петък, май 14, 2021

Слави Трифонов захапа лошо Бойко, обвини го в куп лъжи и отсече: Времето им изтече

Борисов отново атакува ИТН, зададе въпрос за Антоанета Стефанова

Последно

Късметче на деня за 14 май 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 14 май 2021 година "Истинска изненада от специален човек. Пригответе...

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот...

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият...

Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов отново публикува пост във фейсбук. Той коментира твърденията за лошите промени в Изборния кодекс.
Ето цялото му изказване без редакторска намеса:

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата.
ГЕРБ и техните медийни слуги продължават да тръбят, че бързото обнародване на промените в Изборния кодекс е “грях, срамота, светотатство”.
Нека припомним на коалицията ГЕРБ-СДС-Любен Дилов-син (последният е някакъв вариант на котката на Шрьодингер – хем не е от ГЕРБ и СДС, хем е) какво се случи 10 дена преди президентските избори на 6.11.2016 г.:

Следете датите. На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден – 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник” от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?

Слави Трифонов откровен до болка: Вирусът ме удари в кръста, в болнични съм (видео)

Десислава Атанасова от ГЕРБ твърди, че благодарение на “новите варвари” (сред които явно сме и ние от “Има такъв народ”) за първи път за една нощ е приет и обнародван нов Изборен кодекс.
На Десислава Атанасова, самоопределила се навремето като “тежката артилерия на ГЕРБ”, й припомняме, че измененията в Изборния кодекс са приети на 29.04.2021 г., а са обнародвани на 01.05.2021 г. Явно Десислава Атанасова е имала дълга нощ.

Вчера, на втората пресконференция на ГЕРБ, Тома Биков, който навремето щеше да вкарва Бойко Борисов в затвора, заяви следното: “Не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на ЦИК, които президентът ще назначава по негови собствени усмотрения.”
Нова лъжа. Напомняме на Тома Биков да прочете, че в чл. 50 на Изборния кодекс се съдържат изискванията към членовете на ЦИК, които не са променени, така че президентът няма никакви правомощия да определя сам изискванията или членовете на ЦИК.

Вчера, на първата пресконференция на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви следното: “Какво значи в един закон да напишеш “при възможност”? Значи, видеонаблюдение ще има “при възможност”. Ама кой ще я определи тая възможност, бе? По какъв критерий ще кажеш – в този град и в тази секция ще има, в тази – няма да има? По какъв критерий? Я да видиме къде са ми били по-добрите резултати – тука няма да има видеонаблюдение. Я да видиме къде са по-слабите – тука, примерно, сложили видеонаблюдение.”

Поредна лъжа. Не знам дали депутатите на Борисов са спали, но въпросният текст “при възможност” отпадна от закона. Тоест, Бойко Борисов лъже с нещо, което го няма в окончателния вариант на Изборния кодекс. Напомняме, че видеонаблюдението отпадна дори и при възможност, но се прие видеозаснемане и видеоизлъчване при преброяването на гласовете във всяка една от секционните избирателни комисии, включително и в районните избирателни комисии. Във всяка една, а не където някоя партия има по-слаб или по-добър резултат.

Вчера Бойко Борисов се опита да препише и собствените си грехове на новите партии. Двамата с Екатерина Захариева обявиха как машините за гласуване били незащитени и били от Венецуела. А там било диктатура, убивали със снайпери протестиращите и било притеснително страна от ЕС да купува машини за гласуване точно от Венецуела .

Мааааалка подробност е, че машините за гласуване бяха закупени от тяхната ЦИК. 9600 машини за близо 40 милиона лева. Дали са от Венецуела – да каже тяхната ЦИК. Друга много малка подробност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отказа независим одит на въпросните машини за гласуване с мотива, че държавните институции, които извършват проверките, са независими. Толкоз и по тази манипулация и лъжа. Накрая ще завърша със следното: Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши.

Борисов: Защо не казаха как ще действа Антоанета Стефанова като мой заместник?

Премиерът в оставка Бойко Борисов отправи критика към своите критици, че не мислят за управлението на държавата, нито пък за пандемията, а гледат да си уредят своите въпроси в парламента. Той се появи отново пред медиите. Беше със здравния министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов за посрещането на новата пратка ваксини на Пфайзер-Бионтех, предаде Novini.bg.

Още в началото премиерът започна и с политически коментар по настояване на журналистите. Той настоя, че ваксинацията трябва да е интересна.
Аз съм много спокоен. И вие сте спокоен. Значи всичко е добре, държавата е спокойна“, отбеляза той.

Много исках да чуя интервюта с г-жа Антоанета Стефанова (номинацията за премиер на ИТН) , как ще действа като мой заместник. Защото Дани Митов (номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер) имаше идеи“, подчерта Борисов.
И не се съгласи с твърденията на някои експерти, че не можело да се говори за изцяло машинно гласуване. Той коментира, че „навсякъде трябвало да има и хариени бюлетини“.

„Напомням, че маститият депутат от БСП в неговата печатница. Сиреч пак за някой осигуряват огромни пари. Кой ще определи видеонаблюдение – къде ще има и къде няма?! Как ние да се подготвяме за това състезание?. Откъде ще купят видеокамерите и кога? Те в желанието си да мъстят се сговарят!“, коментира още премиерът в оставка.

За всичко друго се сговориха, ама за правителство – не, за да има служебно правителство. Всеки ден чакам да ни освободят. Всички знаем, че отиваме на избори, но продължава парламентът да си приема всякакви работи. Предполагам, че ще приемат още неща, за да задължат бюджета. За 7 милиарда са си внесли закони за няколко дена!“, възмути се още Борисов.

„Съдията, колкото и да ти пречи, в крайна сметка, ако играеш добре – ще победиш“, заключи той.
Премиерът в оставка коментира и темата за избора на новата Централна избирателна комисия.
Той каза, че ГЕРБ-СДС трябва да имат председател, но очаква предварителна договорка между останалите партии и ИТН да оглави ЦИК. Борисов не пожела да разкрие обаче имената на номинираните за членове.

Анализ: Румен Радев е белият еднорог, с който ще се върне Бойко Борисов

Без протести

„Държава, в която непрекъснато се правят протести, няма шанс да продължава напред“, каза лидерът на ГЕРБ.
И призова своите хора да не организират протести утре, когато се очаква БСП да върне мандата и да се водят консултации за състава на новата ЦИК.
„С Тошко Йорданов ВМРО си направи тяхното мероприятие, ние нямаме участие“, каза Борисов.

Натиск на границата

„Търсих граничарите, защото само за последните три дни имаме 323 предотвратени опита за влизане на нелегални имигранти. Имаме нулева нелегална миграция. Благодаря им! Натискът е страховит! Нападат отвсякъде – нападат от Гърция, от Труция. Нека утре тези, които ще правят служебно правителство, да внимават. Нашите съседи много помнят какво се казва, за такива коментари като „мекерета“, заяви още Борисов.
Думите му за увеличен натиск бе потвърден и от представител на гранична полиция.

Най-нови

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот отговаря на всички тези изисквания....

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият инсулт, който е получил Мирослав...

Секретни досиета: Людмила Живкова изпада в транс в Мексико

Интересът към Людмила Живкова и нейната незавидна съдба продължава да интересува и до днес българите. Много е написано за нея, много са...

Златен дъжд за Зуека: Разграбват картините за изложбата му като топъл хляб

О, този портрет на Ван Гог е мой. Моля, сложете точка!Бившият царски депутат Владимир Дончев бе един от първите, който откупи платно...

Служебният кабинет зарадва пенсионерите: Боусът от 50 лева остава поне до изборите

Служебното правителство ще продължи помощта от 50 лв. за всеки пенсионер поне до края на мандата си. Това обяви след заседанието на...

Още интересни публикации