вторник, декември 5, 2023

След огромната радост: Черни облаци над Веско Маринов, кредитори го притискат

Пред абсолютен фалит е изправен един от най-заможните родни певци

Последно

Васко Кръпката: През соца свирехме по мазетата и чакахме да пукне Бай Тошо

Той е вечният борец за свобода във всякакви времена. Духът му не търпи окови, истината му извира...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки...

Пред абсолютен фалит е изправен един от най-заможните родни певци – Веселин Маринов. Трубадурът от Полски Тръмбеш е сред мнозината потърпевши артисти покрай мерките около коронавируса, които изгоряха с насрочени концерти и турнета.

При Веско обаче ситуацията била по-сложна, тъй като предварително той бил теглил солидни кредити, а парите от тях трябвало да му послужат да осъществи турнето си по най-добрия начин, съобщава retro.bg. „От края на март трябваше да започне представянето на новия ми албум и до 1 май да направим 12 концерта и 6-7 участия по различни клубове, юбилеи и празници на градове, но в един момент всичко това отпадна.

Аз като един типичен представител на капитализма вечно съм в кредити и все нещо купувам за концертите ми – нови екрани, осветление, колони, а освен това имам разходи за екип, балет, оркестър… Сега ще ми е доста сложно да възстановя това, защото в тези тежки дни всичко замря, но това е и един момент на узряване и трябва да спазваме мерките, които ни наложи правителството, за да сме здрави“, коментира Маринов.

Той обаче споделя, че висящите на врата му като хомот дългове не му давали спокойствие и мира и дори напоследък сънят му се нарушил, тъй като непрестанно мислел как да изплува финансово. „Не знам докога ще издържат нервите ми и колко време ще успея да съхраня авторитета си пред банките и пред всички институции, с които имам финансови отношения, лизинги на коли, разходи и т. н., които вървят паралелно всеки месец.

Засега издържаме, но вече не знам докога“, жалва се естрадният певец, изпаднал в безизходица.
Единственият позитив, който успял да извлече от ситуацията, бил, че имал много повече време за приятелката си Веселина, с която признава, че живеят на семейни начала от вече цели три години.

„Много съм влюбен и личният ми живот е пълноценен, сега изпитвам потребност да си отида по-бързо вкъщи и като затворя вратата, всичко друго остава на заден план. След предишните ми връзки наистина си мислех, че подобна любов е просто мечта и може да мине цял един живот, без да я срещнеш, но сега видях, че я има и е реалност.

Ето че чак на 56 години разбрах, че има такава любов, като във филмите“, хвали се влюбеният Маринов, който е минавал под венчилото два пъти, но и двата му брака завършиха с фиаско.

Веселин Маринов стана горд дядо на близнаци

Припомняме, че наскоро Веселин Маринов стана дядо на близнаци. Певецът качи стори в Instagram. Дъщеря му Йоана е родила момче и момиче на 14 юни. Бебетата носят имената Веселин и Цветелина. Кръстени са на двамата си дядовци.

Маринов е безкрайно щастлив, защото преди време беше споделил, че едно внуче ще даде нов смисъл на живота му.
В неделната сутрин на 14 юни Веселин Маринов е в колата си, когато телефонът му звъни, а на дисплея певецът вижда изписано името на съпруга на дъщеря си. Притеснен от изненадващото обаждане, той вдига, а отсреща само чува: Айде, честито, дядо!

Най-голямата радост се е случила – дъщеря му е родила. И така Маринов е станал за първи път дядо, и то на две внучета накуп – Йоана е дала живот на близначета. “Спрях колата и се разплаках. Просто не можех да спра да плача от щастие”, разказа певецът.

В рода му има много близнаци, така че не се изненадват, когато разбират, че Йоана очаква две деца. Но Маринов никога не си е представял колко щастлив ще бъде от появата на внучетата си. “Съвсем различно е, когато станеш родител. Може би защото си още млад, не си видял толкова много страдания, болки, неуспехи, не си изстрадал всичко. Много различно е щастието от поколението. Както казва една баба, ако знаех колко мило е да имаш внучета, сама щях да си ги родя”, усмихва се певецът.

Дъщеря му и зет му решават да кръстят децата си на двамата дядовци – така момченцето е Веселин, а момиченцето – Цветелина. “Кръстено е на моя сват. Все още не съм ги виждал. От мерките за сигурност заради коронавируса не допускат никакви свиждания. Не съм виждал и дъщеря си, само се чуваме по телефона”, обяснява Маринов. Още същия ден, в който става дядо, той събира всичките си приятели в заведение, за да ги почерпи. Пее цяла вечер, а близките му казват, че никога не са го виждали толкова щастлив. Почерпките продължават и в следващите два дни.

Внучетата му се раждат седмица по-рано от очакваното, така че все още не се знае кога ще бъдат изписани. “Важното е всичко да е наред. После ще си ги видим. Усещането е несравнимо. Знам какво е да обичаш жена, да минаваш през трудности, какво чувстваш, като влизаш в болница. Изпитвал съм много силни емоции, но сега сърцето ми се отвори наново. Не мога да си представя какво ще е, като ги прегърна за първи път!”

Понеже е виждал от братовчедите си и с племенниците си как се гледат близнаци, знае, че няма да е лесно на Йоана и съпруга ѝ. Затова певецът отстъпва апартамента си на младото семейство, а той се мести в тяхното жилище, което е по-малко.

“Не бях ходил отдавна на църква, но когато се родиха близнаците, изпитах силна потребност да отида и да благодаря за всичко”, казва още Маринов.

Най-нови

Късметче на деня за 5 декември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 5 декември 2023 година През днешния ден ще ти се случат приятни случайни изненади. Може...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки от нас е бил изправен...

В Истанбул се пропукаха къщи след земетресенията, усетени и у нас

Нов природен катаклизъм разтревожи жителите на съседна Турция. Общо 13 вторични труса са регистрирани след земетресението с магнитуд 5,1...

Сашо Кадиев се връща на бял кон в БТВ: Става водещ на ново шоу

Старата любов ръжда не хваща. Това става ясно от плановете на БТВ. Актьорът Сашо Кадиев, който близо 12 години...

Спипаха пиян до козирката варненец, шофирал с 4,7 промила алкохол в кръвта

На нов печален рекорд станахме свидетели в края на календарната година. Той отново е свързан с войната по пътищата...

Още интересни публикации