неделя, декември 3, 2023

Официално: Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София

Всичко се случи миналата седмица. Лично Борисов ми се обади, обясни журналистът

Последно

За три зодии Коледа ще е най-щастливото време от годината

Във вълшебния свят на астрологията, някои зодии биват по-осветени от благоприятните влияния на звездите по време на...

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод...

Тв журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ/СДС за кмет на София.

Току-що документите му бяха внесени в Общинската избирателната комисия.

„Използвахме цялото време дадено от закона да конструираме най-добрия състав на листа и да изберем най-добрия възможен кандидат за кмет.

Не от гледна точка на конюнктурата на партийния интерес, а давайки шанс на гражданите да бъдат представени“, каза Томислав Дончев от ГЕРБ.

„Намираме се в нестандартна ситуация, както каза преди няколко дни господин Борисов за решението, което беше взето.

Решението няма как да бъде взето лесно.

Взел съм го обаче напълно съзнателно, лично аз и след време, което поисках да ми бъде отредено, за да мога да помисля, да преценя ситуацията.

Всичко се случи миналата седмица.

Имах лична среща с господин Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на за кмет на ГЕРБ.

Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията, и помолих за време да помисля, защото това не е нещо, което трябва да бъде взето за минути или секунди като решение“, обясни Хекимян.

Той допълни, че е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и няма какво да крие.

„През цялото време като журналист в Би Ти Ви съм критикувал, осъждали сме действия, които са се случвали в Столичната община, търсили сме решения, търсили сме начин за това проблемите на гражданите да бъдат решени и съм имал лично отношение и коментар по всеки един казус, който се е случвал тук“, обясни кандидатът за кмет.

„Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен и зелен град, да бъде отворен към инвестиции, младите хора, но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие.

Разбира се, няма да забравим големите инфраструктурни проекти“, обясни журналистът.

„Не мога да не си призная, че съм се замислял – а от тук накъде, как продължавам аз, какво ще е моето развитие след журналистиката или този пост.

Получавайки предложението за това да бъдат кандидат на ГЕРБ си дадох сметка, че искам да работя за обществото, през целия този път сам го правил и смятам, че мога да продължа да го правя просто от другата страна“, обясни той.

За кампанията си обеща да бъде себе си и да бъде близо до хората.

Първата му задача ще бъде да инспектира всички ремонти.

„През целия си път съм стоял твърдо зад принципите на журналистиката. Не съм се съобразявал с никого, защото всяко едно съобразяване после ти се изписва на челото“, обясни той в отговор на въпрос дали е подчинявал работата на медията на партийни интереси.

Половината от първите 30 в листата за общински съветници са нови лица, посочи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Антон Хекимян ще води и листата за общински съветници. Втори ще е Георги Георгиев, а трети – мажоритарният собственик на Telelink Group Любомир Минчев.

Онзи ден Хекимян изненадващо напусна бТВ след 19 години работа там.

А „24 часа“ още в събота написа, че е възможно той да е кандидатът за кмет на София на ГЕРБ и съобщихме, че напуска бТВ преди официалното съобщение за това.

Роден е на 22 май 1984 г. в семейството на българка и арменец.

Арменските си баба и дядо не помни добре, но всеки уикенд като дете бързал за къщата на тези по майчина линия в Пъстрен.

Помагал им с животните на двора, поливал овошките, прекопавал градината.

Като по-голям дори сковал къща за кокошките в двора с керемиден покрив.

Най-кроткото дете на света – така го описват всичките му близки. Често ходел с приятелите си до Античния форум в родния си град, правели си инструменти и търсели ценни находки.

Всъщност археологията, а не журналистиката е детската мечта на Хекимян.

“Сега се замислям, че за събития като шествията на такситата след убийството на 3-годишния Пепи през 2001 г., обсадата на парламента през 1997 г., атентата в Ню Йорк през 2001 г. съм бил залепен пред екрана.

Това явно създава по-особено отношение у теб”, разказвал е журналистът как се насочил към професията.

А в последната година на гимназията публикува в литературното списание “Пътеки”.

В телевизията минава през цялата стълбица – стажант, репортер, редактор, водещ.

Започва в сутрешния блок, от 2014 г. за повече от 6 г. е неговото лице. А в последните близо 3 г. бе на най-високия журналистически пост в bTV.

Най-нови

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ може сам да си подбере...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод на шоуто, а след него...

Коко от „Фермата“ сподели за огромната си семейна драма

Тежка семейна драма преживява футболистът Коко от "Фермата", който е сред претендентите за победата. Риалити героят призна през сълзи, че един от...

Цветелина Грахич извади мръсните тайни на попфолка на показ

Цветелина Грахич реши да си развърже езика и да каже цялата истина за попфолк бранша и на какво са подложени изпълнителите. Тя...

10 автентични български думи, които младото поколение не знае

Разнообразна е етимологията на старите български думи! От праславянски, старобългарски, латински, гръцки, църковнославянски, ирански и по късно турски, руски, френски, немски, английски,...

Още интересни публикации