четвъртък, юни 8, 2023

Открит урок: Бойко и антуражът му показаха как се погазват мерките (Снимки, видео)

Новата заповед на Ананиев явно не важи за всички

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

В понеделник здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която върна задължителното носене на предпазна маска във всички затворени обществени места. Това обаче не попречи на премиера Бойко Борисов да бъде един от първите, които я нарушават, пише вестник „Сега“. Както и на куп кора от антуража му, а и на репортери и оператори на медии, които отразяват посещението му в Рилския манастир.

Там Борисов влезе в цъквата на манастира без предпазна маска. Така постъпиха и игуменът – Адрианополският епископ Евлогий, пиарката на премиера Севделина Арнаудова и още доста хора от присъстващите.
„Без Господа нищо не може да се направи“, заяви премиерът, след като се поклони пред иконите в църквата. След това обсъди набързо с игумена парите, които правителството отпусна за ремонтни работи по манастира.

После Борисов категорично отказа да отговаря на каквито и да е въпроси „В църква – абсурд!“, отсече той и отиде в помещенията на Евлогий, заедно с хората си.
Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата, камо ли да се появи полицейски патрул и да го глоби, каквато съдба сполетя днес трима столичани. Те бяха санкционирани с по 300 лв. защото бяха без предпазни маски в градския транспорт.

Само преди три дни Бойко Борисов засегна темата за събиранията на много хора на едно място в затворено помещение. Тогава той събра нагъсто актива на ГЕРБ в Стара Загора и коментира по този повод: „Много желаещи имаше да дойдат в залата, ако ги бяхме сложили през стол, медиите щяха да напишат, че е много рехаво. Затова решихме, че е по-добре да ги глобим.“

Вчера главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че към трите Д – дезинфекция, дистанция и дисциплина, се добавя и едно К – контрол. За да не оставят впечатление, че глобяват само обикновени хора, здравните власти обявиха, че почват новия засилен контрол от двете най-големи партии – ГЕРБ и БСП, като ги накажат с по 3000 лв. за партийни събития без дистанция.

Бойко Борисов: Работи се перфектно по срутището на пътя за Рилския манастир

Работи се перфектно по срутището на пътя за Рилския манастир. Това каза пред журналисти министър-председателят на Република България Бойко Борисов, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил.

Премиерът инспектира работата по укрепване на рисковия пътен участък и се срещна с игумена на Рилската света обител – Адрианополският епископ Евлогий. „Работи се. Много тежко срутище, но се работи перфектно. Видяхте го, снимаха го, гледаха го. Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите”, каза премиерът Бойко Борисов.

Той припомни, че с решение на Министерски съвет са били отпуснати 1 650 000 лева за пречиствателната станция на манастирския комплекс. Игуменът на Рилската света обител посочи, че очаква съвсем скоро да пристигнат и отпуснатите средства за реконструкция и реставрация. „Важното е, че сумата е одобрена и вече е преведена, което ни позволява да започнем с реставрация на стенописите в централния манастирски храм”, каза игумен Евлогий.

По думите му въпросът е решен и манастирът ще може да извърши спокойно дейностите. Игуменът заяви, че двата параклиса в централния храм се реставрират три години, защото се изисква много търпение и усърдие. По отношение на пречиствателната станция, Адрианополският епископ Евлогий заяви, че има изготвени проекти още от 2011 година. В Държавен вестник е излязло официалното решение, че необходимата сума е одобрена и предстои задвижване на конкретните процедури.

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации