понеделник, ноември 8, 2021

Сиромашкото лято си отива: От утре студ, дъжд и сняг

Пълна прогноза за новата седмица – ден по ден

Последно

Сиромашкото лято си отива: От утре студ, дъжд и сняг

Промяна на времето предстои във вторник и сряда – студен атмосферен фронт ще понижи чувствително температурите у...

Късметче на деня за 8 ноември 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 ноември 2021 година Светлината показва пътя, но тъмнината показва...

Промяна на времето предстои във вторник и сряда – студен атмосферен фронт ще понижи чувствително температурите у нас и на Балканите. Очаква се по-сериозно захлаждане и валежи от дъжд, съобщават от Метео Балканс. Очакват валежи над Западна и Централна България, по-значителни – над Централния Предбалкан.

Късно следобед и привечер над високите полета и Предбалкана валежите ще преминат в сняг. Дъжд и сняг се очакват и над по-високите квартали от София. Времето до края на седмицата няма да е подходящо за туризъм, а понижението на температурите ще продължи.

Четвъртък и петък вятърът ще се усили и с него ще пониква още по-студен въздух. Времето ще е с променлива облачност и вероятността за валежи е по-малка. Температурите сутрин ще се понижат и ще са около нулата. Минималните градуси в Западна България ще са около минус 3 и 5°С.

В събота и неделя вятърът ще отслабне и отново ще има условия в равнините и низините да се задържа със значителна облачност, намалена видимост и мъгли. Температурите плавно ще се повишават, като се очаква да са около нормалните за ноември.

Пълна прогноза за новата седмица – ден по ден

Понеделник
Седмицата започва с променлива висока облачност, но отново с мъгли в сутрешните часове. Над равнинната част от страната ще има ниска слоеста облачност или мъгли, които до обяд ще се разсеят. По-значителни ще са те над Дунавската равнина и Горнотракийската низина.
Времето в планините ще е подходящо за туризъм – сравнително топло и дори с по-високи температури от местата с трайни мъгли. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12-16°, на 2000 метра – около 9°.
Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 8°-13°С, в източните райони – до 9°-13°. Максималните градуси в страната – между 15° и 21°, в източните и централни райони ще са малко по-високи – около 17-21°.
Късно следобед в понеделник над Северозападна България вятърът от северозапад ще се усили и температурите ще се понижават. Очакваме и слаби валежи от дъжд през нощта срещу вторник.

Промяна на времето предстои във вторник и сряда – студен атмосферен фронт ще понижи чувствително температурите у нас и на Балканите. Очакваме и по-сериозно захлаждане и валежи от дъжд. Границата между дъжд и сняг ще се понижи и ще е под 1000 метра надморска височина. Очакваме валежи над Западна и Централна България, по-значителни – над Централния Предбалкан. Късно следобед и привечер над високите полета и Предбалкана те ще преминат в сняг. Дъжд и сняг очакваме да завали и над по-високите квартали от София. Не се очаква да се образува снежна покривка. Времето до края на седмицата няма да е подходящо за туризъм. Очакваме понижението на температурите да продължи и в четвъртък.

Четвъртък и петък
Североизточният вятър ще се усили и с него ще пониква още по-студен въздух. Времето ще е с променлива облачност и вероятността за валежи е по-малка. След обяд над Западна България облачността ще се разкъсва до слънчево. Температурите сутрин ще се понижат и ще са около нулата. Очакваните минимални градуси в Западна България ще са около минус 3 и 5°С , малко по-ниски в планините – от -5 до 2 °С.
Над Дунавската равнина и Горнотракийската низина минималните температури ще са между 5-7 °С, по Черноморието – до 7-9°С. Максималните гладуси в страната ще са около 8-14 °С, по-ниски в Западна и Северозападна България – около 9-11 градуса, над Дунавската равнина и Горнотракийската низина – около 12-13°С , а по Черноморието до 12 °С.
В петък вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, в Източна България – от североизток. Ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността.

В събота и неделя вятърът ще отслабне и отново ще има условия в равнините и низините да се задържа със значителна облачност, намалена видимост и мъгли. Температурите плавно ще се повишават, като се очаква да са около нормалните за ноември.

Най-нови

Късметче на деня за 8 ноември 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 ноември 2021 година Светлината показва пътя, но тъмнината показва звездите. Добре е да съумееш...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 ноември 2021 година: Успехи за Везните, финансови новости за Скорпионите

Седмичен хороскоп за 8 - 14 ноември 2021 година ОвенПрез седмицата 8 – 14 ноември ви предстоят важни събития...

Късметът ще е навсякъде с 5 зодии през ноември

Късметът и успехът несъмнено помагат на хората да бъдат по-щастливи, пишат от iWoman.bg. Използвайте всички възможности, които ви се дават още в...

Мощна молитва за сигурност и самочувствие

Силата на молитвените думи е позната на хората още от далечни времена. Още в древността, хората са били наясно, че има съвкупност...

Галена разкри как е избутала Камелия от „Гласът на България“

Галена наследи Камелия на треньорския стол в „Гласът на България“ и не крие своите дълбоки симпатии към изпълнителката на „Луда по тебе“....

Още интересни публикации