четвъртък, юни 8, 2023

Племенница на Симеон II е наследничка на италианската корона

20-годишната принцеса е инфлуенсърка в Париж с десетки хиляди фенове

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

Двадесетгодишната принцеса Виктория бе символично въведена в амплоато й на глава на Савойската династия или иначе казано на италианската кралска фамилия.

Това стана на помен по повод 40-годишнината от смъртта на нейния прадядо и вуйчо на нашия цар Симеон II – последния крал на Италия Умберто II.

На церемонията в намиращото се във френската област Савоя абатство “Откомб”, където почива и съпругата на някогашния монарх Мария Жозе, присъстваха редица членове на мощната преди време европейска династия.

На първия ред до Виктория стоеше нейният баща – принцът на Венеция Емануил Фелиберт, дядо й и все още пръв престолонаследник Виктор Емануил на инвалидна количка, неговата сестра Мария Пия, съпругата му и баба на младата принцеса – Марина Дориа.

Отзад пък бяха югославският принц и наследник на короната на съседите ни от запад – Серж, куп други представители на последните три поколения на голямата знатна фамилия.

Виктория Кристина Аделаиде Киара Мария е родена в Женева и е по-голямата от двете дъщери на принц Емануил Филиберт и на неговата съпруга – популярната френска актриса Клотилд Куро.

По-голямата част от живота й преминава в Париж, където завършва колеж по изкуствата, а в момента се изявява като инфлуенсър с десетки хиляди последователи.

Занимава се предимно с мода, като е дефилирала като модел за редица реномирани брандове, въпреки че напъследък представя все по-често семейството си на важни събития.

Така например преди няколко седмици тя присъства като пратеник на Савойската династия на погребението на папа Бенедикт XVI във Ватикана, където се срещна със София Гръцка и с краля и кралицата на Белгия.

Сега тя е първата жена, на която е дадена власт да ръководи италианското кралско семейство от основаването на династията преди повече от 1000 години.

Така реши през 2020 г., малко след 16-я рожден ден на внучката си и адашка, престолонаследникът Виктор Емануил, който за целта анулира стар закон, налагащ за водачи на династията само мъже.

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации