неделя, декември 3, 2023

Семейна драма съсипа Юксел Кадриев

Новинарят се грижи за болния си баща и окончателно остана без жилище

Последно

За три зодии Коледа ще е най-щастливото време от годината

Във вълшебния свят на астрологията, някои зодии биват по-осветени от благоприятните влияния на звездите по време на...

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод...

Съдебната битка между Юксел Кадриев и кмета на столичния квартал „Красно село“ приключи с лош развой за новинаря.

Според решението на магистратите той няма да има право да ползва общинското жилище, което обитава от 2011 г. насам срещу символичен наем от около 90 лева, става ясно от документацията по делото.

За да се опита да се спаси от спиране правото му на ползване на имота, пред съдебната институция Кадриев е предоставил куп доказателства, че не се намира в цветущо положение.

От данните по делото става ясно, че бащата на тв водещия – Феми Кадриев, е дошъл наскоро в столицата, тъй като е болен и има нужда от специализирано лечение.

Той също бил приютен от сина си в общинското жилище, но възникналата ситуация с болестта му не е оказала влияние върху крайното решение на магистратите.

Освен това Юксел е споделил, че съжителства под един покрив и с майка си Гина, и с дъщеря си Габриела, като техните доходи са ниски или липсват.

Щерка му не получавала такива, а пенсията на майка му била под минималната и възлизала на 467 лева месечно.

Юксел е представил пред съда и служебна бележка от работодателите си Би Ти Ви, която да удостовери доходите му от заплати за една календарна година назад.

От нея става ясно, че за предходните 12 месеца той е получил общо сумата от 69 912 лева за длъжността си на водещ на централната новинарска емисия на медията.

Сумата е след удръжки и разделена на 12, показва, че месечната заплата на Кадриев е малко над 5800 лева, пише retro.bg.

Въпреки това според закона доходът на семейството не трябва да надвишава 44 928 лв. годишно, за да може то да пребивава в общинско жилище.

Очевидно новинарят не отговаря на посочения критерий.

Не е ясно каква е причината Юксел да настоява да остане да пребивава в имот на общината, при условие че не е социално слаб и разполага с достатъчно големи и сигурни доходи, с които би могъл да си позволи да се изнесе под наем или да си закупи своя недвижима собственост.

В момента най-голямата тревога на новинаря била болестта на баща му и преместването на цялото му домакинство в друг апартамент.

Той се притеснявал, че родителите му щели да преживеят трудно ситуацията със загубата на жилището, но в същото време било невъзможно да се върнат в родното им Оряхово поради проблемите им със здравето.

Щерката на Кадриев пък продължава да живее заедно с татко си, баба си и дядо си, защото майка й Бонка, с която телевизионерът е разведен отдавна, има втори мъж и семейство в Босна.

Габриела е студентка в НБУ и все още разчита на издръжката на баща си.

Най-нови

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ може сам да си подбере...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод на шоуто, а след него...

Коко от „Фермата“ сподели за огромната си семейна драма

Тежка семейна драма преживява футболистът Коко от "Фермата", който е сред претендентите за победата. Риалити героят призна през сълзи, че един от...

Цветелина Грахич извади мръсните тайни на попфолка на показ

Цветелина Грахич реши да си развърже езика и да каже цялата истина за попфолк бранша и на какво са подложени изпълнителите. Тя...

10 автентични български думи, които младото поколение не знае

Разнообразна е етимологията на старите български думи! От праславянски, старобългарски, латински, гръцки, църковнославянски, ирански и по късно турски, руски, френски, немски, английски,...

Още интересни публикации