петък, юни 18, 2021

Проф. Кантарджиев с много болка: Огорчен съм, плановете на Кацаров са ужасяващи

Протестите в защита на професор Тодор Кантарджиев продължават

Последно

Тази вечер в „Безмилостен град“ (18 юни): Недим доказва, че Агях е невинен

"Безмилостен град" е сериал, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV, Теленовелас разкрива какво...

Разкошни кюфтенца от тиквички с чесън: Изпитана рецепта за всеки вкус

Влизаме в сезона на тиквичките и най-вкусните пресни зеленчуци. Предлагаме и чудесна рецепта за пикантни кюфтета от...

След инцидента Софи Маринова си призна: Страх ме е от Гринго

Софи Маринова май най-после каза истината за счупената си ръка. Говорителят на етрополската легенда първо заяви, че...

Протестите в защита на професор Тодор Кантарджиев продължават и днес. Два дни след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги продължават да настояват това решение да се преразгледа. Самият Кантарджиев коментира пред Нова тв, че е огорчен от това решение.
Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение: „Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“.

Решението за това му било съобщено от здравния министър на среща на четири очи. „Той ми каза, че съм навършил възраст и трябва да бъда пенсиониран. Хубаво, казах, добре, благодаря, че не го научавам от вестниците. След това отидох да си взимам документите от Министерството“.

Проф. Кантарджиев каза какво ще се случи с ваксинираните с руската ваксина

Но добавя, че не вярва на мотива за навършена възраст: „Моето пенсиониране беше самоцел и някакви лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“.

„Притеснявам се за Центъра. Чух ужасяващи планове за Центъра по заразни и паразитни болести, реорганизации и прочие„, недоумява професора. Той изтъкна, че хората в НЦЗПБ работят много сериозно и следят дори имунитета на всички болни от СПИН в България, затова призова тези хора да бъдат пазени.

Пенсионирането на проф. Кантарджиев и вчера предизвика протести – пред здравното министерство и центъра за заразни и паразитни болести.
„Вчера бях лично при министъра и това, което ме омерзи беше обяснението. А то беше, че няма незаменими хора. Това е човек, който е лекар, който е учител, който е учен, който е направил невероятно много и който живееше с професията си“, заяви проф. Мария Николова от НЦЗПБ.

Милена Фучеджиева изригна: Отровна двойка, а не Янев и Радев командват правителството

Много съм Ви благодарен, моля Ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев. Но отказа да говори за плановете си за бъдещето.

Най-нови

Разкошни кюфтенца от тиквички с чесън: Изпитана рецепта за всеки вкус

Влизаме в сезона на тиквичките и най-вкусните пресни зеленчуци. Предлагаме и чудесна рецепта за пикантни кюфтета от тиквички и чесън, която взех...

След инцидента Софи Маринова си призна: Страх ме е от Гринго

Софи Маринова май най-после каза истината за счупената си ръка. Говорителят на етрополската легенда първо заяви, че тя се е пребила при...

Късметче на деня за 18 юни 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 юни 2021 година "Усмихни се, защото съдбата ти е подготвила наистина приятна изненада."

Глория се оказа баба за пример: Раздава се в грижи за внучката

Баба за пример се оказа примата на фолка Глория. Всяка свободна минута голямата звезда прекарва в грижи за първородната си внучка. Смяна...

Тази вечер в „Доктор Чудо“ (17 юни): Раздяла и мръсна работа

„Доктор чудо“ е сериал, излъчващ се всяка делнична вечер от 21:30 часа по bTV Lady, Теленовелас разкрива какво ще се случи в...

Още интересни публикации