вторник, януари 31, 2023

Семейството на покойния Косьо Самоковеца се покри в Австрия

Вдовицата на застреляния преди 19 години бос от ВИС Ангелина има нов мъж

Последно

Късметче на деня за 31 януари 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 31 януари 2023 година Днес те очаква приятна финансова изненада.

Експерт: Соларни панели за 10 kW задоволяват 100% потреблението на ток на домакинство

От 2018 година очакваме България да транспонира в нашето законодателство европейската директива за възобновяемата енергия, а в...

Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща

След двегодишно прекъсване Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща, като вече ще е...

Роднините на убития в Амстердам Константин Димитров – Косьо Самоковеца се радват на нов живот извън пределите на България.

Вдовицата и синът на боса, от чиято смърт навръх Никулден се навършват точно 19 години, са се установили в Австрия.

Жена му Ангелина отдавна е напуснала родния Самоков и след като прекарала няколко години в Лондон, вече живеела във Виена.

В австрийската столица официалната съпруга на Димитров не била сама. Тя имала нов мъж до себе си, с когото били щастливи заедно от няколко години.

Във Виена живеел и нейният син Константин Димитров-младши, на когото му предстояло да кандидатства в университет.

Близки на Ангелина от Самоков издават, че заминаването й за Виена станало тихомълком и почти никой не знаел повече подробности, пише „Ретро”.

Известно било само, че мъжът до нея е българин по произход, но не е от родния й град.

Макар да не се знае с какво се занимава новият мъж до Ангелина, тя е запазила високия си стандарт на живот.

Семейството често пътувало до екзотични дестинации, а вдовицата на Самоковеца обикаля редовно на пазар из модните европейски столици. Ограничила била до минимум единствено посещенията си в България.

Прави впечатление, че в социалните мрежи тя поддържа приятелски отношения с цялата фамилия на бившия си съпруг, който бе убит в Амстердам на 6 декември 2003 г.

Ангелина е приятелка с майка му Снежана и неговия брат Мартин. Синът на Самоковеца също поддържа добри отношения с роднините на баща си и често се среща с чичо си и неговите деца.

Очаква се именно братът на покойния бос да му организира помен на Никулден на гробищата в Самоков, където Косьо е погребан. Самоковеца беше застрелян на 6 декември 2003 г. в центъра на Амстердам.

Тогава той е на шопинг заедно с любовницата си Цеци Красимирова, въпреки че съпругата му Ангелина към онзи момент е бременна с първото им дете, което се ражда след смъртта му.

Килърът ги чака пред луксозния магазин за бижута, където Косьо купува пръстен на Цеци, и когато двамата излизат, засвистяват куршумите.

Самоковеца е застрелян на място в главата, рикоширал куршум се забива в лицето на Цеци. Убиецът е задържан почти моментално.

На мястото има таен холандски агент, който следи Косьо. Той вижда къде стрелецът изхвърля якето и пистолета си и влиза в ресторант. Там го и задържа.

Константин Димитров е определян като странна птица в българския ъндърграунд от началото на прехода. Попада в сенчестия бизнес случайно – през 1992 г. става портиер в хотел „Рила“ на Боровец.

Там се запознава и сприятелява с Георги Илиев. Успява да влезе под кожата на висаджийския бос и само за няколко години прави главоломна кариера.

Отначало участва в наказателните бригади на мутрите, след това започва общ бизнес с Жоро Илиев.

Само за 10 години натрупва имане за 63 млн. евро, завземайки с помощта на покровителя си над 90% от контрабандата в България.

Занимава се с всичко – от цигари, дрехи и храни до дрога.

Самоковеца успява да сбъдне повечето от мечтите си – построява си замък в Боровец, купува апартамент и няколко бутика в Лондон, недалеч от кралския дворец в Саут Кенсънгтън, но не успява да се ожени за красивата Цеци Красимирова, която пленява сърцето му.

След смъртта му богатството му отива в ръцете на неговата вдовица, която в последните години разпродава имуществото му.

Най-нови

Експерт: Соларни панели за 10 kW задоволяват 100% потреблението на ток на домакинство

От 2018 година очакваме България да транспонира в нашето законодателство европейската директива за възобновяемата енергия, а в момента страната ни е в...

Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща

След двегодишно прекъсване Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща, като вече ще е с продължителност не един, а...

Новата жена на Кобрата е истинска красавица

В края на миналата година Кубрат Пулев призна, че е станал баща и любовта на живота му го е дарила с момиченце,...

Снегът дойде: Дрането на туристи в зимните ни курорти започна

Първи сняг! Закарах я на Боровец. Мисля, че обядва най-вкусната филийка хляб с майонеза. Това написа Здравко Василев от Приморско във фейсбук.

Гришо омаян от щерката на Сергей Станишев (снимка)

Впечатлен от доведената дъщеря на Сергей Станишев е останал топтенисистът Григор Димитров. Първата ракета на България се запознал лично...

Още интересни публикации