четвъртък, декември 8, 2022

Развръзка: Есма и Гарип от сериала „Завинаги“ вдигат сватба

Хитовата драма ще се сбогува със зрителите с незабравим финал

Последно

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от...

Известната турска актриса Ипек Билгин, която гледаме в ролята на властната майка и свекърва Есма Боран в сериала “Завинаги”, прави първите си изяви на театралната сцена. Става разпознаваема от малкия екран, чак когато е на 50 години, а през 2013-а пробива и на големия екран с участието си в успешните киноленти “Сънят на пеперудата” и “Червеният Истанбул”.
Освен като театрална, телевизионна и киноактриса, през годините Ипек Билгин се изявява още като режисьор, преподавател по актьорско майсторство и преводач, припомня trud.bg. Именно тя превежда от английски на турски книгите на Ерик Морис “Не се преструвайте, моля” и “Вечен наръчник на актьора”.

От началото на 2017-а влиза в една от най-успешната си роли в кариерата си на телевизионна актриса – тази на Есма Боран в хитовата драма “Завинаги”, излъчен в Турция и други страни под името “Истанбулска невеста”.
Получава поканата в края на 2016 г., когато чества и 60-ия си юбилей. Тя изключително много харесва образа на патриархалната Есма Боран, макар твърдо да се разграничава от нравите й.

В живота актрисата не е свекърва

За големия и засегнат в сериала сблъсък “свекърва-снаха” Ипек Билгин признава, че в живота нито е била, нито е имала свекърва. “Когато се омъжих за съпруга си, майка му беше починала. Като цяло винаги съм била против това булката да отива да живее в дома на младоженеца заедно с цялото му останало семейство…”, разказва Ипек Билгин, която има дъщеря.
Ипек Билгин е и преподавателка по актьорско майсторство и понякога играе заедно с вече бивши нейни ученици. Замисля се обаче дали да не се откаже от тази си дейност. Ипек Билгин твърди, че проявява страст не само в актьорството. “Когато спортувам, медитирам, та дори и когато мия чиниите у нас, го правя, изпълнена с тази страст. Когато шофирам, когато яздя, когато играя тенис – навсякъде и винаги. Много спортна натура съм”, казва г-жа Билгин, която кара каяк, зимни кънки и играе тенис…

Приемайки предложението да участва в “Истанбулска невеста”, на първо четене вижда Есма като държаща под конец дома си и семейството си. “Но, честно казано, не знаех в каква посока ще поеме от там насетне”, споделя актрисата. Повратният момент в живота на Есма настъпва, когато си каза: “Аз съм едно нищо” и се пита: “Какво правя в този живот, никой не ме чува, никой не ме разбира, коя съм аз за останалите?”. И в този момент се хваща за Гарип като удавник за сламка. За този етап от ролята си актрисата подчертава: “Не гледам на отношенията между Гарип и Есма като на любов.

По-скоро като намиране на смисъл в живота, на подслон и на другар. Самата дума “любов” обвързвам с по-различен смисъл. Пък и 60 години е една преломна възраст, след която чисто биологически човек претърпява хормонални промени и гледа както на любовта, така и на всичко останало в живота, по по-различен начин. Не казвам, че флиртът вече не ни е присъщ, даже съм му привърженичка. Но по-младите биха ме разбрали по-трудно. Това, което искам да кажа, е, че човек вече е по-опитен и мъдър и не търси онази страст, която да го накара да полети в небето, а стабилен пристан, на който да стъпи и да се подслони. Есма търси в Гарип именно това и го намира.”

И наистина образът на Есма започва да претърпява голяма трансформация, след като тя отново преоткрива голямата си любов от младостта – Гарип и… екранните герои вдигат сватба. Въпреки, че вече е болна Алцхаймер с Гарип изкарват мил меден месец, но в хода на повествованието Гарип ненадейно ще напусне този свят в съня си.
Сериалът “Завинаги” ще се сбогува със зрителите с незабравим финал! Всички са потресени от смъртта на Есма – според сценария, това се случва 7 години по-късно. Фамилия Боран успява да се превърне в наистина голямо и сплотено семейство, в което растат и децата на Сюрея и Фарук – Халид и Яз.
На финала на поредицата ще видим как Яз помага на баща си в кухнята, а Сюрея се завръща на сцената и се превръща в известна личност.

Голямата любов на Тамер Левент е театъра

След Тахсин в “Искрите на отмъщението” сега гледаме големия турски актьо като адвокат Гарип в “Завинаги”. Тамер Левент е роден през 1950 г. в Измир, завършил е театрално изкуство в Анкарската държавна консерватория, след което прави успешна кариера в държавните театри, в които освен като актьор и режисьор, често заема постове на директор и заместник-директор. Театралните постановки, в които участва по това време, са били представяни на престижни фестивали в Русия, Канада, Южна Корея и Иран.

В периода от 2007 до 2009 г. Тамер Левент се снима в успешната драма “Изоставено сърце”, а четири лета по-късно взима участие в успешния игрален филм на Йозджан Дениз “Огън и вода”, като сега гледаме двамата актьори отново заедно в сериала “Завинаги”.
Голямата любов на Тамер Левент си остава театърът, който според него не е достатъчно ценен като изкуство в Турция, и то по вина на държавата. Актьорът е убеден, че е най-трудно да се играе в театъра. “Заставайки на сцената пред зрителите, нямаш право на никаква грешка. Докато в киното и в телевизията можеш да сбъркаш нещо и да го заснемеш отново, на театралната сцена нямаш тази възможност. В продължение на два часа сте насаме с публиката и нямате право на грешки”, споделя актьо­рът.

Йозджан Дениз се готви за нова роля

Според съобщения в турските медии, продуцентска компания е платила на Йозджан Дениз авансово рекордните 5 милиона турски лири (700 хиляди долара) за да приеме роля в нов сериал с работно име “Аз те чакам отдавна”, където негов партньор според последната информация, ще бъде Ирем Хелваджиоглу.
След завършването на поредицата “Завинаги”, актьорът активно се подготвяше да се върне на екраните с нови проекти. По време на карантината популярният актьор и режисьор засне 6-епизоден домашен мини-сериал “Синхрон”, на който е сценарист, режисьор и изиграва главната роля.

В него участва и бившата му съпруга и майка на сина ме Кузей – Фейза Актан. По време на карантината те живяха заедно, което им позволи да оправят отношенията си. Известният актьор обаче не отговоря на въпросите на журналистите за повторен брак с Фейза, но казва, че и в момента отново са заедно. Двамата се разведоха на 26 юни миналата година. След 15 месеца брак съдебното заседание продължи точно 15 минути. Актьорът остави на жена си и сина си 2 къщи и кола, а също така им плаща месечна издръжка в размер на 50 000 лири.

Най-нови

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Избраха Владимир Путин за Неудачник на годината

Авторитетното списание „Политико“ публикува класация на 28-те най-влиятелни личности в Европа. Украинският президент Володимир Зеленски оглави списъка, а руският...

Още интересни публикации