събота, декември 3, 2022

Разбиха автобандата на Лъвицата: Карал полицаите да слагат калцуни, за да не му цапат дома

Погват го като лидер, обвиняват го и за задигнат от паркинг на МВР джип

Последно

Каримански ни попари: Невъзможно е минималната работна заплата да стане 860 лева

Ако дефицитът на Бюджет 2022 е бил толкова добър, да приемем, че и за 2023 г. ще...

Проф. Георги Рачев: Пролет в началото на декември

До средата на декември се очертава да е топло с нетипично високи температури за това време на...

Бившият на Ани Салич съсипан, няма пари за осигуровки

Бранко Салич – бившият съпруг на новинарката Ани Салич, продължава да бъде в критично финансово положение.

“Моля ви, сложете калцуни или се събуйте, защото цапате.” Молбата е отправена от Светослав Петков-Лъвицата към полицаите, дошли в дома му да го арестуват за серия автокражби. Молбата му обаче не е заради страх от коронавируса. Лъвицата е известен с манията си за чистота.
Заедно с 43-годишния мъж във вторник сутринта в София бяха задържани над 20 души, сред които първият му лейтенант Георги Воденичаров-Кико, Асен Колев-Хастара, Иван Янински-Шумахера, Петър Петров-Пепи Софиянчето, Георги Георгиев-Бакалина, гаджетата им и други.

Светослав Петков-Лъвицата

Акцията на СДВР и спецпрокуратурата била на база анализ на неразкрити автокражби през последните месеци и години. Така например най-старото задигане на автомобил, за което групата е погната, е от 2017 г. То е и доста куриозно, разкрива 24chasa.bg. Става дума за откраднат джип “Рейндж роувър” от молдовец. Полицията го открила и сложила на паркинга на столичното 4-о РУ. Автомобилът обаче бил задигнат и оттам. За кражбата му ще бъдат обвинени Петков и Воденичаров.

Всеки в бандата отговарял за кражбата на определени марки автомобили. Ползвали се и пароли. “Маргелица” значело “Мерцедес”, а “Олимпиада” – “Ауди”. “Пастет” пък не била храната, а “Фолксваген Пасат”. С “1 на 0” член на групата казвал на другарите си, че е откраднал една кола. “Ауди” например е специалитет на Шумахера, Лъвицата задига “Рейндж роувър” и “Инфинити”. Хастара е спец по “Фолксваген”.

Румен Петков захапа здравния министър: Ананиев да си знае, ще лежи в затвора

От всички задържани 8 ще бъдат обвинени. Вероятно Лъвицата ще бъде подведен под отговорност като тартор на групата и ще се изправи пред специализирания съд.
За него това не е първото дело там. Той, Кико, Бакалина и Ярослав Димитров-Яро, прочул се с това, че ядоса премиера Бойко Борисов, вече са подсъдими в спецсъда като група за кражби на коли. Обвинени са, че са задигали всякакви марки автомобили в периода 2004-2007 г. Делото се гледа всеки месец и подсъдимите идват.

От цялата нова група Лъвицата е единственият неосъждан. Кико има 4 присъди, но е реабилитиран. Софиянчето е с 2 осъждания, Хастара търка наровете допреди 2 години с присъда за кражбата на колата на шефа на ДАНС Константин Казаков. След като е освободен от затвора се върнал към стария си занаят.

Българинът Пламен Митрев сред 19-те най-издирвани от Интерпол сек*уални престъпници, оковал 4 робини

С най-много присъди е Янински. В средите на бандитите обаче са изненанадани, че той може да участва в една група с Лъвицата. Двамата са в открита война, Шумахера е крал задигната от Петков кола. След това дори го набил. Шумахера беше арестуван и през миналата седмица, защото го хванаха зад волана на крадена кола.
Прокуратурата ще иска арест на 8 души.

Най-нови

Проф. Георги Рачев: Пролет в началото на декември

До средата на декември се очертава да е топло с нетипично високи температури за това време на годината, обяви проф. Георги Рачев...

Бившият на Ани Салич съсипан, няма пари за осигуровки

Бранко Салич – бившият съпруг на новинарката Ани Салич, продължава да бъде в критично финансово положение. Оказва се, че...

Бебе и сватба за Алекса и Елица от „Игри на волята“

Любовта между Алекса и Елица от тазгодишния сезон на "Игри на волята" се превърна в една от основните теми редом до дуелите...

Скръбна вест: Само на 20 години почина знаково лице от протестите

Почина един от активните участници в протестите у нас през 2021 година. 20-годишният Павел Динев от Бургас е напуснал този свят, съобщиха...

Обвиниха и Юлиан Вергов за побоя над Диана Димитрова

Публикацията отпреди няколко дни на Диана Димитрова, от която стана ясно, че тя е станала жертва на физически тормоз, шокира всички. Моментално...

Още интересни публикации