събота, юни 25, 2022

Роднини на изгорелите в автобуса на „Струма“: Изчезнали са злато и бижута за хиляди евро

Част от оцелелите не са добре психически, говорят трудно

Последно

Честито: 2 зодии ще научат, че очакват бебе през юли

Появата на бебе е най-хубавото нещо, което може да се случи в живота на човек. Малките същества...

Ежедневна молитва, с която ще изцелим всичките си болежки

Нужно е да изречете тази молитва само веднъж и ще видите, какви чудеса може да стори с...

Обрат: Евгени Минчев разкри какви са отношенията му с Гала (Снимка)

В шоубизнеса всичко е възможно, а в родния сме се нагледали на какво ли не, така че...

След трагедията с македонски туристи на магистрала „Струма“, оцелели и роднини на загиналите настояха пред районния съд в Перник за паралелно разследване на причините за катастрофата. Близки на загиналите търсят още информация за злато и бижута за хиляди евро останали сред отломките.

Цветелина Грахич разтърси мрежата след трагедията на „Струма“ (Видео)

Близо четири месеца след жестоката трагедия на магистрала „Струма“, част от оцелелите отново се връщат в България. Братът на Кямуран живее втори живот. Вече е възстановен физически, но не и психически. Откакто се е завърнал у дома е спрял да говори, предаде БНТ. „Психически не е добре. Два месеца е до мене. Пазя го. Имаме и други, които не са добре психически. Не могат да говорят. Само повтарят едно и също – „не знам“, „не знам“. Какво да ти кажа. По-голяма катастрофа няма на света“, споделя Кямуран Паязитовски пред националната телевизия.

Почернените семейства все още чакат спасените вещи на своите близки. Те са върнати от българското следствие в Северна Македония, но процедурата по разпознаване все още не е започнала. „Снаха ми, имам и доказателства, че при пътуването е имала накити за 7000 евро. Златото не гори. Може да е станало на топка. Нашите власти да кажат имаме злато, или читави куфари, или пари“, допълва Кямуран Паязитовски.

Оцелели и родини на загиналите настояват още и за паралелно разследване на причините за трагедията, различно от наказателното производство образувано от прокуратурата. Делото за обезпечаване на доказателствата е заведено пред райония съд в Перник. Много лесно е да кажеш шофьора загинал. Никому нищо. Това е само за нас, някой да се спаси, за това шофьорът е виновен, каза Кямуран Паязитовски.

По делото в Перник експерти отново ще изследват пътната настилка, виражите, маркировката и каква е била поддръжката. АПИ много скоростно и в срок започна да ремонтира неща, които са били разрушени от катастрофата, но започна и промяна на някои детайли по пътя, които нямат дефекти от катастрофата. Така че по това, което е ремонтирано ние най-вече ще търсим евентуални недостатъци, които са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилия инцидент, каза адвокат Николай Димитров. От Националното следствие определиха още през декември като водеща версия за катастрофата несъобразена с пътните условия скорост и заявиха, че пътната настилка е отговаряла на изискванията.

Кой и кога построи „черния“ участък на АМ „Струма“: Политиците ни се замерят с обвинения

Фаталната отсечка от магистрала „Струма“ вече изглежда по различен начин. Зоната за отдих е отделена с буфер, поставена е нова мантинела и маркировка. Въпреки това пътни експерти продължават да виждат недостатъци като например големината на болтовете, с които е захваната мантинелата. Ако се установи, че шофьорът е единственият виновен, тогава наказателното производство ще бъде прекратено. Близките на загиналите ще имат право на претенции по застраховката на шофьора. Претенциите ще бъдат предявени в България, където лимитите са европейски и са почти 20 пъти по-големи от тези в Северна Македония.

Най-нови

Ежедневна молитва, с която ще изцелим всичките си болежки

Нужно е да изречете тази молитва само веднъж и ще видите, какви чудеса може да стори с живота ви! Вярвайте и бъдете...

Обрат: Евгени Минчев разкри какви са отношенията му с Гала (Снимка)

В шоубизнеса всичко е възможно, а в родния сме се нагледали на какво ли не, така че едва ли нещо ще ни...

Няма да повярвате какво се случи на Поля и Митко след „Един за друг“ (Снимка)

Една от най-колоритните и любими двойки от "Един за друг" сбъдна най-голямата си мечта - да имат собствен дом. Поля и Митко...

Благо Георгиев няма спирка: Ясно е на коя иска да направи бебе

Любовните игри на Благой Георгиев лъснаха в момент, в който той очаква бебе № 5 от новата си приятелка и най-вероятно скоро...

Лесни трикове, за да се предпазим от сбъдване на кошмари

Ужасните сънища се появяват по време на сън. Ето защо спящият се събужда и помни всичко, което се случва до най-малкия детайл....

Още интересни публикации