вторник, декември 5, 2023

Открит урок: Бойко и антуражът му показаха как се погазват мерките (Снимки, видео)

Новата заповед на Ананиев явно не важи за всички

Последно

Васко Кръпката: През соца свирехме по мазетата и чакахме да пукне Бай Тошо

Той е вечният борец за свобода във всякакви времена. Духът му не търпи окови, истината му извира...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки...

В понеделник здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която върна задължителното носене на предпазна маска във всички затворени обществени места. Това обаче не попречи на премиера Бойко Борисов да бъде един от първите, които я нарушават, пише вестник „Сега“. Както и на куп кора от антуража му, а и на репортери и оператори на медии, които отразяват посещението му в Рилския манастир.

Там Борисов влезе в цъквата на манастира без предпазна маска. Така постъпиха и игуменът – Адрианополският епископ Евлогий, пиарката на премиера Севделина Арнаудова и още доста хора от присъстващите.
„Без Господа нищо не може да се направи“, заяви премиерът, след като се поклони пред иконите в църквата. След това обсъди набързо с игумена парите, които правителството отпусна за ремонтни работи по манастира.

После Борисов категорично отказа да отговаря на каквито и да е въпроси „В църква – абсурд!“, отсече той и отиде в помещенията на Евлогий, заедно с хората си.
Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата, камо ли да се появи полицейски патрул и да го глоби, каквато съдба сполетя днес трима столичани. Те бяха санкционирани с по 300 лв. защото бяха без предпазни маски в градския транспорт.

Само преди три дни Бойко Борисов засегна темата за събиранията на много хора на едно място в затворено помещение. Тогава той събра нагъсто актива на ГЕРБ в Стара Загора и коментира по този повод: „Много желаещи имаше да дойдат в залата, ако ги бяхме сложили през стол, медиите щяха да напишат, че е много рехаво. Затова решихме, че е по-добре да ги глобим.“

Вчера главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че към трите Д – дезинфекция, дистанция и дисциплина, се добавя и едно К – контрол. За да не оставят впечатление, че глобяват само обикновени хора, здравните власти обявиха, че почват новия засилен контрол от двете най-големи партии – ГЕРБ и БСП, като ги накажат с по 3000 лв. за партийни събития без дистанция.

Бойко Борисов: Работи се перфектно по срутището на пътя за Рилския манастир

Работи се перфектно по срутището на пътя за Рилския манастир. Това каза пред журналисти министър-председателят на Република България Бойко Борисов, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил.

Премиерът инспектира работата по укрепване на рисковия пътен участък и се срещна с игумена на Рилската света обител – Адрианополският епископ Евлогий. „Работи се. Много тежко срутище, но се работи перфектно. Видяхте го, снимаха го, гледаха го. Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите”, каза премиерът Бойко Борисов.

Той припомни, че с решение на Министерски съвет са били отпуснати 1 650 000 лева за пречиствателната станция на манастирския комплекс. Игуменът на Рилската света обител посочи, че очаква съвсем скоро да пристигнат и отпуснатите средства за реконструкция и реставрация. „Важното е, че сумата е одобрена и вече е преведена, което ни позволява да започнем с реставрация на стенописите в централния манастирски храм”, каза игумен Евлогий.

По думите му въпросът е решен и манастирът ще може да извърши спокойно дейностите. Игуменът заяви, че двата параклиса в централния храм се реставрират три години, защото се изисква много търпение и усърдие. По отношение на пречиствателната станция, Адрианополският епископ Евлогий заяви, че има изготвени проекти още от 2011 година. В Държавен вестник е излязло официалното решение, че необходимата сума е одобрена и предстои задвижване на конкретните процедури.

Най-нови

Късметче на деня за 5 декември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 5 декември 2023 година През днешния ден ще ти се случат приятни случайни изненади. Може...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки от нас е бил изправен...

В Истанбул се пропукаха къщи след земетресенията, усетени и у нас

Нов природен катаклизъм разтревожи жителите на съседна Турция. Общо 13 вторични труса са регистрирани след земетресението с магнитуд 5,1...

Сашо Кадиев се връща на бял кон в БТВ: Става водещ на ново шоу

Старата любов ръжда не хваща. Това става ясно от плановете на БТВ. Актьорът Сашо Кадиев, който близо 12 години...

Спипаха пиян до козирката варненец, шофирал с 4,7 промила алкохол в кръвта

На нов печален рекорд станахме свидетели в края на календарната година. Той отново е свързан с войната по пътищата...

Още интересни публикации