вторник, юни 6, 2023

Рано или късно истината излиза наяве: Мъжът ми научи, че детето не е от него

Карма ли е това или наказание за лъжата

Последно

Тъжно: Ласка Минчева няма повече да проходи, мускулите й са атрофирали

Легендарната режисьорка Ласка Минчева вече четири години е на легло и шансовете й да проходи са нулеви.

Трусове в ефира: Билалов, Нана и Сашо Кадиев слизат от екран

Три от най-обичаните лица в родния тв ефир слизат от малкия екран. Нана Гладуиш...

Правнучката на Тато с нова любов (снимки)

Най-голямата правнучка на Тодор Живков е на крилете на любовта. Людмила Стефанова, първородната дъщеря...

Винаги съм се водела от желанията си. Каквото исках – трябваше да го имам, независимо от цената. Но чрез много болка разбрах, че рано или късно човек си плаща за всичко и грешките понякога излизат твърде скъпо…

Историята започна, когато бях на 21 г. Родена съм в провинцията, но никога не ми е харесвало. И само за да се измъкна от родното място, реших, че ще запиша висше образование в София, разказва читателка на rozali.com. Исках да следвам право, но не се представих достатъчно добре на изпитите и записах българска филология. Какво пък, нали пак щях да се махна от провинциалния град…

Когато се откъснах от вечния родителски надзор, се впуснах с пълна сила в студентския живот.
За мен той беше по-малко учене и повече купони. Изкарах и две-три мимолетни връзки. Докато срещнах голямата си любов – Камен.

Той беше студент по право и богат наследник. Но не само това, семейството му бяха изискани и много изтънчени хора. Сред тях се чувствах винаги неловко и не на място. Затова пък бях още по-щастлива, че Камен – толкова умен, образован, а и доста симпатичен е харесал точно мен – обикновеното момиче от малкия град. Връзката ни продължи около година. И това време беше може би най-щастливото в живота ми. Аз вече мечтаех да се омъжа за Камен, да имаме деца и т.н.

Само че Камен замина – да довърши образованието си в Австрия. Аз нямаше как да го придружа. Родителите ми не можеха да ми дадат толкова пари. И единственото, което можех да направя, е да се върна пак към щурите купони с приятелите си от Студентски град. Скоро започнах да излизам с Виктор, мой колега от университета.

След няколко срещи с новото ми гадже, се оказа, че сьм бременна – без съмнение от Виктор. Първоначално и двамата бяхме шокирани, никой от нас не беше планирал и очаквал това, но в крайна сметка решихме, че ще задържим детето. А след раждането му и ще се оженим. Беше ми достатъчно лошо, а и се чувствах подпухнала и не исках да чувам за сватба в това състояние. Все пак мечтата ми от малка не е била да се оженя с голям корем и подути глезени…

С Виктор живеехме в стая в студентски общежития и никак не ни беше леко финансово. Да не говорим, че и двамата не бяхме подготвени за драстичната промяна в живота ни. Той не желаеше да се отказва от купоните, които аз пропусках, защото бях уморена или не се чувствах добре… Детето се роди преждевременно, в седмия месец. И тъй като беше момче, го кръстих Камен. Може би защото исках да прилича на мъжа, когото боготворях.

До сватба с Виктор така и не се стигна. Още преди детето ни да навърши 3 месеца, той ни напусна. Явно докато аз бях заета с бебето или още по време на бременността ми, той си беше хванал любовница. Виктор така и не призна детето с аргумента, че не е сигурен кой е бащата. От деня, в който си събра багажа и ни изостави, изобщо не съм го виждала. Никога не прояви интерес нито към мен, нито към детето.

Бях принудена да се върна в родното Търново, където майка ми можеше да ми помага за детето. Настаних се в дома на родителите ми, за квартира нямах пари. Постепенно си намерих и работа, и заживях наново в града, от който с такава радост бях избягала.

Малкият Камен беше на 4 ги половина, когато Камен ме потърси. Беше се върнал в България, разпитвал приятелките ми и разбрал къде съм. Когато се видяхме, ми разказа, че през последните 5 години е бил нещастен, защото съм му липсвала. Друга жена не могла да ме замести в сърцето му. Той искаше да се съберем и да опитаме отново. Идеално, но той не знаеше, че имам дете…
Помолих Камен да ме остави няколко дни да помисля и му обещах, когато взема решение, да му се обадя. Колебах се повече от седмица.

Предполагах, че ако Камен разбере за детето, това ще ни раздели отново и този път завинаги. Родителите му не биха допуснали да отглежда чуждо дете. Но от друга страна за мен и детето – да бъдем с Камен -беше най-доброто решение. Щяхме да напуснем провинциалния град, аз щях да съм съпруга, а малкият Камен да има баща…

Така взех единственото решение, което ми се виждаше уместно, за да задоволи потребностите на всички ни. Позвъних на Камен и му казах, че приемам предложението му да се съберем, но преди това трябва да се видим, за да обсъдим нещо важно. Той дойде отново в Търново и тогава му казах, че имам почти 5-годишен син, който се казва Камен – защото е кръстен на баща си. Така поставих началото на семейния си живот и на най-голямата лъжа в живота си.

Скоро след сватбата Камен получи предложение за работа в Лондон и ние тримата заминахме да живеем там. И аз се поуспокоих, че тук няма да се появи някой призрак от миналото, който да обърка живота ми. Но не беше писано да живеем щастливо и спокойно. След 2 години в Лондон, съпругът ми и аз решихме, че искаме още едно дете. Пробвахме повече от година и накрая се консултирахме с лекар. След прегледи и изследвания се установи – при мен няма никакви пречки, за да забременея, но Камен – не би могъл да има деца.

Ето така лъсна истината и съпругът ми разбра, че детето не е от него. И сега пак съм сама, с детето си в родния дом при родителите ми. Пак се върнах там, откъдето бягах.
Карма ли е това, наказание за лъжата ми или просто някакъв абсурд, в който ще трябва да живея?

Най-нови

Трусове в ефира: Билалов, Нана и Сашо Кадиев слизат от екран

Три от най-обичаните лица в родния тв ефир слизат от малкия екран. Нана Гладуиш и Михаил Билалов няма да...

Правнучката на Тато с нова любов (снимки)

Най-голямата правнучка на Тодор Живков е на крилете на любовта. Людмила Стефанова, първородната дъщеря на дизайнерката Жени Живкова, показа...

Лелята на Ангел Христов от братятя Галеви: В тая България само се чудят кои да издирват

"Изядоха го детето, изядоха го, докато такъв, та онакъв, та това, та онова“, казва през сълзи лелята на Ангел Христов пред bTV.

Късметче на деня за 6 юни 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 6 юни 2023 година Човекът е част от Вселената и Вселената е вътре в човека....

Жилищата у нас стават недостъпни: И под наем, и за покупка

След десетилетието със суперниски лихви по ипотечните кредити, което позволи на милиони домакинства в Европа да си купят жилище, идва ледена епоха.

Още интересни публикации