петък, декември 9, 2022

Проф. Костадин Ангелов спасил Владо Карамазов в Доминиканската република

Много скъп човек, с когото всички се чувствахме добре и в безопасност

Последно

Късметче на деня за 9 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 9 декември 2022 година "Ще ви изненадат с подарък, който...

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

Новият здравен министър – проф. Костадин Ангелов, който ръководеше Александровска болница, се оказа едно от знаковите лица в екипа на приключенското предаване „Сървайвър“. Водещият на риалити шоуто, което вече не се излъчва у нас, Владо Карамазов успял да се сприятели с лекаря по време на снимките на сезоните. И до ден днешен актьорът му бил благодарен, че успял да го спаси от възпален зъб, който можел да предизвика жестока инфекция по време на престоя им в Панама. Тогава д-р Ангелов дори организирал идването на хеликоптер, който да вземе умиращия от болки Карамазов, но, слава Богу, кризисната ситуация била овладяна и транспортирането на актьора отпаднало.

„С доктор Костадин Ангелов се запознах по време на първия „Сървайвър“ през 2007 г., който се засне в Доминиканската република на остров Самана. Той беше един вид емблема на нашия екип. Много скъп човек, с когото всички се чувствахме добре и в безопасност. За него проблеми почти няма, почти винаги „всички се преструват или симулират“ и „всичко е на шест“. В много от случаите той си служеше с тези реплики, за да ни заблуди, да не се притесняваме излишно. Имаше само един момент, в който го видях притеснен, и затова съм го запомнил. Той е с голямо чувство за хумор, лек циник и адски смешен. Много сме се забавлявали във всичко, дори и в мрънкането, че ни пече, че ни е топло, че сме изгорели, че искаме лютеница, че ни писна тази храна, която ни готвят“, разказва Владо Карамазов.

„Когато бяхме в Панама, се случи сериозен инцидент с вратаря Здравко Здравков. По време на една игра в океана той се нагълтва с вода. Докато стои изправен, всичко е ок, но когато е легнал, започнал да се задушава. Всъщност той се е давил и белият му дроб се е напълнил с вода. Оттам –евакуация, хеликоптери, болници. Всичко на ръба. Коста е в центъра на събитията. Всичко се случва през нощта. Ставам аз сутринта, отивам да си правя кафе и виждам нашия доктор с радиостанция в ръка. Притеснен. Това е случаят, в който го видях такъв. Питах го какво става и той не искаше да каже, но под натиск от моя страна ми разказа. Ей тогава наистина много се притесних. Много. Щом Коста е притеснен, какво остава за мен. Дадох си сметка, че сигурно е имало много подобни случки, в които е можел да ни панира, но той винаги ни е пазил. Здравко се оправи и всичко беше наред. Случаят беше наистина сериозен и ако не беше Коста и неговата хладнокръвност, може би по друг начин щяха да се развият събитията“, продължава историята си Карамазов.

„Имам страх от болести и смърт. Истински страх. Преди година се случиха лоши неща с мои близки и не можех да мигна месеци подред. Един път реших да му звънна на Коста, за да ме успокои. Знаех, че ще го направи. Винаги съм му казвал, че ако ми се случи нещо, искам да съм в неговите ръце. Много пъти съм му надувал главата за това. Ако катастрофирам с мотора, как да разбере – ще си сложа телефона му на висулка на врата. Той е коремен хирург и ще поеме лично операцията, но ако е главата – какво правим. Такива схеми съм разчертавал с него.

Но това наистина е така. Ако някой ден ми се случи нещо, Коста ще се погрижи за мен. Дори и да умирам, ще знам, че няколко пъти ще ме разсмее, ще ме успокои и ще приема нещата по-леко. Дори така ще направи, че няма да разбера, че умирам. Нещо ще ме залъже, ще ме разсее и в шеги и хумор ще си умра. Така си го представям. Помагал ми е ужасно много пъти. Аз пък го водя на театър, а като му ходя на гости в кабинета, ям от тоновете бонбони там“, споделя за приятелството си с новия здравен министър актьорът.

Най-нови

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново. Първата им среща...

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Още интересни публикации