неделя, юни 26, 2022

Отличник: Единственият внук на Емил Димитров приет в университет за премиери

Мартин е наследил емблематичния глас на дядо си, но заряза музиката

Последно

Деси Радева нощувала с Роналдо по пътя „Камино“ (Снимки)

Интересни преживявания е имала първата дама Десислава Радева по време на религиозния си поход по Пътя Камино,...

Корнелия Нинова свали маската на Радев: Искаше да е скритият премиер

"Нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП и ги изстреля във властта, ги атакува така....

Честито: 2 зодии ще научат, че очакват бебе през юли

Появата на бебе е най-хубавото нещо, което може да се случи в живота на човек. Малките същества...

Мартин, единственият внук на големия естраден певец Емил Димитров, носи поводи за гордост на фамилията, макар и не с изяви на музикалната сцена. Наследникът на покойната музикална легенда е приет в школо за премиери в Италия. Той вече е студент в първи курс в Università Cattolica del Sacro Cuore – Католическият университет в Милано.

ВУЗ-ът e сред най-реномираните на Ботуша и е най-големият частен университет в Европа с 40 000 студенти, 2000 преподаватели и бази в Милано, Рим, Бреша, Пиаченца, Кремона, отбелязва retro.bg. Елитното школо заема челната позиция за професионална реализация на завършилите студенти в Италия и се нарежда сред 500-те университета с най-всеобхватни програми в света.

Основан е през 1921 г. в индустриалната столица на Италия, Милано, и се състои от 12 факултета. Сред възпитаниците му са трима премиери на Италия – Чириако де Мита, Аминторе Фанфани, Романо Проди, осем министри, четирима парламентарни председатели, както и бившият президент на Ватиканската банка Анджело Калоя.

Чуждестранните студенти там могат да избират дали да учат на английски или италиански. Мартин нямал проблем с местния език, защото през май завърши с отличие Италианския лицей в Горна баня. Още преди да кандидатства и да бъде приет да учи в елитния университет, внукът на Емил Димитров се бе ориентирал към сферата на финансите и мечтаеше да замине да следва в чужбина. В ученическите си години се увличаше и по компютрите въпреки надеждите на семейството да пожелае музикална кариера.

Мартин е наследил емблематичния глас на своя дядо и в детските си години разплакваше публиката по концерти и музикални конкурси с изпълнение на вечните шлагери на Емил Димитров. Малчуганът печелеше награда след награда и преподавателите му по пеене му вещаеха бляскава кариера дори извън пределите на страната. Впоследствие обаче младежът загубил интерес към нотите и на този етап си припявал само за удоволствие.

Преди да замине да учи в Италия, внукът на Емил Димитров бе на косъм да мине под венчилото със своята приятелка Калина. Тя бе с година по-голяма от него и първа замина да учи в Англия. Връзката им не можа да устои на перипетиите и разстоянието и пътищата им се разделили. Сега Мартин отново е ерген и събира погледите на италианките в Милано със своя чар.

Най-нови

Корнелия Нинова свали маската на Радев: Искаше да е скритият премиер

"Нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП и ги изстреля във властта, ги атакува така. С времето и опита в...

Честито: 2 зодии ще научат, че очакват бебе през юли

Появата на бебе е най-хубавото нещо, което може да се случи в живота на човек. Малките същества ни карат да бъдем по-добра...

Ежедневна молитва, с която ще изцелим всичките си болежки

Нужно е да изречете тази молитва само веднъж и ще видите, какви чудеса може да стори с живота ви! Вярвайте и бъдете...

Обрат: Евгени Минчев разкри какви са отношенията му с Гала (Снимка)

В шоубизнеса всичко е възможно, а в родния сме се нагледали на какво ли не, така че едва ли нещо ще ни...

Няма да повярвате какво се случи на Поля и Митко след „Един за друг“ (Снимка)

Една от най-колоритните и любими двойки от "Един за друг" сбъдна най-голямата си мечта - да имат собствен дом. Поля и Митко...

Още интересни публикации