сряда, март 22, 2023

Слави Трифонов: Листопад на глупостта – в ролята на Али Реза – ДПС, на Ферхунде – bTV

Дългия разконспирира нов турски сериал в политиката

Последно

Разбра се причината защо Сашо Кадиев си тръгва от bTV

След 11 години в bTV Сашо Кадиев май е напът да си тръгне, защото му е трудно...

Зет като мед: Плевнелиев издържа тъщата

Зет мечта е президентът Росен Плевнелиев. Съпругът на Деси Банова се грижи изцяло за нейната майка Лиляна...

Румен Радев с важна новина за пенсиите и заплатите, засяга всички

Президентът Румен Радев определи като "абсолютни спекулации" слуховете за фалит на държавата. "Финансите на...

Нов „турски сериал“. В ролята на Али Реза – ДПС. В ролята на Ферхунде – bTV.
А ето и сюжета на 111-ия сезон от Свободата на словото в България:
Вчера ДПС в открито писмо поиска от телевизия bTV да се извини за лапсуса, който направи репортерът на телевизията Канна Рачева. Тя каза, че е пред „…сградата на ВСС на ул. „Екзарх Йосиф“, където утре в 9 часа и 30 минути ще започне обсъждането на искането на Съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на Ахмед Доган“.

А bTV се извини за неволната грешка на своя репортер Канна Рачева.
Тоест, на Али Реза му е лошо и твърди, че Ферхунде е виновна, а Ферхунде прави мил масаж на Али Реза и го успокоява: „Не бой се, ага, аз винаги съм с теб!“
Очаквайте продължение и не забравяйте, че щеше да е много смешно, ако не беше толкова тъжно.
Слави Трифонов, Фейсбук

ДПС обвини бТВ в „лъжа и манипулация“ след лапсус за Ахмед Доган

ДПС публикува позиция срещу бТВ заради лапсус на журналистката Канна Рачева. По време на включване във вечерните новини в сряда Рачева казва, че е пред “сградата на ВСС на ул. “Екзарх Йосиф”, където утре в 9 ч. и 30 мин. ще започне обсъждането на искането на Съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на Ахмед Доган”. Дискусията във Висшия съдебен съвет беше по искане за процедура за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Рачева казва грешно име – това на почетния председател на ДПС, Ахмед Доган.

Според ДПС с това е “премината и последната психологическа бариера на откровената лъжа и манипулация”. “Нямам какво да кажа. Дори не разбрах, че съм направила лапсус”, каза за Свободна Европа Канна Рачева. В позицията ДПС правят “констатация, че медията има фиксация върху почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който, да припомним, е напуснал активната политическа дейност от 8 г. Доколкото с манипулации срещу г-н Доган се занимава основно Христо Иванов (съпредседател на “Демократична България” – б.а.), оставаме с впечатление, че медията обслужва неговата партийка”.

От ДПС настояват бТВ да “обсъди и осъди подобни нездрави зависимости” на журналисти. “Канна Рачева направи лапсус и това ще бъде изяснено в ефира ни”, казаха от отдела за връзки с обществеността на телевизията. От години Канна Рачева отразява работата на съда и прокуратурата. Това не е първият случай, в който рутинни репортерски грешки се използват, за да се направи “новина”. В средата на юли паразитни реплики, произнесени непосредствено преди включване на живо в бТВ Новините на Канна Рачева, провокираха атака срещу журналистката и телевизията от политически активисти и медии.

В началото на октомври Европейската комисия (ЕК) даде разрешение на чешкия фонд PPF на милиардера Петр Келнер да придобие Central European Media Enterprises (CME), която притежава бТВ Медия груп в България. Сделката беше финализирана на 13 октомври. Новият изпълнителен директор на CME България е чехът Любош Йетмар.

Сделката между PPF и CME се забави с няколко месеца, а от фонда съобщиха пред Свободна Европа, че причина затова е била пандемията от COVID-19. Това забавяне даде повод на редица издания в България, близки до депутата от ДПС Делян Пеевски, да твърдят, че Келнер се е отказал от плановете си и сега български бизнесмени са се заели с търсенето на инвеститор.

Най-нови

Зет като мед: Плевнелиев издържа тъщата

Зет мечта е президентът Росен Плевнелиев. Съпругът на Деси Банова се грижи изцяло за нейната майка Лиляна и не пести средства, за...

Румен Радев с важна новина за пенсиите и заплатите, засяга всички

Президентът Румен Радев определи като "абсолютни спекулации" слуховете за фалит на държавата. "Финансите на държавата са стабилни. Финансовото министерство...

Блага вест: Любима тв двойка чака бебе

Една от любимите тв двойки - Тина и Миро от "Един за друг", ще стават родителите. Щастливото семейство съобщи...

Вижте кога местим стрелките на часовника с час напред

На 26 март 2023 г. в 03:00 часа местно време се въвежда лятно часово време. Тогава часовниците се преместват...

Каква мръсотия написа Диана Димитрова на 15-годишната дъщеря на Юлиан Вергов

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство по сигнала на актрисата Диана Димитрова за престъпление от общ характер. „След внимателен...

Още интересни публикации