вторник, август 16, 2022

Политиците ни полудяха, Лукарски смля Дянков: Грозен, гърчав рахит, още ли не те издирват

Бившият лидер на СДС отново съсече с тежки думи стария си враг "Малката пица"

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Бившият лидер на СДС Божидар Лукарски отново съсече с остри думи стария си дразнител – ексминистъра на финансите Симеон Дянков. След като някогашният ВИП-гербер, който сега е преподавател по икономика в САЩ, говори в тв ефира за пандемията и икономическите процеси в САЩ, синият политик се вбеси тотално и заряза всякакви задръжки.

Лукарски отбеляза, че внимателно е слушал как „известният политически и икономически анализатор“ Симеон Дянков обяснява икономическите тенденции, съобразно с изборите в САЩ, съобщава lupa.bg. „Това добре, ама репликата “нямам интерес да си продължа политическата си кариера в България…” Еми, естествено, че нямаш, ти не си ли още обявен за национално издирване и подследствен, бе, грозен, гърчав рахит!, изригна някогашният стопанин на „Раковски“ 134.

Двамата бивши министри имат вражда от години. Навремето, докато Лукарски бе лидер на СДС, Дянков го критикуваше остро и бе сред най-настоятелните за оставката му.
Още тогава, бившият икономически министър не пестеше обидни думи към Дянков и го нарече мишок, който се крие и дава интервюта по скайп.

В момента и двамата някогашни управляващи живеят в САЩ. Дянков се препитава като университетски преподавател във Вашингтон, а Лукарски се занимава с частен бизнес заедно със съпругата си Лида Азади в Калифорния.
Преди дни, Симеон Дянков обясни в тв ефира ситуацията в САЩ и подценяването на пандемията при първата вълна.

Второ затваряне на хората за месеци наред вкъщи, дори в Америка, би се оказало пагубно за бизнеса, заяви тогава Дянков.
„Ако затворим за два до три месеца – два от всички три бизнеса в целите Съединени щати ще бъдат унищожени”, смята Дянков. „Тук, за разлика от Европа, имаше и подценяване от страна на президентската администрация. На Стария континент в началото имаше известно такова, но след това държавите затвориха всичко за дълъг период от време”, коментира бившият финансов министър.

Дянков не спести оценка и за ситуацията в България, като посочи от Вашингтон: „Дават се доста пари. Аз не съм против това. Следващата и по-следващата години ще са дефицитни. Въпросът е как помагаме на бизнеса. Много от мерките сега помагат на пенсионерите”, каза той. „Вчера преподавах едновременно в Азия и Чикаго”, похвали се Дянков.

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации