сряда, септември 27, 2023

Румен Радев горд баща: Щерката на президента блестяща на изпитите за НАТФИЗ (Снимки)

Дарина има едни от най-високите оценки за специалност "Актьорство за драматичен театър"

Последно

Късметче на деня за 27 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 септември 2023 година Работи за щастието си сега, а...

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ...

Дъщерята на президента Румен Радев – Дарина, успешно премина последния изпит за кандидатстване в НАТФИЗ. Засега младото момиче се представя повече от добре. На трите кръга има едни от най-високите оценки за специалност “Актьорство за драматичен театър”, съобщи ПИК. Оценяват я преподаватели от НАТФИЗ заедно с проф. Маргарита Младенова и доц. д-р Пенко Господинов – именно двамата ще водят класовете на бъдещите студенти. Те сами ще избират кой да влезе в тях. Кандидатстването във висшето учебно заведение бе изцяло при закрити врата.

Президентът Румен Радев заедно с дъщеря си на театър.

Дарина Радева бе абитуриентка през юни. Тя завърши 35-о средно езиково училище “Добри Войников”, прочуто с театралните си традиции. Докато беше гимназистка, участваше и в училищната му трупа “Ле Страпонтен”, така че едва ли близките й са изненадани от артистичния ѝ избор на професия.
Това важи и за дъщерята на носителката на “Икар” Лилия Маравиля – Паола. Момичето тръгва по стъпките на талантливата си майка. Тя също кандидатства за специалността “Актьорство за драматичен театър”. Нейните оценки за момента отново са едни от най-високите.

Лилия Маравиля заедно с дъщеря си Паола

Паола и дъщерята на президента може да попаднат в един клас със сина на журналиста Витомир Саръиванов – Стефан. Момчето вече е имало своя дебют на сцената на Младежкия театър. Оценките му са много добри, така че нищо чудно тримата звездни наследници да са сред щастливите първокурсници, които ще получат студентските си книжки на 15 септември.

Вежди с разтърсващо писмо до Румен Радев: Не сме имали президент, чиято цел е да руши

Отворено писмо до Румен Радев изпрати бившият миинистър на културата и сегашен председател на комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов. Ето какво още написа той:

ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ЕВОЛЮЦИЯ, А НЕ В РЕВОЛЮЦИЯ

Няма да забравя преди години, когато бяхме на встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на тази церемония бяхме поканени Вие и аз. Ние с Вас във ВИП-а на летището проведохме един човешки разговор за бъдещето на България, за уважението към институциите, за обикновените неща и това че сме съграждани – родени сме в един и същи град. Бях си дал дума, че по никакъв повод няма да си позволя негативни реакции нито към Вас, нито към президентската институция.

Аз съм човек, който винаги е искал да живее в страна, където има ред и законност, защото това са необходимите знаци, поради които съществува държавата. Така близо три години аз не си позволих нито един коментар и нито един упрек към Вас и президентството.
Но днес съм свидетел на разрухата на държавността с властването на анархията, омразата и безпардонността.
В годините на прехода сме преживели петима президенти – всички си имаха своите плюсове и минуси, но досега не сме имали президент, който да има за цел единствено да руши.

Всеки от предишните президенти е имал трудни моменти, сблъсквал се е с недоволства, протести, с управление на партия, различна от тази, която го е издигнала или избрала, но всеки един от тях рано или късно е стигал до момента, в който е поставял живота на хората и мира над интереса. Спомнете си трудните моменти на Петър Младенов с демокрацията, на Желю Желев с Андрей Луканов, на Георги Първанов / за когото смятам, че може би е най-успешния президент, който сме имали в прехода/ с Иван Костов, на Петър Стоянов със Симеон Сакскобургготски, на Росен Плевнелиев с Пламен Орешарски.

В тази връзка питам къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията? Не е ли това истински проблем на националната сигурност? Нали Съветът за национална сигурност е един от основните инструменти за решаване на кризи и постигане на съгласие в обществото.
По един или друг начин съм бил близък с всички президенти на България, независимо от партийната им окраска, отнасял съм се с уважение както към личността им, така и към институцията, а най-вече – към свободния избор на българските граждани. Подхождам с уважение и към Вашите 59.3 процента доверие, с които дойдохте на власт, но днес не мога да уважа Вашето поведение.

Аз питам не сме ли ние всички български граждани, не сте ли Вие нашият президент?
Не искате ли и Вие като мен да живеем в еволюция, а не във вечна революция. Това се постига само с уважение на избора на гражданите, независимо дали този избор на нас лично ни харесва.
Дълго мълчах, г-н Радев, очаквайки да влезете във функциите си на президент. Аз не зная дали ситуацията, в която се намираме, ще доведе до Вашата оставка или тази на правителството. Но като се замисля – това няма да доведе до нищо добро. Не през малко перипетии премина България през последните тридесет години.
Моля Ви господин президент, влезте си във функциите и извадете държавата от този врящ котел!
Защото тази държава е на всички ни!
ВЕЖДИ РАШИДОВ

Най-нови

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато лидерът на ГЕРБ и бивш...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ и по-голямата част от Светия...

Кошмарна присъда чака заловените ни шпиони в Англия

Петима български граждани бяха задържани под стража, след като се явиха пред лондонски съд, обвинени в шпионаж в полза на Русия.

За 2 години: Сиренето, кашкавалът и яйцата поскъпнаха с рекордните 50%

Млякото, сиренето, кашкавалът и яйцата са поскъпнали с близо 50 на сто за две години. Годишната инфлация към края...

Вкарват Славчо Пеев в санаториум

На специално лечение в санаториум ще се подложи актьорът ветеран Славчо Пеев. Комедийната звезда на Сатирата е започнал да...

Още интересни публикации