петък, декември 2, 2022

Синът на първата ни дама проговори: Вторият ми баща Румен Радев винаги е до мен

Той има повече от приятелска роля в живота ми, но така ми харесва, разкрива Страхил Свиленски

Последно

Късметче на деня за 2 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 2 декември 2022 година "Ето, че пак най-добрият късмет случи...

Велко Кънев помни до края си последните думи на умиращия Апостол Карамитев

Mлад актьор. Талантлив. Нахъсан. Изиграва ролята си на сцената. Брилянтно. Откроява се от всички колеги.

Пуснат в София фиш за 2,60 донесе 5,7 милиона лева от тотото

България има своя нов милионер от тотото. В 95-ия тираж някой е познал и...

Синът на първата дама Десислава Радева от брака й с депутата от БСП Георги Свиленски – Страхил, за първи път проговори публично, но не пред български медии, а за студентския вестник на университета „Маунт Мърси“ в щата Айова в Америка, където се дипломира.

Наследникът на Ген. Деси е интервюиран за университетския вестник, а статията, която излиза за него, е със заглавие „Студент волейболист се справя с фамилната известност“, съобщава retro.bg. В материала се разказва как преди да пристигне в Щатите през 2016 г., Свиленски е живял през цялото време в своята родна страна – България, където негов доведен баща е настоящият президент Румен Радев, с когото имат добра връзка.

„Имаме приятелски отношения с него. Обичаме да се разхождаме заедно и той винаги е до мен“, споделя Страхил за своя пастрок. „Той има повече от приятелска роля в живота ми, но така ми харесва, защото с него е лесно да се говори и винаги мога да му поискам съвет“, допълва доведеният син на Румен Радев.

В статията се казва, че Свиленски е живял три години заедно с Радев, преди да замине за Америка през 2016-а. Според твърденията му Радев е споделял един покрив с него и майка му Десислава от 2013 г. В същото време обаче държавният глава все още е бил законно женен за първата си съпруга и майка на двете му деца – Гинка, с която се развеждат официално на 20 януари 2014 г.

Страхил продължава разказа си, като признава, че е опитал да запази политическата позиция на втория си баща в тайна, а една от причините, поради която му харесал животът в Америка, била, че можел да избяга от цялото внимание, което вървяло ръка за ръка с поста на Радев.

„Не мисля, че това, че моят втори баща е президент, ме определя като човек. Предпочитам хората да съдят за мен по моите постижения и провали. Нямам никакви заслуги за това, което е направил той“, допълва синът на първата дама, който стана спортист на годината в своя ВУЗ през миналата година.

Той разкрива, че е получил спортна стипендия, за да играе волейбол в университетския тим на „Маунт Мърси“, когато завършил Испанската гимназия в столицата, и споделя някои от бъдещите си планове. „Искам да запиша магистратура в Европа, да поиграя още 2-3 години там и да започна професионалната си кариера“, казва Страхил, който още от осмокласник дава заявки за волейболния си талант, а преди да стане студент, е една от звездите на „Левски“.

„Хобитата ми включват гледане на спортни програми, играене на видеоигри и излизания с приятели и съотборници“, лаконичен е Свиленски, когато го питат как прекарва свободното си време. Той споделя, че е доволен, че е срещнал доста интересни хора в университета и е успял да завърже интернационални приятелства. „Няма нищо специално покрай мен. Опитвам се да бъда съвсем нормален човек“, завършва откровенията си Страхил.

Прави впечатление, че в целия материал, посветен на него, няма нито ред за биологичния му баща – депутата Георги Свиленски. Името на майка му Десислава също отсъства. При последното си прибиране у нас обаче Страхил бе засечен именно със своя роден татко в голям столичен мол, където двамата обменяха пари в чейндж бюро.

Най-нови

Велко Кънев помни до края си последните думи на умиращия Апостол Карамитев

Mлад актьор. Талантлив. Нахъсан. Изиграва ролята си на сцената. Брилянтно. Откроява се от всички колеги. Завесите се спускат, аплодисментите...

Пуснат в София фиш за 2,60 донесе 5,7 милиона лева от тотото

България има своя нов милионер от тотото. В 95-ия тираж някой е познал и шестте числа, изтеглени в играта...

Филип бесен след финала на „Игри на волята“

Любимецът на зрителите в "Игри на волята" Филип бил бесен след финала на шоуто. Инженерът си тръгва супер ядосан от плажа, където...

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

"Цяла нощ не съм спал и на сутринта бях в болница с 27,3 кръвна захар. Извадил съм си...

Васко Кръпката: Срам ме е, че гоним украинци

"Срам ме е от всичко това. Оказа се, че целият нормален свят помага на Украйна по всякакъв начин, само нашата държава шикалкави...

Още интересни публикации