сряда, август 10, 2022

Официално: Убиецът на Милен Цветков го ударил умишлено с 99 км/ч, може да лежи и до живот

22-годишният Кристиан Николов е убил журналиста, шофирайки надрусан с амфетамин, марихуана и кокаин

Последно

Колата на 22-годишния Кристиан Николов е убила журналиста Милен Цветков с 99 км/ч, показа комплексната медицинско-техническа експертиза. В четвъртък следовател прецизира обвинението му, а разследването вече е приключило. Според него младежът е убил журналиста, шофирайки под въздействието на три вида наркотици – амфетамин, марихуана и кокаин.
Кристиан е обвинен, че умишлено е блъснал колата на Цветков и така е причинил смъртта му, съобщава 24chasa.bg. За подобно престъпление законът предвижда до 20 г. затвор или доживотна присъда.

Автомобилът на Милен Цветков бе помлян от аудито на Кристиан малко след 18 ч на 19 април на кръстовището на ул. “Хенрик Ибсен” и бул. Черни връх” в София.
Приближавайки кръстовището, при червен сигнал на светофара, Кристиан не направил нищо, за да намали скоростта или да спре, показали експертизите.
В същия момент на платното и в района на кръстовището се намирали още много хора – шофьори и пешеходци.

Записи на камери на близките сгради показаха, че кръстовището пресичали шестима души, които се разминали на сантиметри с колата на Кристиан. Според прокуратурата само по чудо те останали невредими.
Младежът е в ареста от 19 април. Въпреки няколкото му опита да излезе на свобода съдът не го пусна.

Днес с доказателствата по делото ще се запознава повереникът на сина на Милен Цветков – Боян, адвокат Менко Менков, а на 5 октомври адвокат Надежда Ковачева, която представлява дъщерята на журналиста – Калина. Двете деца ще встъпят по делото като частни обвинители.
На 6 октомври доказателствата ще чете Кристиан и защитникът му Любомир Таков.

След запознаване с експертизите и разпитите адвокатите ще решат дали ще правят искания за събиране на още доказателства.
В случай че нямат такива, делото отива в прокуратурата, където наблюдаващият прокурор ще пише обвинителния акт срещу Кристиан. След това той ще бъде внесен в Софийския градски съд (СГС) за насрочване на разпоредителното заседание.

Обвиненият за убийството на Милен Цветков чете делото на 6 октомври

Кристиан Николов, който е обвиняем за убийството на Милен Цветков, ще се запознава със събраните доказателства и експертизи на 6 октомври. Преди него това ще сторят поверениците на децата на журналиста – синът Боян и дъщерята Калина.
За адвокатите им Менко Менков и Надежда Ковачева са определени 2 и 5 октомври.

В случай че страните нямат възражения и нови искания, делото, което е от много томове, ще бъде изпратено на наблюдаващия прокурор. Той трябва да прецени дали ще има допълнителни въпроси, преди да напише обвинителния акт, който да внесе в Софийския градски съд. 22-годишният Кристиан Николов връхлетя с джипа си върху колата на журналиста на 19 април тази година. Той е в ареста по обвинение за умишлено причиняване на смърт.

Най-нови

Дневен хороскоп за 9 август 2022: Влюбване за Телците, Девите да внимават с еуфорията

Дневен хороскоп за 9 август 2022 Овен Днес може да сте необикновено подвижни и жизнени. Струва...

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Още интересни публикации