петък, декември 9, 2022

Официално: Убиецът на Милен Цветков го ударил умишлено с 99 км/ч, може да лежи и до живот

22-годишният Кристиан Николов е убил журналиста, шофирайки надрусан с амфетамин, марихуана и кокаин

Последно

Късметче на деня за 9 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 9 декември 2022 година "Ще ви изненадат с подарък, който...

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

Колата на 22-годишния Кристиан Николов е убила журналиста Милен Цветков с 99 км/ч, показа комплексната медицинско-техническа експертиза. В четвъртък следовател прецизира обвинението му, а разследването вече е приключило. Според него младежът е убил журналиста, шофирайки под въздействието на три вида наркотици – амфетамин, марихуана и кокаин.
Кристиан е обвинен, че умишлено е блъснал колата на Цветков и така е причинил смъртта му, съобщава 24chasa.bg. За подобно престъпление законът предвижда до 20 г. затвор или доживотна присъда.

Автомобилът на Милен Цветков бе помлян от аудито на Кристиан малко след 18 ч на 19 април на кръстовището на ул. “Хенрик Ибсен” и бул. Черни връх” в София.
Приближавайки кръстовището, при червен сигнал на светофара, Кристиан не направил нищо, за да намали скоростта или да спре, показали експертизите.
В същия момент на платното и в района на кръстовището се намирали още много хора – шофьори и пешеходци.

Записи на камери на близките сгради показаха, че кръстовището пресичали шестима души, които се разминали на сантиметри с колата на Кристиан. Според прокуратурата само по чудо те останали невредими.
Младежът е в ареста от 19 април. Въпреки няколкото му опита да излезе на свобода съдът не го пусна.

Днес с доказателствата по делото ще се запознава повереникът на сина на Милен Цветков – Боян, адвокат Менко Менков, а на 5 октомври адвокат Надежда Ковачева, която представлява дъщерята на журналиста – Калина. Двете деца ще встъпят по делото като частни обвинители.
На 6 октомври доказателствата ще чете Кристиан и защитникът му Любомир Таков.

След запознаване с експертизите и разпитите адвокатите ще решат дали ще правят искания за събиране на още доказателства.
В случай че нямат такива, делото отива в прокуратурата, където наблюдаващият прокурор ще пише обвинителния акт срещу Кристиан. След това той ще бъде внесен в Софийския градски съд (СГС) за насрочване на разпоредителното заседание.

Обвиненият за убийството на Милен Цветков чете делото на 6 октомври

Кристиан Николов, който е обвиняем за убийството на Милен Цветков, ще се запознава със събраните доказателства и експертизи на 6 октомври. Преди него това ще сторят поверениците на децата на журналиста – синът Боян и дъщерята Калина.
За адвокатите им Менко Менков и Надежда Ковачева са определени 2 и 5 октомври.

В случай че страните нямат възражения и нови искания, делото, което е от много томове, ще бъде изпратено на наблюдаващия прокурор. Той трябва да прецени дали ще има допълнителни въпроси, преди да напише обвинителния акт, който да внесе в Софийския градски съд. 22-годишният Кристиан Николов връхлетя с джипа си върху колата на журналиста на 19 април тази година. Той е в ареста по обвинение за умишлено причиняване на смърт.

Най-нови

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново. Първата им среща...

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Още интересни публикации