петък, юни 18, 2021

Работата стана дебела: САЩ удариха Божков и Пеевски по закона „Магнитски“

Санкции са наложени и на Илко Димитров Желязков, както и на 64 фирми на тримата българи

Последно

Тази вечер в „Безмилостен град“ (18 юни): Недим доказва, че Агях е невинен

"Безмилостен град" е сериал, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV, Теленовелас разкрива какво...

Разкошни кюфтенца от тиквички с чесън: Изпитана рецепта за всеки вкус

Влизаме в сезона на тиквичките и най-вкусните пресни зеленчуци. Предлагаме и чудесна рецепта за пикантни кюфтета от...

След инцидента Софи Маринова си призна: Страх ме е от Гринго

Софи Маринова май най-после каза истината за счупената си ръка. Говорителят на етрополската легенда първо заяви, че...

Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи и на 64 компании съгласно закона „Магнитски“, се казва в съобщение в сайта на ведомството, цитирано от вестник „24 часа“.

Мярката е насочена срещу Васил Крумов Божков, който е известен български бизнесмен, Делян Славчев Пеевски, бивш член на парламента, и Илко Димитров Желязков, бивш заместник директор на Държавната агенция за технически операции (ДАТО) който бе назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, както и дружествата, притежавани или контролирани от тези лица.

Васил Божков се стяга за изборите: Командирова нови хора от България в Дубай

„Днешният акт – най-широкообхватното еднократно действие, насочено срещу корупцията досега – демонстрира постоянните усилия на Министерството на финансите на САЩ да държи отговорни лицата, замесени в корупция“, се подчертава в съобщението.

Васил Божков си пусна невиждана досега снимка като дете за 1 юни

Чecтит дeн нa дeтeтo! Тoвa нaпиca във Фeйcбук прoфилa cи Вacил Бoжкoв зa 1-ви юни.
Припoмнямe, чe тoчнo прeди 1 гoдинa Вacил Бoжкoв публикувa и кoмикc, oзaглaвeн „Иcтинcкaтa прикaзкa“.

В нeгo ce рaзкaзвa иcтoриятa нa oблaгaнeтo нa хaзaртa. Ocнoвни гeрoи ca Бoйкo Бoриcoв, Влaдиcлaв Гoрaнoв, Гeoрги Кaдиeв, Мeндa Cтoянoвa, Дeлян Пeeвcки и caмият Бoжкoв.
Зa cвoя oбрaз Вacил Бoжкoв изпoлзвa oбрaзa нa Aли Бaбa.

Божков с остър коментар за акцията срещу полицая Папалезов

Хазартният бос Васил Божков коментира акцията на прокуратурата срещу разследвания за връзки с него полицай Ангел Папалезов.
„Преследват полицай, завеждащ отдела за борба с трафика на културно наследство. Не знам какво е разкрил, но трафикантите, опитващи се да продадат най-ценното от колекцията ми, за пореден път използват прокуратурата като бухалка.

Искат да си заметат следите. Няма да стане. Престъпленията срещу световното културно-историческо наследство са престъпления срещу човечеството. Ще има #СправедливостЗаВсеки. #ЛятотоИдва“, написа в социалните мрежи бизнесменът, който се укрива от родното правосъдие в Дубай.

Става въпрос за акцията срещу ръководен служител от Главната дирекция „Национална полиция“ в МВР, назначен преди дни от служебния вътрешен министър Бойко Рашков като член на екипа, проверяващ информацията за злоупотреби със специални разузнавателни средства (СРС).

От Специализираната прокуратура съобщиха в сряда сутринта, че Папалезов е обвинен за участие в организирана престъпна група, занимаваща се именно с такава дейност и пране на пари. Междувременно с разрешение на Специализирания наказателен съд на 1 юни е било извършено и претърсване в кабинета на Папалезов в сградата на МВР.

Божков с 4 номинации за бъдещи затворници: Бойко, Пеевски, Горанов и Караниколов

Служебният вътрешен министър потвърди тази информация късно вечерта във вторник. Рашков коментира, че „прокуратурата съвсем открито се намесва в работата на МВР“, защото „не желае ние да извършим такава проверка“ – за евентуалното незаконно подслушване на 32-ма политици покрай парламентарните избори на 4 април.

Най-нови

Разкошни кюфтенца от тиквички с чесън: Изпитана рецепта за всеки вкус

Влизаме в сезона на тиквичките и най-вкусните пресни зеленчуци. Предлагаме и чудесна рецепта за пикантни кюфтета от тиквички и чесън, която взех...

След инцидента Софи Маринова си призна: Страх ме е от Гринго

Софи Маринова май най-после каза истината за счупената си ръка. Говорителят на етрополската легенда първо заяви, че тя се е пребила при...

Късметче на деня за 18 юни 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 юни 2021 година "Усмихни се, защото съдбата ти е подготвила наистина приятна изненада."

Глория се оказа баба за пример: Раздава се в грижи за внучката

Баба за пример се оказа примата на фолка Глория. Всяка свободна минута голямата звезда прекарва в грижи за първородната си внучка. Смяна...

Тази вечер в „Доктор Чудо“ (17 юни): Раздяла и мръсна работа

„Доктор чудо“ е сериал, излъчващ се всяка делнична вечер от 21:30 часа по bTV Lady, Теленовелас разкрива какво ще се случи в...

Още интересни публикации