събота, август 13, 2022

Сашка Васева на 54 с покъртителна изповед: Пожелавам си да прогледна отново

Певицата има атрофия на зрителния нерв, трудно й е дори да слиза сама по стълбите

Последно

Късметче на деня за 11 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 11 август 2022 година Винаги трябва да показваме на близките...

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш –...

„Най-големият подарък за рождения ми ден е отново да прогледна. Това си пожелах на личния ми празник и вярвам, че ще се случи.“
Това заяви легендата на българския попфолк Сашка Васева, която в понеделник навърши 54 години. Изпълнителката на „Не мога да те забравя, Георги“ има сериозни здравословни проблеми и се опитва да си осигури лечение в чужбина. Но среща сериозен проблем – няма достатъчно пари, за да пътува и да се оперира. Затова организира акция за дарения, но тежко удря на камък.

Сашка Васева

„Има много малко пари в сметката. Призовавам тези, които могат, да даряват, но не се случва. Затова на рождения ми ден си пожелах да си намеря средства и хората да се сетят за банковата ми сметка“, заяви обичаната от народа певица пред bgdnes.bg. Изпълнителката има атрофия на зрителния нерв, която е причината очертанията на места и предмети да й се сливат. Трудно й е дори да слиза сама по стълбите, а когато излиза навън, винаги е с придружител. Казва, че с едното око изобщо не вижда, а с другото й е мъглявина. За проблемите на Сашка се разбра при участието й във „ВИП брадър“.

Тогава тя за пръв път публично проговори за проблема си. Мнозина не й повярваха, мислейки, че певицата разиграва театър. Впоследствие се оказа, че Сашка наистина има сериозен здравословен проблем. Изпълнителката дълго време опитва да се излекува с народна медицина и чудодейни извори, но проблемът й се задълбочи.
„Някои хора не ми вярват, но аз наистина не виждам. Въпреки заболяването съм си казала, че няма да спра да се усмихвам.

Най-вече заради децата ми. Искам да виждат как майка им е усмихната, затова и няма да се предам. Хора се свързват с мен и ми дават предложения за лечение, но аз съм го намерила – нужни са ми пари, за да пътувам и да сложа край на тази мъгла пред очите ми„, добави с вечния си оптимизъм Васева.
Сашка признава, че от известно време не се вижда да ходи по кръчмите и дискотеките. Предпочита да празнува вкъщи в тесен семеен кръг.

И с усмивка си спомня как преди години е организирала пищни купони за рождения си ден, събирала е стотици приятели за почерпка, а още хиляди са празнували с нея. Но по нейни думи това е в миналото и вече такива мащабна събития не я блазнят никак.
Положението на Васева се усложнява допълнително от липсата на професионални ангажименти. „Нямам работа, не ме канят на участия.

И съвсем нормално няма как да изкарам пари“, откровена до болка е емблематичната певица на прехода. Сериозен негативен принос за тази ситуация има и коронавирусът, който удари тежко музикалния бранш и много заведения така и не отвориха врати.
Всеки, който иска да помогне на Сашка Васева да си върне зрението, може да дари средства по личната й сметка. „Моля, приятели, помогнете кой с каквото може“, апелира изпълнителката.

Най-нови

Късметче на деня за 11 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 11 август 2022 година Винаги трябва да показваме на близките си любовта си. Кажи „Обичам...

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш – направи го. Така ще се...

Дневен хороскоп за 9 август 2022: Влюбване за Телците, Девите да внимават с еуфорията

Дневен хороскоп за 9 август 2022 Овен Днес може да сте необикновено подвижни и жизнени. Струва...

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Още интересни публикации