петък, септември 22, 2023

Слави Трифонов: Листопад на глупостта – в ролята на Али Реза – ДПС, на Ферхунде – bTV

Дългия разконспирира нов турски сериал в политиката

Последно

Късметче на деня за 22 септември 2023-а: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 22 септември 2023 година "Играйте и ще спечелите, защото днес...

България потъна в скръб: Отиде си голяма волейболна легенда

Българският спорт загуби голяма наша волейболистка. На 68-годишна възраст, след продължително боледуване, ни напусна...

Нов „турски сериал“. В ролята на Али Реза – ДПС. В ролята на Ферхунде – bTV.
А ето и сюжета на 111-ия сезон от Свободата на словото в България:
Вчера ДПС в открито писмо поиска от телевизия bTV да се извини за лапсуса, който направи репортерът на телевизията Канна Рачева. Тя каза, че е пред „…сградата на ВСС на ул. „Екзарх Йосиф“, където утре в 9 часа и 30 минути ще започне обсъждането на искането на Съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на Ахмед Доган“.

А bTV се извини за неволната грешка на своя репортер Канна Рачева.
Тоест, на Али Реза му е лошо и твърди, че Ферхунде е виновна, а Ферхунде прави мил масаж на Али Реза и го успокоява: „Не бой се, ага, аз винаги съм с теб!“
Очаквайте продължение и не забравяйте, че щеше да е много смешно, ако не беше толкова тъжно.
Слави Трифонов, Фейсбук

ДПС обвини бТВ в „лъжа и манипулация“ след лапсус за Ахмед Доган

ДПС публикува позиция срещу бТВ заради лапсус на журналистката Канна Рачева. По време на включване във вечерните новини в сряда Рачева казва, че е пред “сградата на ВСС на ул. “Екзарх Йосиф”, където утре в 9 ч. и 30 мин. ще започне обсъждането на искането на Съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на Ахмед Доган”. Дискусията във Висшия съдебен съвет беше по искане за процедура за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Рачева казва грешно име – това на почетния председател на ДПС, Ахмед Доган.

Според ДПС с това е “премината и последната психологическа бариера на откровената лъжа и манипулация”. “Нямам какво да кажа. Дори не разбрах, че съм направила лапсус”, каза за Свободна Европа Канна Рачева. В позицията ДПС правят “констатация, че медията има фиксация върху почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който, да припомним, е напуснал активната политическа дейност от 8 г. Доколкото с манипулации срещу г-н Доган се занимава основно Христо Иванов (съпредседател на “Демократична България” – б.а.), оставаме с впечатление, че медията обслужва неговата партийка”.

От ДПС настояват бТВ да “обсъди и осъди подобни нездрави зависимости” на журналисти. “Канна Рачева направи лапсус и това ще бъде изяснено в ефира ни”, казаха от отдела за връзки с обществеността на телевизията. От години Канна Рачева отразява работата на съда и прокуратурата. Това не е първият случай, в който рутинни репортерски грешки се използват, за да се направи “новина”. В средата на юли паразитни реплики, произнесени непосредствено преди включване на живо в бТВ Новините на Канна Рачева, провокираха атака срещу журналистката и телевизията от политически активисти и медии.

В началото на октомври Европейската комисия (ЕК) даде разрешение на чешкия фонд PPF на милиардера Петр Келнер да придобие Central European Media Enterprises (CME), която притежава бТВ Медия груп в България. Сделката беше финализирана на 13 октомври. Новият изпълнителен директор на CME България е чехът Любош Йетмар.

Сделката между PPF и CME се забави с няколко месеца, а от фонда съобщиха пред Свободна Европа, че причина затова е била пандемията от COVID-19. Това забавяне даде повод на редица издания в България, близки до депутата от ДПС Делян Пеевски, да твърдят, че Келнер се е отказал от плановете си и сега български бизнесмени са се заели с търсенето на инвеститор.

Най-нови

Изчезналият Галин от Русе: Страх ме е до утре дали ще съм жив, следят ми телефона

Гальо, какво ти става, нещо си притеснен? Страх ме е до утре дали ще съм жив. Преследват ме и...

България потъна в скръб: Отиде си голяма волейболна легенда

Българският спорт загуби голяма наша волейболистка. На 68-годишна възраст, след продължително боледуване, ни напусна Мая Стоева.

Кичка Бодурова показа брат си Мишо, осинови дъщеря му

Кичка Бодурова показа брат си Мишо, когото самата тя е изгледала от дете, след като родителите им си отиват рано.

Детска психоложка: Уроците са неадекватни, учениците губят смисъл и ги мързи

Валерия Симеонова, детски психолог, говори пред "24 часа" за проблемите на образователната ни система. Г-жо Симеонова, защо при учениците...

България експулсира предстоятеля на руската църква в София

Българските власти решиха да изгонят от страната предстоятеля на Руската православна църква в София архимандрит Васиан. Това съобщиха за...

Още интересни публикации