вторник, август 9, 2022

Пълен провал на телевизията на Слави: Затъва ли финансово Дългия

Неприятна изненада за шефа на кабеларката Евгени Димитров-Маестрото

Последно

Телевизията на Слави Трифонов „7/8 ТВ“ бележи пълен крах с платения си абонамент от 78 стотинки на месец, съобщиха източници от кухнята на кабеларката, цитирани от lupa.bg. Оказва се, че за 1 месец и 5 дни, откакто каналът приключи с авантата за зрителите си, е успял да събере парите на едва 2018 абонати. Това прави 1574 лева от тях, които надали биха стигнали за заплатата и на един служител на медията.

Очакванията на изпълнителния директор на телевизията Евгени Димитров-Маестрото бяха за поне 10 000 верни зрители още на старта на платеното излъчване, които обаче далеч не се оправдаха.
От фейсбук страницата на канала непрекъснато текат реклами на предаванията, както и въпроси – дали публицистиката точно в определената вечер си е заслужила парите за абонамента. Голямото разочарование на Трифоновите фенове обаче идвало от емигрантите ни, които разчитали да може да се продължи безплатното онлайн излъчване.

И там обаче вече 1 месец се налага регистрация и плащане, за да имат достъп зрителите до предаванията. Както вече писахме, учиндолецът се надява да приключи с абонаментите с влизането си в Народното събрание с партията „Има такъв народ“, която да му донесе солидна държавна субсидия с цел и издържане на структурите, и на кабеларката.

Изчисленията на гражданската платформа „Обществен контрол“ сочат, че пазарът на медийния продукт на Трифонов представлява по-добра социология от всички проучвания за популярността му сред народа досега. „Учиндолският славей щеше да види трудни времена, освен ако не бяха се появили щедри спонсори“, пишат от независимата организация. Говори се, че освен телекомуникационна подкрепа, Трифонов е получил „дотация“ и от няколко бизнесмени, лансиращи своите идеи през гости на предаванията му в „7/8 ТВ“.

След протестите: Слави Трифонов бележи ръст, без да е на площада

Продължаваща подкрепа на протестите, задълбочаваща се ерозия на доверието към институциите, премиера и правителството, и неясен изход от политическата криза. Такива са нагласите на българите, според национално-представително проучване на „Алфа Рисърч“.
Как изглежда моментната политическа обстановка?
„Последните данни отчитат, че имаме промяна в начина, по който се възприема протестът. Все повече виждаме, че това, което се случи в началото, се видоизменя. Спрямо протеста вече се консолидират чисто партийни и политически позиции“, каза политологът Цветанка Андреева в „Денят ON AIR“.

Тя отбеляза, че балансите се променят – голяма част подкрепят исканията на протеста, но все по-малко стават хората, които искат предсрочни избори.
„За едно разумно общество изборите трябва да са възможност. Неслучайно намалява подкрепата за предсрочни избори„, смята тя.
„От Отровното трио допуснаха една грешка и излязоха с програма за решаване на проблеми. С това влязоха в полето на управляващите. Те влизат в говоренето на статуквото, в което няма радикализъм и революция, а нормално търсене на излаз в политическото пространство“, подчерта политологът Георги Киряков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него протестът започнал да има сериозен проблем, когато намалели хората на площада – видели се партийните групи.
„Протестът е многостранен и многопартиен и едва ли е възможно да се излъчи един негов лидер. С тази невъзможност се показа фрагментацията на протеста. Хората изразяват съмнение, че партийните формации, които образуват протеста, са способни да донесат исканата промяна“, посочи Цветанка Андреева.

По думите на Киряков по време на протеста БСП не могла да реши вътрешнопартийните си проблеми – отцепване на депутати, гонене на хора. „Това не дава никакъв шанс на БСП да стане първа политическа сила“, категоричен бе политологът.
Андреева допълни, че Слави Трифонов бележи ръст, без да е на площада.
„Елена Йончева беше лице на част от едно управление на БСП, което завърши катастрофално по всички европейски критерии. Политическата памет на обществото услужливо излиза в такива моменти. Може да се окаже ключова ролята на формацията на Слави Трифонов.

Идеологията на протеста беше всички срещу ГЕРБ, но вече виждаме как се надига страх, че това, което идва като опозиционност, е неясно, твърде размито ляволиберално и леко проруско„, изтъкна тя.
Киряков добави, че доверието към Цветан Цветанов е много ниско.
„Цветанов по-скоро играе грешна игра, като събира отцепници, които ще се окаже, че не носят нищо със себе си“, заключи експертът.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации