четвъртък, декември 8, 2022

Отличник: Единственият внук на Емил Димитров приет в университет за премиери

Мартин е наследил емблематичния глас на дядо си, но заряза музиката

Последно

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от...

Мартин, единственият внук на големия естраден певец Емил Димитров, носи поводи за гордост на фамилията, макар и не с изяви на музикалната сцена. Наследникът на покойната музикална легенда е приет в школо за премиери в Италия. Той вече е студент в първи курс в Università Cattolica del Sacro Cuore – Католическият университет в Милано.

ВУЗ-ът e сред най-реномираните на Ботуша и е най-големият частен университет в Европа с 40 000 студенти, 2000 преподаватели и бази в Милано, Рим, Бреша, Пиаченца, Кремона, отбелязва retro.bg. Елитното школо заема челната позиция за професионална реализация на завършилите студенти в Италия и се нарежда сред 500-те университета с най-всеобхватни програми в света.

Основан е през 1921 г. в индустриалната столица на Италия, Милано, и се състои от 12 факултета. Сред възпитаниците му са трима премиери на Италия – Чириако де Мита, Аминторе Фанфани, Романо Проди, осем министри, четирима парламентарни председатели, както и бившият президент на Ватиканската банка Анджело Калоя.

Чуждестранните студенти там могат да избират дали да учат на английски или италиански. Мартин нямал проблем с местния език, защото през май завърши с отличие Италианския лицей в Горна баня. Още преди да кандидатства и да бъде приет да учи в елитния университет, внукът на Емил Димитров се бе ориентирал към сферата на финансите и мечтаеше да замине да следва в чужбина. В ученическите си години се увличаше и по компютрите въпреки надеждите на семейството да пожелае музикална кариера.

Мартин е наследил емблематичния глас на своя дядо и в детските си години разплакваше публиката по концерти и музикални конкурси с изпълнение на вечните шлагери на Емил Димитров. Малчуганът печелеше награда след награда и преподавателите му по пеене му вещаеха бляскава кариера дори извън пределите на страната. Впоследствие обаче младежът загубил интерес към нотите и на този етап си припявал само за удоволствие.

Преди да замине да учи в Италия, внукът на Емил Димитров бе на косъм да мине под венчилото със своята приятелка Калина. Тя бе с година по-голяма от него и първа замина да учи в Англия. Връзката им не можа да устои на перипетиите и разстоянието и пътищата им се разделили. Сега Мартин отново е ерген и събира погледите на италианките в Милано със своя чар.

Най-нови

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Избраха Владимир Путин за Неудачник на годината

Авторитетното списание „Политико“ публикува класация на 28-те най-влиятелни личности в Европа. Украинският президент Володимир Зеленски оглави списъка, а руският...

Още интересни публикации