вторник, януари 31, 2023

Пробив в диетите: С помощта на един плод сваляме 5 кг за две седмици

Този плод е наричан "изгарящия мазнини"

Последно

Късметче на деня за 31 януари 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 31 януари 2023 година Днес те очаква приятна финансова изненада.

Експерт: Соларни панели за 10 kW задоволяват 100% потреблението на ток на домакинство

От 2018 година очакваме България да транспонира в нашето законодателство европейската директива за възобновяемата енергия, а в...

Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща

След двегодишно прекъсване Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща, като вече ще е...

Никога не е лесно да решите да се подложите на диета, но да знаете, че ви делят само две седмици от по-малка фигура, звучи като добра мотивация. Въпреки че лятото е зад гърба ни, винаги е подходящият момент да приведем тялото си в идеална форма. Важно е да намерите диетичен план, към който можете да се придържате, така че трябва внимателно да проучите опита на тези, които са преминали през същата борба с теглото, предават от zdrave.to.

Диетолозите винаги съветват да се обърне внимание на диетата. Тяхната изпитана рецепта е намален прием на въглехидрати и то само сутрин за закуска, за обяд препоръчват протеини в комбинация със свежи салати, а за вечеря лека салата, без калорични дресинги и евентуално риба. Често обаче ни се струва, че това е дълъг път до желаното тегло.

Не са малко и тези, които се кълнат в диетата с грейпфрут. Този плод принадлежи към групата на простите и бързи диети и се основава на дванадесетдневна диетична програма, при която ядете грейпфрут с всяко хранене. Този плод, който се избягва от мнозина, е наричан „изгарящия мазнини“, а диетолозите отдават това на голямото количество витамин С, което съдържа.

„Грейпфрутът съдържа голямо количество витамин С, за който вече е доказано, че ускорява метаболизма, и антиоксиданта нарингенин, който насърчава черния дроб да разгражда мазнините. Червеният цвят на грейпфрута се дължи на пигмента ликопен, който също подпомага отслабването“, твърди диетологът Келиане Петручи.

Простата диета с грейпфрут се състои от три хранения, като преди всяко хранене се яде сок от грейпфрут или цели плодове.
Закуска: 2 варени яйца, 2 резена бекон и 1 чаша сок от грейпфрут
Обяд: сезонна салата с дресинг, неограничено количество месо по избор и 1 чаша сок от грейпфрут
Вечеря: месо, приготвено по желание в неограничени количества, салата от зелени зеленчуци и 1 чаша сок от грейпфрут.

Грейпфрутът (Citrus paradisi), (райски цитрус) е вечнозелено дърво от семейство Седефчеви. Популярното му название „грейпфрут“ се дължи на неправилното класифициране на плодовете му като разновидност на гроздето от английския ботаник Джон Лунан. Ботаническото си име растението получава едва през 1837 г. от Джеймс Макфейдън, който го обособява като самостоятелен вид, но дотогава вече названието „грейпфрут“ е навлязло в масова употреба.

Грейпфрутът вирее най-добре в тропичните и субтропичните райони. За пръв път растението е открито от европейците на остров Барбадос и на Ямайка в края на 18 в. В началото на 19 в. е пренесено във Флорида, където намира особено благоприятни условия за развитие. В наши дни най-големите производители на грейпфрут са САЩ, Израел, ЮАР, Аржентина, Япония, Индия, Кипър. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Експерт: Соларни панели за 10 kW задоволяват 100% потреблението на ток на домакинство

От 2018 година очакваме България да транспонира в нашето законодателство европейската директива за възобновяемата енергия, а в момента страната ни е в...

Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща

След двегодишно прекъсване Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща, като вече ще е с продължителност не един, а...

Новата жена на Кобрата е истинска красавица

В края на миналата година Кубрат Пулев призна, че е станал баща и любовта на живота му го е дарила с момиченце,...

Снегът дойде: Дрането на туристи в зимните ни курорти започна

Първи сняг! Закарах я на Боровец. Мисля, че обядва най-вкусната филийка хляб с майонеза. Това написа Здравко Василев от Приморско във фейсбук.

Гришо омаян от щерката на Сергей Станишев (снимка)

Впечатлен от доведената дъщеря на Сергей Станишев е останал топтенисистът Григор Димитров. Първата ракета на България се запознал лично...

Още интересни публикации