четвъртък, декември 8, 2022

След мъката най-сетне радост в семейството на проф. Чирков: Роди му се правнучка

Малката Елиз проплака в България, светилото не доживя да я види

Последно

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от...

Повод за радост имат роднините на покойния проф. Александър Чирков. В началото на февруари се родила негова правнучка. Момиченцето е дете на една от внучките му – Джема, която от 2015 г. живее на семейни начала със своя любим Дениз.

Добре дошла на този свят, гордост наша. Благодаря на Бог за благословията да сме твои родители. Бъди ни жива и здрава, дъще, много успяла и много, много щастлива… С тати винаги ще сме до теб…“, пише щастливата майка за появата на бебето.

Проф. Александър Чирков: Злобата и омразата поразяват здравето, ходете пеш и се хранете здравословно

Въпреки че по-голяма част от роднините на прочутия кардиохирург са пръснати из чужбина и правят кариери там, правнучка му се родила в България. Професорът обаче не доживя да види наследничката си и почина на 82-годишна възраст в края на ноември миналата година.
За поклонението му у нас успя да се прибере само едно от децата му – синът му Алесандро, който по принцип живее в Белгия.

Джема и Дениз

Смъртта на проф. Чирков покруси не само медицинската гилдия, но и хиляди българи, които се възхищаваха на благородните му дела и таланта му да спасява човешки животи. Веднага след кончината му възникнаха десетки предложения как паметта му да бъде увековечена, но в крайна сметка ръководството на създадената от самия Чирков УМБАЛ „Св. Екатерина“ реши аулата в сградата на болницата да носи неговото име от началото на 2021 г.

Мнозина съзряха мистика в съвпадението, че професорът издъхна точно на 24 ноември, когато основаната от него кардиологична болница „Св. Екатерина“ отбелязва патронния си празник. Две от мечтите си бащата на съвременната сърдечносъдова медицина у нас не успя да сбъдне – да създаде своя клиника и в любимата му Варна и да гушне правнуче.

Доблестен до край: Проф. Чирков алармирал пръв през 1989-а, че Тато трябва да се оттегли

До последно обаче той се гордееше с всичките си деца и внуци, които са успешно реализирани, а повечето от тях също продължиха легендарната му фамилия в сферата на медицината.

Най-нови

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Избраха Владимир Путин за Неудачник на годината

Авторитетното списание „Политико“ публикува класация на 28-те най-влиятелни личности в Европа. Украинският президент Володимир Зеленски оглави списъка, а руският...

Още интересни публикации