вторник, януари 26, 2021

Разследване: Корнелия Нинова смени амплоато, прави се на санитарка в „Света Анна“

Соцлидерката пиела кафе след кафе, разваляла дисциплината в болницата

Последно

Късметче на деня за 26 януари 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 26 януари 2021 година "Заслужавате всичко хубаво под слънцето и...

Експерт би тревога: Задава се поколение, което няма да има 40 г стаж за пенсия

CVДимитър Манолов е роден на 23 август 1958 г. в СофияМагистър инженер по строителство на сгради и...

Нумеролог от Търново ни стопли душите: От април кошмарът свършва и заживяваме нормално

Нумерологът Ана Креалди от Велико Търново изследва езика на числата от близо три десетилетия. От 2012 г....

Корнелия Нинова, която неотдавна преболедува Covid-19, е станала санитарка в болница „Света Анна“ в София, съобщи Lupa.bg, като се позова на пациенти, които забелязали там соцлидерката. Самата тя, след като пребори коронавируса и след като лежа няколко дни във ВМА, обяви, че ще стане доброволец в борбата със заразата. Първоначалната информация бе, че Нинова ще помага като санитар във Военномедицинска академия. Тя се лекува четири дни в инфекциозното отделение на болницата и сама поиска да я изпишат по-рано, защото се е почувствала по-добре.

По думите на лидерката на Столетницата медиците на първа линия били на предела на силите си. „Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо. Искаме първо да се гласува нашият алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност“, заяви Нинова в тв интервю.

Корнелия Нинова е във ВМА: Добре съм, благодаря за загрижеността

По информация на медията обаче, шефът на ВМА генерал професор Венцислав Мутафчийски категорично се противопоставил на желанието на Нинова да помага в болницата, защото се опасявал, че соцшефката ще използва името на лечебното заведение за собствен пиар. Като официален мотив за отказа той изтъкнал, че армията е деполитизирана и ВМА, където се лекуват военни, не трябвало да се превръща в арена на партиен пиар.

Нинова все още не е пуснала снимки от новата си временна месторабота, както обикновено прави, но пациенти, които са я разпознали макар и с маска и защитно облекло, разказаха, че тя използвала цялата ситуация по-скоро да си прави пиар в Окръжна болница, отколкото наистина да върши нещо полезно. Социалисти смятат, че по-добре е доброволческата дейност на Корнелия Нинова да не бъде показна, защото така наистина ще докаже, че го прави заради хората, а не заради себе си.

Потресени хора с леви убеждения и досега не могат да приемат как лидерката на БСП пусна своя снимка как е приклекнала на гроба на Стефан Данаилов, почитайки го през лятото по повод половин година от смъртта му.
Факт е, че всички лекари депутати от БСП станаха доброволци в ковид отделения и отидоха в различни болници в страната, където няма лекари и медицински сестри, за да помагат на първа линия.

В болница „Света Анна“ като анестезиолог работи бившият здравен министър и настоящ лидер на Консервативно обединение на десницата (КОД) д-р Петър Москов. По време на първата вълна на коронавируса той, влизайки в полемика с президента Румен Радев, го призова да дойде в „Света Анна“ и да се самозарази доброволно с COVID-19. Репликата на д-р Москов бе реакция срещу иронично изказване на държавния глава за въвеждането на извънредно положение през пролетта.
По-рано днес пък известният пиар експерт и художник Валентин Иванов-Кардамски публикува любопитен пост във фейсбук, без да назовава имена.

Калина Андролова ги срина: Алчният Радев и зелката Корнелия ще затрият много хора

„Обръщам внимание на директора на голяма болница в София, че една доброволка за санитарка е видяна от десетки граждани и персонал да злоупотребява системно с употребата на кафе още от първия си работен ден! Като изключим, че разваля дисциплината, защото пренебрегва трудовите си задължения, сериозно съм загрижен за здравето й. И тъй като поведението й в болничното заведение започва да прави изключително лошо впечатление на обществеността, много моля санитарката да спести срама на членовете на цяла една партия! По-деликатно не мога да го кажа! Благодаря!“, написа Кардамски.

Най-нови

Експерт би тревога: Задава се поколение, което няма да има 40 г стаж за пенсия

CVДимитър Манолов е роден на 23 август 1958 г. в СофияМагистър инженер по строителство на сгради и съоръженияЧлен на КТ “Подкрепа” от...

Нумеролог от Търново ни стопли душите: От април кошмарът свършва и заживяваме нормално

Нумерологът Ана Креалди от Велико Търново изследва езика на числата от близо три десетилетия. От 2012 г. се занимава с нумерология, а...

Излезе класацията на най-гледаните турски сериали за 2020-а година

Онлайн платформата Marketing Turkiye обяви кои са били най-гледаните сериали в Турция. Оказва се, че заради пандемията са изоставили телевизионните продукции и...

Камелия Тодорова проплака: С пенсия като моята има шанс да умра на улицата

От 21 януари съм пенсионерка. Пенсията ми е 450 лева. И добре че все пак съм преподавател в Нов български университет, иначе...

Ако цените здравето си, не купувайте повече тази риба (Снимки)

Всеки е наясно с това колко полезна е рибата. Освен това е много вкусна. Рибата се смила лесно, съдържа омега-3 мастни киселини,...

Още интересни публикации