петък, май 14, 2021

Разузнаването на САЩ с мрачна прогноза: Светът е заплашен от гибел в идните 17 години

Болести, пропастта между бедните и богатите, климатичните промени и конфликтите между държави са най-големите заплахи

Последно

Късметче на деня за 14 май 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 14 май 2021 година "Истинска изненада от специален човек. Пригответе...

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот...

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият...

Болести, пропастта между бедните и богатите, климатичните промени и конфликтите в държави и между държави ще представляват най-големи предизвикателства през следващите десетилетия. Пандемията от коронавирус вече влоши някои от тези проблеми. Това се посочва в доклад на американското разузнаване, цитиран от „Ройтерс“.

Съперничеството между Китай и водената от САЩ коалиция от западни държави вероятно ще се засили, предизвикано от промени във военната мощ, демографията, технологиите и различията в моделите на управление, се посочва в „Глобални тенденции 2040“. Докладът е изготвен от Съвета за национално разузнаване на САЩ.

Ново 20: Обявиха датата за края на света, Апокалипсисът идва в петък, 13-и през 2029-а

Регионални сили и недържавни актьори могат да оказват по-голямо влияние, което вероятно ще доведе до засилване на риска от конфликти, нестабилна геополитическа среда и отслабване на международното сътрудничество.
Докладът е изготвен от топ представители на разузнавателните служби на САЩ. Издава се на всеки 4 г. Включва оценка на политическите, икономическите, социалните и други тенденции, които вероятно ще оформят средата за сигурност през следващите 20 г.

Нашето намерение е да помогнем на политиците и гражданите… да се подготвят за възможни бъдещи варианти на развитие, пишат авторите и подчертават, че не правят конкретни предвиждания и включват информация от различни групи, от американски студенти до африкански активисти. Предизвикателства като климатичните промени, заболяванията, финансовите кризи и проблеми с технологиите вероятно ще се проявяват по-често и по-интензивно в почти всеки регион и държава, се подчертава още в доклада.

Отбелязва се, че пандемията от коронавирус, която отне живота на повече от 3 милиона души, е най-голямата световна заплаха от Втората световна война, като последиците вероятно са за години напред. Посочват се пет сценария какъв може да изглежда светът през 2040 г.
Най-оптимистичният е „ренесанс на демокрациите“.

Нострадамус: През 2021-а година масово ще ни порази нов вирус

Демократичните правителства доказват, че по-добре могат да подхранват научните изследвания и технологични иновации, което води до икономически разцвет, позволяващо им да се справят с вътрешните проблеми и да се противопоставят на конкурентите в международен план.
Най-песимистичният сценарий е „трагедия и мобилизация“. Пандемията от коронавирус и глобалното затопляне може да унищожи световните продоволствени вериги, което води до безредици във Филаделфия, при които умират „хиляди хора“.

Най-нови

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот отговаря на всички тези изисквания....

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият инсулт, който е получил Мирослав...

Секретни досиета: Людмила Живкова изпада в транс в Мексико

Интересът към Людмила Живкова и нейната незавидна съдба продължава да интересува и до днес българите. Много е написано за нея, много са...

Златен дъжд за Зуека: Разграбват картините за изложбата му като топъл хляб

О, този портрет на Ван Гог е мой. Моля, сложете точка!Бившият царски депутат Владимир Дончев бе един от първите, който откупи платно...

Служебният кабинет зарадва пенсионерите: Боусът от 50 лева остава поне до изборите

Служебното правителство ще продължи помощта от 50 лв. за всеки пенсионер поне до края на мандата си. Това обяви след заседанието на...

Още интересни публикации