сряда, септември 27, 2023

Официално: Убиецът на Милен Цветков го ударил умишлено с 99 км/ч, може да лежи и до живот

22-годишният Кристиан Николов е убил журналиста, шофирайки надрусан с амфетамин, марихуана и кокаин

Последно

Късметче на деня за 27 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 септември 2023 година Работи за щастието си сега, а...

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ...

Колата на 22-годишния Кристиан Николов е убила журналиста Милен Цветков с 99 км/ч, показа комплексната медицинско-техническа експертиза. В четвъртък следовател прецизира обвинението му, а разследването вече е приключило. Според него младежът е убил журналиста, шофирайки под въздействието на три вида наркотици – амфетамин, марихуана и кокаин.
Кристиан е обвинен, че умишлено е блъснал колата на Цветков и така е причинил смъртта му, съобщава 24chasa.bg. За подобно престъпление законът предвижда до 20 г. затвор или доживотна присъда.

Автомобилът на Милен Цветков бе помлян от аудито на Кристиан малко след 18 ч на 19 април на кръстовището на ул. “Хенрик Ибсен” и бул. Черни връх” в София.
Приближавайки кръстовището, при червен сигнал на светофара, Кристиан не направил нищо, за да намали скоростта или да спре, показали експертизите.
В същия момент на платното и в района на кръстовището се намирали още много хора – шофьори и пешеходци.

Записи на камери на близките сгради показаха, че кръстовището пресичали шестима души, които се разминали на сантиметри с колата на Кристиан. Според прокуратурата само по чудо те останали невредими.
Младежът е в ареста от 19 април. Въпреки няколкото му опита да излезе на свобода съдът не го пусна.

Днес с доказателствата по делото ще се запознава повереникът на сина на Милен Цветков – Боян, адвокат Менко Менков, а на 5 октомври адвокат Надежда Ковачева, която представлява дъщерята на журналиста – Калина. Двете деца ще встъпят по делото като частни обвинители.
На 6 октомври доказателствата ще чете Кристиан и защитникът му Любомир Таков.

След запознаване с експертизите и разпитите адвокатите ще решат дали ще правят искания за събиране на още доказателства.
В случай че нямат такива, делото отива в прокуратурата, където наблюдаващият прокурор ще пише обвинителния акт срещу Кристиан. След това той ще бъде внесен в Софийския градски съд (СГС) за насрочване на разпоредителното заседание.

Обвиненият за убийството на Милен Цветков чете делото на 6 октомври

Кристиан Николов, който е обвиняем за убийството на Милен Цветков, ще се запознава със събраните доказателства и експертизи на 6 октомври. Преди него това ще сторят поверениците на децата на журналиста – синът Боян и дъщерята Калина.
За адвокатите им Менко Менков и Надежда Ковачева са определени 2 и 5 октомври.

В случай че страните нямат възражения и нови искания, делото, което е от много томове, ще бъде изпратено на наблюдаващия прокурор. Той трябва да прецени дали ще има допълнителни въпроси, преди да напише обвинителния акт, който да внесе в Софийския градски съд. 22-годишният Кристиан Николов връхлетя с джипа си върху колата на журналиста на 19 април тази година. Той е в ареста по обвинение за умишлено причиняване на смърт.

Най-нови

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато лидерът на ГЕРБ и бивш...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ и по-голямата част от Светия...

Кошмарна присъда чака заловените ни шпиони в Англия

Петима български граждани бяха задържани под стража, след като се явиха пред лондонски съд, обвинени в шпионаж в полза на Русия.

За 2 години: Сиренето, кашкавалът и яйцата поскъпнаха с рекордните 50%

Млякото, сиренето, кашкавалът и яйцата са поскъпнали с близо 50 на сто за две години. Годишната инфлация към края...

Вкарват Славчо Пеев в санаториум

На специално лечение в санаториум ще се подложи актьорът ветеран Славчо Пеев. Комедийната звезда на Сатирата е започнал да...

Още интересни публикации