сряда, октомври 4, 2023

Разследване: Корнелия Нинова смени амплоато, прави се на санитарка в „Света Анна“

Соцлидерката пиела кафе след кафе, разваляла дисциплината в болницата

Последно

Късметче на деня за 4 октомври 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 4 октомври 2023 година Рисковете, които поемеш днес, ще бъдат...

Мъж простреля бащата на бившата си, взе нея и майка й за заложници

Мъж простреля в ръката бащата на бившата си приятелка след скандал. Екшънът се...

Това ли е новият Одрин: Пазар с невиждана евтиния на един хвърлей от границата

Домати и чушки за 2 лв. килото се продават на пазара в гр. Делчево, Северна Македония.

Корнелия Нинова, която неотдавна преболедува Covid-19, е станала санитарка в болница „Света Анна“ в София, съобщи Lupa.bg, като се позова на пациенти, които забелязали там соцлидерката. Самата тя, след като пребори коронавируса и след като лежа няколко дни във ВМА, обяви, че ще стане доброволец в борбата със заразата. Първоначалната информация бе, че Нинова ще помага като санитар във Военномедицинска академия. Тя се лекува четири дни в инфекциозното отделение на болницата и сама поиска да я изпишат по-рано, защото се е почувствала по-добре.

По думите на лидерката на Столетницата медиците на първа линия били на предела на силите си. „Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо. Искаме първо да се гласува нашият алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност“, заяви Нинова в тв интервю.

Корнелия Нинова е във ВМА: Добре съм, благодаря за загрижеността

По информация на медията обаче, шефът на ВМА генерал професор Венцислав Мутафчийски категорично се противопоставил на желанието на Нинова да помага в болницата, защото се опасявал, че соцшефката ще използва името на лечебното заведение за собствен пиар. Като официален мотив за отказа той изтъкнал, че армията е деполитизирана и ВМА, където се лекуват военни, не трябвало да се превръща в арена на партиен пиар.

Нинова все още не е пуснала снимки от новата си временна месторабота, както обикновено прави, но пациенти, които са я разпознали макар и с маска и защитно облекло, разказаха, че тя използвала цялата ситуация по-скоро да си прави пиар в Окръжна болница, отколкото наистина да върши нещо полезно. Социалисти смятат, че по-добре е доброволческата дейност на Корнелия Нинова да не бъде показна, защото така наистина ще докаже, че го прави заради хората, а не заради себе си.

Потресени хора с леви убеждения и досега не могат да приемат как лидерката на БСП пусна своя снимка как е приклекнала на гроба на Стефан Данаилов, почитайки го през лятото по повод половин година от смъртта му.
Факт е, че всички лекари депутати от БСП станаха доброволци в ковид отделения и отидоха в различни болници в страната, където няма лекари и медицински сестри, за да помагат на първа линия.

В болница „Света Анна“ като анестезиолог работи бившият здравен министър и настоящ лидер на Консервативно обединение на десницата (КОД) д-р Петър Москов. По време на първата вълна на коронавируса той, влизайки в полемика с президента Румен Радев, го призова да дойде в „Света Анна“ и да се самозарази доброволно с COVID-19. Репликата на д-р Москов бе реакция срещу иронично изказване на държавния глава за въвеждането на извънредно положение през пролетта.
По-рано днес пък известният пиар експерт и художник Валентин Иванов-Кардамски публикува любопитен пост във фейсбук, без да назовава имена.

Калина Андролова ги срина: Алчният Радев и зелката Корнелия ще затрият много хора

„Обръщам внимание на директора на голяма болница в София, че една доброволка за санитарка е видяна от десетки граждани и персонал да злоупотребява системно с употребата на кафе още от първия си работен ден! Като изключим, че разваля дисциплината, защото пренебрегва трудовите си задължения, сериозно съм загрижен за здравето й. И тъй като поведението й в болничното заведение започва да прави изключително лошо впечатление на обществеността, много моля санитарката да спести срама на членовете на цяла една партия! По-деликатно не мога да го кажа! Благодаря!“, написа Кардамски.

Най-нови

Мъж простреля бащата на бившата си, взе нея и майка й за заложници

Мъж простреля в ръката бащата на бившата си приятелка след скандал. Екшънът се разиграл в село Вълково, община...

Това ли е новият Одрин: Пазар с невиждана евтиния на един хвърлей от границата

Домати и чушки за 2 лв. килото се продават на пазара в гр. Делчево, Северна Македония. В събота на...

Експерт: Сиренето поскъпва, защото млякото се внася – с цистерни и на прах

България почти се е изравнила с европейските страни по цени на стоките в т. нар. малка потребителска кошница, която съдържа предимно хранителни...

Илон Мъск се подигра на Зеленски с колаж

Украинските власти изразиха днес възмущението си от публикация на милиардера и собственик на социалната мрежа "Екс" Илон Мъск, в която той се...

Въвеждат такса за „Фейсбук“ и „Инстаграм“

Технологичната корпорация "Мета" (Meta), която е собственик на "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram), проучва възможностите за въвеждане на абонамент за двете социалните...

Още интересни публикации