вторник, март 21, 2023

Сашка Васева на 54 с покъртителна изповед: Пожелавам си да прогледна отново

Певицата има атрофия на зрителния нерв, трудно й е дори да слиза сама по стълбите

Последно

Късметче на деня за 21 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 21 март 2023 година Днес за теб е емоционален ден....

Шарън Стоун през сълзи: Загубих половината си пари от фалита на банките

“Загубих половината си пари заради това нещо с банките.” Това разкри през сълзи актрисата...

Турци провалят “Сървайвър”

“Сървайвър” е големият губещ формат в тв ефира, отстъпвайки драстично с незадоволителни рейтинги пред всички останали предавания.

„Най-големият подарък за рождения ми ден е отново да прогледна. Това си пожелах на личния ми празник и вярвам, че ще се случи.“
Това заяви легендата на българския попфолк Сашка Васева, която в понеделник навърши 54 години. Изпълнителката на „Не мога да те забравя, Георги“ има сериозни здравословни проблеми и се опитва да си осигури лечение в чужбина. Но среща сериозен проблем – няма достатъчно пари, за да пътува и да се оперира. Затова организира акция за дарения, но тежко удря на камък.

Сашка Васева

„Има много малко пари в сметката. Призовавам тези, които могат, да даряват, но не се случва. Затова на рождения ми ден си пожелах да си намеря средства и хората да се сетят за банковата ми сметка“, заяви обичаната от народа певица пред bgdnes.bg. Изпълнителката има атрофия на зрителния нерв, която е причината очертанията на места и предмети да й се сливат. Трудно й е дори да слиза сама по стълбите, а когато излиза навън, винаги е с придружител. Казва, че с едното око изобщо не вижда, а с другото й е мъглявина. За проблемите на Сашка се разбра при участието й във „ВИП брадър“.

Тогава тя за пръв път публично проговори за проблема си. Мнозина не й повярваха, мислейки, че певицата разиграва театър. Впоследствие се оказа, че Сашка наистина има сериозен здравословен проблем. Изпълнителката дълго време опитва да се излекува с народна медицина и чудодейни извори, но проблемът й се задълбочи.
„Някои хора не ми вярват, но аз наистина не виждам. Въпреки заболяването съм си казала, че няма да спра да се усмихвам.

Най-вече заради децата ми. Искам да виждат как майка им е усмихната, затова и няма да се предам. Хора се свързват с мен и ми дават предложения за лечение, но аз съм го намерила – нужни са ми пари, за да пътувам и да сложа край на тази мъгла пред очите ми„, добави с вечния си оптимизъм Васева.
Сашка признава, че от известно време не се вижда да ходи по кръчмите и дискотеките. Предпочита да празнува вкъщи в тесен семеен кръг.

И с усмивка си спомня как преди години е организирала пищни купони за рождения си ден, събирала е стотици приятели за почерпка, а още хиляди са празнували с нея. Но по нейни думи това е в миналото и вече такива мащабна събития не я блазнят никак.
Положението на Васева се усложнява допълнително от липсата на професионални ангажименти. „Нямам работа, не ме канят на участия.

И съвсем нормално няма как да изкарам пари“, откровена до болка е емблематичната певица на прехода. Сериозен негативен принос за тази ситуация има и коронавирусът, който удари тежко музикалния бранш и много заведения така и не отвориха врати.
Всеки, който иска да помогне на Сашка Васева да си върне зрението, може да дари средства по личната й сметка. „Моля, приятели, помогнете кой с каквото може“, апелира изпълнителката.

Най-нови

Шарън Стоун през сълзи: Загубих половината си пари от фалита на банките

“Загубих половината си пари заради това нещо с банките.” Това разкри през сълзи актрисата Шарън Стоун по време на...

Турци провалят “Сървайвър”

“Сървайвър” е големият губещ формат в тв ефира, отстъпвайки драстично с незадоволителни рейтинги пред всички останали предавания. Оказва се,...

Д-р Емилова: Отслабването с инжекции за диабет може да отключи рак

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48 дни, защото организмът трябва да...

Бояна Шарлопова се изпокара с доведената си дъщеря

Бързо разбрах, че в живота има много мъже, но повечето от тях са с малко „м“, твърди бизнес дамата, цитирана от "Марица".

Пълен обрат: Васил Драганов се обясни в любов на Андреа „Кебапчиева“

„Една голяма любов за съжаление приключи грозно и драматично. 18 години Андреа беше най-близкият ми човек. Много се обичахме.

Още интересни публикации