неделя, април 18, 2021

Първите глобалисти – Сталин, Димитров и Тито забъркаха кашата с Македония

Докато Ленин мечтае за световна соцдържава, българинът и сърбинът я създават, но единият плаща с живота си

Последно

Не пренебрегвайте тези симптоми на висок холестерол

Холестеролът е подобно на мазнини вещество, което се намира в мембраните на всички клетки и е отговорно...

Късметче на деня за 18 април 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 април 2021 година Всеки ден можеш да започнеш наново....

Двойките зодии, които се обичат, но не могат да са заедно

Знаете ли какви слабости има всяка от зодиите? Астролозите споделят с нас с представител на кое съзвездие...

В разсекретените документи на ЦРУ може лесно да се проследи как едни от първите глобалисти – Георги Димитров като лидер на Интернационала и югославският партиен вожд Тито – подготвят хаоса между България и Македония и бъдещата кражба на история. Затова, разбира се, не са виновни само те.
„Кашата се забърква с решението на Коминтерна, че не се признават нациите, защото пролетариатът няма родина – казва пред „168 часа“ историкът Лъчезар Стоянов.

  • Нацията е плод на класовото буржоазно общество и с изчезването на класите ще изчезнат нациите и националният вто го има, трябва да се използва от световната пролетарска революция.“
    Ленин създава Коминтерна като щаб на световната революция и той трябва да я проведе в целия свят. Идеята за македонска нация започва да се налага през 1934 г., но тъй като тогава комунистите у нас и в Югославия се твърде малобройни, тя не получава развитие.

С идването им на власт ситуацията се променя. Тито им дава език, идентичност и получават статут на република. След войната Сталин като продължител на делото на Ленин започва да обмисля идеята за Балканска федерация.
„Висарионович вижда в това потенциал да постави под похлупака си регионалната политика, за да контролира Гърция“, казва историкът. Причината е, че северната й част е географската област Македония. Великобритания още през 1945 г. започва да протестира, защото знае, че това ще е в неин ущърб – Гърция е в нейната зона на влияние.

Бойко Борисов благодари за поздрава от РС Македония: Приятелството не значи да се обиждаме

Дали Тито, Георги Димитров и Васил Коларов са знаели за проблемите на Сталин с Англия, не е ясно. Според файловете на американското разузнаване факт е, че Тито и Димитров зад гърба на Йосиф Висарионович подготвят договор, който по същество реализира неговата глобалистка идея. Те се споразумяват за българо-югославска федерация, като Тито използва ситуацията, че Димитров е лидер на Интернационала и за него отделните страни не са имали никакво значение. По-скоро са пречка пред световната съветска социалистическа република.

Вероятно замисълът на Тито е по-различен. Той иска да създаде империя, която постепенно трябва да обхване всички страни от Балканите, а на следващия етап и от Източна Европа. Затова маршалът подготвя свои въоръжени сили и единствен си позволява да се държи по-еманципирано със Сталин. Съветският лидер не може да свали от власт Тито, но и по никакъв начин не може да го отрови или да го убие. Когато през 1947 г. в Блед Димитров и Тито подписват договора за федерация между двете страни, без да предупредят Москва, това наистина изкарва Сталин от кожата му. Той споделя идеята, но точно когато заради това рискува война с Великобритания, го тълкува като подмолен нож в гърба.

Вбесен, той е твърдо решен да накаже „глобалистите“. „Получихме данни, че за Тито и Димитров този съюз е само първата крачка към създаване на федерация на всички народни републики“, докладват съветските спецслужби в Кремъл.
На 17 януари 1948 г. Димитров разкрива още по-голяма част от замисъла – на пресконференция в Букурещ той обявява, че с румънските комунисти са обсъждали общ митнически съюз.
Думите му са като на един съвършен глобалист: „По отношение на проблемите на федерацията в Румъния и България, в Югославия, Албания, Чехословакия, Полша, Унгария, а вероятно и в Гърция народите ни сами могат да вземат решение.

Именно те ще решат да бъде създадена федерация или конфедерация, къде и как това трябва да се осъществи”. Така идеята на Ленин и Сталин за една огромна световна соцдържава е в ход, но моментът е крайно неудачен и освен това става зад гърба на Сталин.
Дали е ядосан заради самоинициативата или иска да покаже на Великобритания, че няма нищо общо с идеята, Висарионович кани на среща в кабинета си Тито и Димитров на 10 февруари 1948 г.
Югославският лидер обаче е предупреден, че ако отиде, ще бъде убит или отровен. Затова отклонява поканата, извинявайки се със заболяване.

Димитров вероятно е смятал, че ще му се размине. Той заминава за Москва в компанията на Трайчо Костов и на пратениците на Тито – Едвард Кардел и Милован Джилас.
В дневника си Димитров отбелязва, че на няколко пъти се извинява на съветския лидер, който бил разярен. Накрая Висарионович постановява, че може да има единствено съюз, но той трябва да е само между България и Югославия. Вероятно за да държи под контрол еманципирания Тито, но в Белград бързо разчитат кроежите на съветския вожд и цялата компартия отхвърля идеята му.

Комплексарите от РС Македония нямат спирка: Откраднаха и Митко Бербатов (Снимка)

Димитров обаче е в Москва и състоянието му се влошава. Умира в болница, а Сталин изрично настоява в смъртния акт да се запише, че си е отишъл от цироза. Но мащабно разследване на „24 часа“ преди години разкри, че героят от Лайпциг е бил отровен.
Дали това е станало след разговора със Сталин или много преди събитието, не е ясно.
Във файловете на ЦРУ източник на разузнаването съобщава на 6 юли 1948 г., че Георги Димитров изглежда много по-стар и по-болен от всякога. За разлика от него Тито не си позволява срещи със Сталин.

„Той контролира партизанското движение, а и Западът му помага в опитите да се откъсне от съветската опека“, казва историкът. Благодарение на това маршалът ударно започва да интегрира македонците и освен език им предлага и нова история. „Днес България не оспорва създадените реалности – заключава историкът. – Не става дума за заяждане, създадена е македонска нация, но ние искаме да признаят това, което категорично се признава от всеки сериозен учен, защото има огромно количество документи и факти. А те са категорични, че македонската нация се създава от комунистите, а като държавна политика този процес започва след Втората световна война. У нас тази политика също се поддържа от българската държава до 1963 г.“.

Най-нови

Късметче на деня за 18 април 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 април 2021 година Всеки ден можеш да започнеш наново. В момента, в който се...

Двойките зодии, които се обичат, но не могат да са заедно

Знаете ли какви слабости има всяка от зодиите? Астролозите споделят с нас с представител на кое съзвездие не ви е съдено да...

13 знака, че той наистина е влюбен във вас

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват чувствата си по различен начин, пишат от iWoman.bg. Докато жената очаква лавина от любовни...

Поли Генова и Геро се сродяват: Готвят сватба

Актьорът и водещ на "Като две капки вода" Герасим Георгиев - Геро и певицата Поли Генова възнамеряват да се сродят, пишат от...

Нана Гладуиш в емоционална изповед: Не съм загубила апетита към живот

Водещата на "Съдебен спор" Нaнa Глaдуиш мина през истински ад, но пък показа истинска воля за живот и вдъхна надежда на много...

Още интересни публикации