вторник, март 28, 2023

Официално: Убиецът на Милен Цветков го ударил умишлено с 99 км/ч, може да лежи и до живот

22-годишният Кристиан Николов е убил журналиста, шофирайки надрусан с амфетамин, марихуана и кокаин

Последно

Глория шокира с признания за бременността си

Глория рядко говори за личния си живот, камо ли да прави чак толкова болезнени признания. Изключението е...

Еленко Божков: САЩ и Франция ще изградят 4 ядрени блока в Козлодуй и Белене

Предстои окончателното подписване на т.нар. „фийд“ (инженерингов) договор за изграждането на два блока по технология AP 1000...

Посрещаме чудотворната десница на св. Георги в София

„Очаква се Негово светейшество патриарх Неофит да благослови донасянето на десницата на свети Георги, която се пази...

Колата на 22-годишния Кристиан Николов е убила журналиста Милен Цветков с 99 км/ч, показа комплексната медицинско-техническа експертиза. В четвъртък следовател прецизира обвинението му, а разследването вече е приключило. Според него младежът е убил журналиста, шофирайки под въздействието на три вида наркотици – амфетамин, марихуана и кокаин.
Кристиан е обвинен, че умишлено е блъснал колата на Цветков и така е причинил смъртта му, съобщава 24chasa.bg. За подобно престъпление законът предвижда до 20 г. затвор или доживотна присъда.

Автомобилът на Милен Цветков бе помлян от аудито на Кристиан малко след 18 ч на 19 април на кръстовището на ул. “Хенрик Ибсен” и бул. Черни връх” в София.
Приближавайки кръстовището, при червен сигнал на светофара, Кристиан не направил нищо, за да намали скоростта или да спре, показали експертизите.
В същия момент на платното и в района на кръстовището се намирали още много хора – шофьори и пешеходци.

Записи на камери на близките сгради показаха, че кръстовището пресичали шестима души, които се разминали на сантиметри с колата на Кристиан. Според прокуратурата само по чудо те останали невредими.
Младежът е в ареста от 19 април. Въпреки няколкото му опита да излезе на свобода съдът не го пусна.

Днес с доказателствата по делото ще се запознава повереникът на сина на Милен Цветков – Боян, адвокат Менко Менков, а на 5 октомври адвокат Надежда Ковачева, която представлява дъщерята на журналиста – Калина. Двете деца ще встъпят по делото като частни обвинители.
На 6 октомври доказателствата ще чете Кристиан и защитникът му Любомир Таков.

След запознаване с експертизите и разпитите адвокатите ще решат дали ще правят искания за събиране на още доказателства.
В случай че нямат такива, делото отива в прокуратурата, където наблюдаващият прокурор ще пише обвинителния акт срещу Кристиан. След това той ще бъде внесен в Софийския градски съд (СГС) за насрочване на разпоредителното заседание.

Обвиненият за убийството на Милен Цветков чете делото на 6 октомври

Кристиан Николов, който е обвиняем за убийството на Милен Цветков, ще се запознава със събраните доказателства и експертизи на 6 октомври. Преди него това ще сторят поверениците на децата на журналиста – синът Боян и дъщерята Калина.
За адвокатите им Менко Менков и Надежда Ковачева са определени 2 и 5 октомври.

В случай че страните нямат възражения и нови искания, делото, което е от много томове, ще бъде изпратено на наблюдаващия прокурор. Той трябва да прецени дали ще има допълнителни въпроси, преди да напише обвинителния акт, който да внесе в Софийския градски съд. 22-годишният Кристиан Николов връхлетя с джипа си върху колата на журналиста на 19 април тази година. Той е в ареста по обвинение за умишлено причиняване на смърт.

Най-нови

Еленко Божков: САЩ и Франция ще изградят 4 ядрени блока в Козлодуй и Белене

Предстои окончателното подписване на т.нар. „фийд“ (инженерингов) договор за изграждането на два блока по технология AP 1000 с американската ядрена компания „Уестингхаус“...

Посрещаме чудотворната десница на св. Георги в София

„Очаква се Негово светейшество патриарх Неофит да благослови донасянето на десницата на свети Георги, която се пази в църквата „Свети Георги“ в...

Виктор Николаев ходел с пистолет

Тв водещият от Нова тв Виктор Николаев призна в тв ефира, че по едно време се е движел въоръжен.

Актьорът Иван Джамбазов си отиде от мъка след самоубийството на сина му

На 90-годишна възраст миналия петък ни напусна големият български актьор Иван Джамбазов. Ветеранът от киното и театъра има повече...

Луната разкри нова тайна, учените са удивени

Изследователи откриха нов и възобновяем източник на вода на Луната в проби, взети от китайска мисия, предаде Асошиейтед прес.

Още интересни публикации