петък, май 14, 2021

Прочутата астроложка Алена ни стопли душите: Пандемията приключва това лято

Обичайте се, дарявайте обич, казвайте благодаря, прости и прощавам, съветва тя

Последно

Късметче на деня за 14 май 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 14 май 2021 година "Истинска изненада от специален човек. Пригответе...

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот...

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият...

„Обичайте се, дарявайте обич, казвайте благодаря, прости и прощавам“ – даде своя съвет за 2021 г. астроложката Алена в предаването „Тази събота“. Според нея, ако отношения между млади и стари се изгладят, ще ни е по-лесно, иначе хората сами ще си навредят.

„Най-неприятната прогноза е, че има война между поколенията, които живеят в един дом. Млади и стари не могат да се сработят, защото имат различна визия как трябва да се пазим. Вирусът си кръжи, взе много да ни обича – не само в България, а по цялата планета“ – казва тя.

Алена ни стресна с мрачна прогноза: Порои и наводнения у нас до края на март

Въпреки това оптимистичната прогноза на астроложката е, че до края на лятото пандемията може да приключи. Важно е обаче да се овладее хаосът. „От април до края на юни трябва да сме много предпазливи. Планетите вещаят хаос в отношенията и политическата обстановка. Имаме възможност да го блокираме и това да не ни се случи.

Ако стане така, до края на лятото пандемията би трябвало да е приключила“ – дава оптимистичната си прогноза тя. И уточнява, че всичко зависи от разума и отговорността на хората. Всъщност първата прогноза за край на пандемията на астроложката е била за август 2020 г.

Това не се е случило заради отварянето на заведенията, неспазването на дистанцията и нарушаването на мерките не само в България, но и навсякъде по света. От астрологична гледна точна този период е бил благоприятен за овладяване на пандемията.

Коронавирусът в България: Ангелов обяви три сценария за колективен имунитет

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов обяви три сценария за придобиване на колективен имунитет: оптимистичен (края на юни), реалистичен (в края на юли) и песимистичен (в края на август). „Справяме се и с третата вълна от коронавирус, което показва, че мерките, които бяха взети, имаха своя ефект. Здравната ни система устоя въпреки големия натиск“, заяви Ангелов на брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки в страната.

Редовният брифинг в четвъртък беше отложен заради тържественото заседание на новия парламент, а по-късно вечерта националният оперативн щаб беше разформирован.
Обърнахме тенденцията в съотношението между излекувани и новозаразени. Намалява заетостта на леглата в болниците, заяви Ангелов и съобщи данните от Единния информационен портал.

България върви към край на третата вълна

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев съобщи, че за последните 14 дни България се намира на 11-о място в Европейския съюз и на 4-о на Балканите след Турция, Сърбия и Северна Македония. „По смъртност запазваме второ място и в ЕС и на Балканския полуостров, съответно след Унгария и Република Северна Македония“, каза той.

По думите му разликите между отделните области в страната вече не са толкова драстично. Най-висока остава заболеваемостта в София-град, Варна, Русе, Перник, София-област, Бургас. Най-ниско остава разпространението на коронавирус в областите Видин, Разград, Кърджали, Пазарджик и Габрово.

Коментар: Да е жив и здрав Андрей Чорбанов: Ковид-19 май отне ума на воюващите за и против

„Спадът в заболеваемостта продължава трета седмица с еднакъв темп и ако се запази, вървим към край на третата вълна, но все още сме далеч от нормалното“, коментира Кунчев. По думите му при смъртността все още не се отчита намаляване, тъй като тя изостава със седмица-две от случаите.

Изпитите след 7 и 12 клас ще се проведат по график

Изпитите от националното външно оценяване за 7 клас и държавните зрелостни изпити ще се проведат присъствено и по график и няма да бъдат отменени теми. Това потвърдиха пред „Дневник“ от Министерството на науката и образованието (МОН).“Няма предпоставки за отпадане на учебен материал за всички изпити и класове“, заяви образователният министър Красимир Вълчев в интервю за Би Ти Ви.

Най-нови

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот отговаря на всички тези изисквания....

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият инсулт, който е получил Мирослав...

Секретни досиета: Людмила Живкова изпада в транс в Мексико

Интересът към Людмила Живкова и нейната незавидна съдба продължава да интересува и до днес българите. Много е написано за нея, много са...

Златен дъжд за Зуека: Разграбват картините за изложбата му като топъл хляб

О, този портрет на Ван Гог е мой. Моля, сложете точка!Бившият царски депутат Владимир Дончев бе един от първите, който откупи платно...

Служебният кабинет зарадва пенсионерите: Боусът от 50 лева остава поне до изборите

Служебното правителство ще продължи помощта от 50 лв. за всеки пенсионер поне до края на мандата си. Това обяви след заседанието на...

Още интересни публикации