петък, август 7, 2020

Рецептата срещу К-19 на прочут билкар и народен лечител от Ямбол

Добрият билкар знае за кого какво трябва да забърка

Последно

Слави Трифонов изпепели Бойко Борисов и ДПС, накара Гешев да сънува кошмари

Телевизионният водещ и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов подкрепя протестите и твърди, че ако влезе...

Виц на деня: Дядо решил да провери дали бабата му е изневерявала

Един дядо решил да провери дали бабата му е изневерявала на млади години. Купил си вестник и...

Доцент Атанас Мангъров се завърна на бял кон: Протестите убиват вируса

Доцент Атанас Мангъров направи поредното си любопитно изявление, свързано с епидемията от коронавирус. Събирането на хората по...

Митко Димитров е четвърто поколение народен лечител-билкар. Живее в Ямбол. Повече от 300 години назад във времето хората от неговия род са изучавали тайната на лечебните билки и тяхната употреба. Още от младежките си години Митко усвоява тънкостите на билкарството и народната медицина. Вече няколко десетилетия прилага и доразработва изпитаните билкови рецепти, предавани в рода му по наследство. Билкарят даде интервю за специализирания сайт zdrave.to

  • Митко, медицината засега е безпомощна в борбата с коронавируса, има ли обаче билка, която може да го пребори?
  • Малко по малко хората ще свикнат с това заболяване. Ще се намери някакво лекарство, засега обаче още не е открит такъв лек със 100% лечение. Съвети как да се предпазят хората мога да дам с билки, които засилват имунитета, както при обикновен грип.

Добра комбинация от лечебни растения за укрепване на организма е смес от 20 г от кората на ябълково дърво, 40 г цвят от бъзак, 80 г камшик, от 30 до 60 г цвят от боб, 50 г слез, 40 г живовляк и 10 г диплянка. Всичките тези растения се смесват, взимат се от 3 до 5 супени лъжици от сместа, които се варят в 1 литър вода.

При тази смес трябва да се наблюдава кръвното и евентуално поява на алергия към някое от растенията, затова е добре да се изготвя от билкар, не да я прави неук, който не разбира.

Добрият билкар знае за кого какво трябва да забърка. Важно е да е запознат с общото здравословно състояние на човек, защото билките са като лекарствата. Ако човек има заболявания, които са противопоказни за дадено лекарство, то се сменя с друго, подходящо за него.

Снимка pixabay.com

Така е и с билките, смесите се правят за всеки човек отделно. Така че трябва да се мисли много за странични действия и противопоказания и да се изготвят билковите рецепти в зависимост от общото състояние на организма на всеки човек.

  • За какви болести най-често ви търсят хората?
  • Най-често, за съжаление, са раковите заболявания, множествената склероза, алергиите. Много хора ни търсят и за мигрена, дискова херния, ишиас, подагра, увеличена простата, косопад…

Най-важното е заболяването да се открие в ранен стадий и да бъде правилно диагностицирано навреме. Не ме разбирайте погрешно, аз не съм и помислял да отричам работата на лекарите. Напротив, винаги когато при мен идва болен човек за помощ, искам да ми донесе и изследванията от лекарите и епикризата. След като приключи лечението, отново го изпращам при лекуващия лекар, за да види какви са резултатите от лечението, което му прилагам.

  • Притежавате уникален метеорит, който не само лекува, но и открива увредени органи. Какво е отношението на науката за тази ваша ценност?
  • Това, че метеоритът лекува, са го доказали два института в България. Той наистина сам намира заболелите органи. Който седне до него, топлината влиза в него, намира болното място и започва да го третира. Метеоритът произхожда от планетата Зелен Оракул, която не е в нашата галактика.

Този отломък е паднал на Земята преди 2000 години и е намерен от прадядо ни, който е открил лечебната му сила да цери някои заболявания. Метеоритът има рядкото качество да излъчва лечебна топлина, която се усеща, щом човек го доближи.

8 билки с мощен антивирусен ефект

При по-дълго съприкосновение с него камъкът успешно лекува предимно безплодие, тении, бъбречни заболявания, кисти и начални ракови образувания, множествена склероза, засилва имунната система и унищожава радиацията. Лечебната процедура изисква болният да застане в непосредствена близост до метеорита.

Не след дълго излъчената енергия започва да прониква в организма и достига до болното място, като го затопля. Този своеобразен скенер сам намира огнището на болката и едновременно с това започва да облъчва увредената зона. И ако човек дойде със страшни болки, след около половин час болката изчезва. Помага за всякакво заболяване.

Някои болести се налага да се лекуват по няколко пъти, докато увредената част от човешкия организъм се възстанови. Не са редки случаите, когато лечението с метеорита допълваме и с билкови рецепти.

  • Какви съвети за здраве ще дадете на нашите читатели?
  • Червата, ако са натрупани например с много отлагания, трябва да се почистват, защото оттам се освобождава и човек. За лениви черва например е хубаво да взимат сливи. 17-18 сливи вечер се натапят в купичка с вода, а на сутринта се изяждат и водата се изпива. Червеният кантарион пък е една от най-хубавите билки, които помагат за апетит. Листа от коприва, цвят от невен и камшик чистят алергиите и подсилват организма. Две супени лъжици от сместа се заливат с 500 мл кипяща вода. Вари се 2 минути. След като изстине, се прецежда и се пие три пъти дневно, по 150 мл, преди ядене.

Най-нови

Виц на деня: Дядо решил да провери дали бабата му е изневерявала

Един дядо решил да провери дали бабата му е изневерявала на млади години. Купил си вестник и се зачел в него. По...

Доцент Атанас Мангъров се завърна на бял кон: Протестите убиват вируса

Доцент Атанас Мангъров направи поредното си любопитно изявление, свързано с епидемията от коронавирус. Събирането на хората по площадите е много положително от...

Късметче на деня за 6 август 2020 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 6 август 2020 година "Дъжд ще те вали от всякакви пари." 6...

След апела на Румен Радев „Мутри, вън!“: И отломките на ВИС-2 се вляха в протеста

Продължаващият вече близо месец протест в триъгълника на властта, даде повод на анализатори да видят в него поколението на образовалите се по...

Ефектът Кирил Домусчиев: Българите вече са длъжни да гледат Нова телевизия

Трудни за възприемане от здравия разум неща се случват на телевизионния пазар в България, откакто на него м.г. се появиха бизнесмените Кирил...

Още интересни публикации