петък, май 14, 2021

Слави Трифонов се закани люто на Бойко: Трябва да изчезнат завинаги, но всичко по реда си

На ГЕРБ им трябва време, но няма да го получат, те са токсична партия, отсече Дългия

Последно

Късметче на деня за 14 май 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 14 май 2021 година "Истинска изненада от специален човек. Пригответе...

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот...

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият...

Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. И защо сега?
Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна?

Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци? Тези въпроси зададе в личния си профил във фейсук Слави Трифонов.
Ето какво написа още той:

Марта Вачкова откровена до болка: Не вярвам и дума на Слави Трифонов

„Е, отговорът е много прост – когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката.
Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго.

За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен Парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента – време. Но ГЕРБ няма да получат време.

Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.
И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно – въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си.“

„След мен и потоп“: Партии критикуват Борисов, че абдикира от кризата с коронавируса

„След мен и потоп“ – според „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ това е принципът, на който действа премиерът в оставка Бойко Борисов, който изненадващо снощи закри Националния оперативен щаб (НОЩ), който управляваше кризата с коронавируса у нас от февруари м.г. И според „Демократична България“, и според ДПС с действията си Борисов се опитва да абдикира от отговорност за кризата. „Изправи се! Мутри вън“ е на мнение, че премиерът може да разпусне, но не и да освободи от отговорност щаба.

Темата стана повод за четири декларации днес от парламентарната трибуна. От името на „Демократична България“ д-р Александър Симидчиев обяви, че незабавно трябва да бъде възстановена работата на щаба, като се изиска документация за решенията му.
Групата на Мая Манолова е на мнение, че парламентът трябва да се произнесе кой да носи отговорността и да управлява кризата.

Бойко Борисов проговори за чекмеджетата и хейта на Слави Трифонов

От името на БСП проф. Георги Михайлов обяви, че решението на Борисов е тревожно, и поиска анализ на работата на щаба. А д-р Джевдет Чакъров от ДПС обяви, че е нужен оперативен орган, който да управлява кризата, а щабът е внасял спокойствие.
В отговор д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ-СДС каза, че отговорността за управлението на кризата по закон е на здравния министър.

В случая проф. Костадин Ангелов е в оставка.
Накрая думата поиска здравният министър в оставка, който обвини депутати в лицемерие, защото или били без маски, или ги носели неправилно. После каза, че са се справили и с третата вълна, а от залата се чу: „У-у-у“.

Най-нови

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот отговаря на всички тези изисквания....

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият инсулт, който е получил Мирослав...

Секретни досиета: Людмила Живкова изпада в транс в Мексико

Интересът към Людмила Живкова и нейната незавидна съдба продължава да интересува и до днес българите. Много е написано за нея, много са...

Златен дъжд за Зуека: Разграбват картините за изложбата му като топъл хляб

О, този портрет на Ван Гог е мой. Моля, сложете точка!Бившият царски депутат Владимир Дончев бе един от първите, който откупи платно...

Служебният кабинет зарадва пенсионерите: Боусът от 50 лева остава поне до изборите

Служебното правителство ще продължи помощта от 50 лв. за всеки пенсионер поне до края на мандата си. Това обяви след заседанието на...

Още интересни публикации