вторник, август 16, 2022

Силна молитва към Свети Фанурий ни помага да изградим здраво семейство

Свети Фанурий помага за разбирателство

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Свети Фанурий помага за разбирателство. Образът на свети Фанурий съдейства молитвено за задомяване и укрепване на разклатения мир и разбирателство в семейството. Свети Фанурий е помогнал на много млади хора да срещнат най-подходящия партньор в живота.Свети мч. Фанурий е много тачен светец в Гърция. Там момичетата също пекат питки и ги раздават, за да им помогне да направят най-добър избор за семеен партньор.

„Господи Боже, Създателю и Промислителю
на всичко добро и полезно!
Ти, Който си създал Ева за помощница на Адам,
като си казал:„Не е добре за човека да бъде сам, да му сътворим помощник нему подобен!“
Ти си избрал Ревека да бъде жена на Твоя раб Исаак.
А чрез Ангела Рафаил си изгонил злия демон от дъщерята на Рагиула, нещастната Сара и си я омъжил за младия Товия.
Ти, Господи, чрез Твоя велик угодник светителя Николай си избавил от безчестие трите обеднели девойки и си ги задомил с честен брак. Сам Ти, Господи, Промислителю, посети с милостта Си Твоя раб (рабиня) и отстрани всички пречки за неговото (нейното) щастливо задомяване.
Изпрати му (й) Ангел Пазител, който да го (я) предпазва от завистта на зли човеци,, и в скоро време да му (й) посочи и приведе желаната невеста (жених) и да заживеят щастлив съпружески живот, съгласно Твоята воля. Прости, Господи, прегрешенията на Твоя раб (рабиня), помилвай го (я) и скоро превърни скръбта му (й) в радостпо молитвите на Пречистата и Пренепорочна Владичшца наша Богородица и Приснодева Мария, на свети Николай Мирликийски Чудотворец и св.великомъченик Фанурий и на всички светии.
Защото Ти си надеждата на безнадеждните и затова прославяме Тебе, Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков.
Амин!“

Молитвата е призоваване или действие, което има за цел да активира връзка с обекта на поклонението чрез съзнателно общуване. Молитвата може да бъде форма на религиозна практика, може да бъде индивидуална или колективна и да се провежда в публична или частна форма. Тя може да включва използване на думи, песен или на пълно мълчание. Когато се използва език, молитвата може да приеме формата на химн, заклинание, като официално верую или спонтанно изказване на молещото се лице. Има различни форми на молитва, като просителска молитва, смирена молитва, благодарност и хвала. Молитвата може да бъде насочена към божество, дух, починало лице или възвишена идея с цел поклонение, с искане на водачество, с искане за помощ, като се изповядат греховете от престъпленията (греховете) или за изразяване на собствените си мисли и емоции.

Така хората се молят по много причини за лични облаги, за Божията благодат, за духовна връзка или в името на другите. Някои антрополози считат, че най-ранните интелигентни съвременни хора са практикували форма на молитва. Днес повечето основни религии включват молитвата в себе си по един или друг начин; някои изпълняват акта на молитвата като обред, който изисква строга последователност от действия или поставяне на ограничение на който е разрешено да се моли, а други учат, че молитвата може да се практикува от всеки, спонтанно и по всяко време.
Източник: skafeto.com

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации