четвъртък, декември 1, 2022

Сашка Васева на 54 с покъртителна изповед: Пожелавам си да прогледна отново

Певицата има атрофия на зрителния нерв, трудно й е дори да слиза сама по стълбите

Последно

Филип бесен след финала на „Игри на волята“

Любимецът на зрителите в "Игри на волята" Филип бил бесен след финала на шоуто. Инженерът си тръгва...

Васко Кръпката: Срам ме е, че гоним украинци

"Срам ме е от всичко това. Оказа се, че целият нормален свят помага на Украйна по всякакъв...

„Най-големият подарък за рождения ми ден е отново да прогледна. Това си пожелах на личния ми празник и вярвам, че ще се случи.“
Това заяви легендата на българския попфолк Сашка Васева, която в понеделник навърши 54 години. Изпълнителката на „Не мога да те забравя, Георги“ има сериозни здравословни проблеми и се опитва да си осигури лечение в чужбина. Но среща сериозен проблем – няма достатъчно пари, за да пътува и да се оперира. Затова организира акция за дарения, но тежко удря на камък.

Сашка Васева

„Има много малко пари в сметката. Призовавам тези, които могат, да даряват, но не се случва. Затова на рождения ми ден си пожелах да си намеря средства и хората да се сетят за банковата ми сметка“, заяви обичаната от народа певица пред bgdnes.bg. Изпълнителката има атрофия на зрителния нерв, която е причината очертанията на места и предмети да й се сливат. Трудно й е дори да слиза сама по стълбите, а когато излиза навън, винаги е с придружител. Казва, че с едното око изобщо не вижда, а с другото й е мъглявина. За проблемите на Сашка се разбра при участието й във „ВИП брадър“.

Тогава тя за пръв път публично проговори за проблема си. Мнозина не й повярваха, мислейки, че певицата разиграва театър. Впоследствие се оказа, че Сашка наистина има сериозен здравословен проблем. Изпълнителката дълго време опитва да се излекува с народна медицина и чудодейни извори, но проблемът й се задълбочи.
„Някои хора не ми вярват, но аз наистина не виждам. Въпреки заболяването съм си казала, че няма да спра да се усмихвам.

Най-вече заради децата ми. Искам да виждат как майка им е усмихната, затова и няма да се предам. Хора се свързват с мен и ми дават предложения за лечение, но аз съм го намерила – нужни са ми пари, за да пътувам и да сложа край на тази мъгла пред очите ми„, добави с вечния си оптимизъм Васева.
Сашка признава, че от известно време не се вижда да ходи по кръчмите и дискотеките. Предпочита да празнува вкъщи в тесен семеен кръг.

И с усмивка си спомня как преди години е организирала пищни купони за рождения си ден, събирала е стотици приятели за почерпка, а още хиляди са празнували с нея. Но по нейни думи това е в миналото и вече такива мащабна събития не я блазнят никак.
Положението на Васева се усложнява допълнително от липсата на професионални ангажименти. „Нямам работа, не ме канят на участия.

И съвсем нормално няма как да изкарам пари“, откровена до болка е емблематичната певица на прехода. Сериозен негативен принос за тази ситуация има и коронавирусът, който удари тежко музикалния бранш и много заведения така и не отвориха врати.
Всеки, който иска да помогне на Сашка Васева да си върне зрението, може да дари средства по личната й сметка. „Моля, приятели, помогнете кой с каквото може“, апелира изпълнителката.

Най-нови

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

"Цяла нощ не съм спал и на сутринта бях в болница с 27,3 кръвна захар. Извадил съм си...

Васко Кръпката: Срам ме е, че гоним украинци

"Срам ме е от всичко това. Оказа се, че целият нормален свят помага на Украйна по всякакъв начин, само нашата държава шикалкави...

В Катар пращат на съд бившата Мис Хърватия (снимки)

Ивана Кнол не се смущава от критиките, които получи, след като се появи с много провокативни тоалети в Катар страна с мюсюлмански...

Безобразие: По 500 лева на ден в „Пирогов“

Ако нямаш пари - страдаш, или умираш! Това са фактите в България. Милата ни родна картинка, свързана със...

Звезда от „Кошмари в кухнята“ загина в жестока катастрофа край Мездра

Стана ясно кой е загиналият в адската катастрофа на главен път Е-79 между Мездра и Ботевград. Жестокото меле стана...

Още интересни публикации