вторник, юни 6, 2023

Соня Колтуклиева влезе с бутонките на доц. Мангъров: Защо му дават трибуна

Как е възможно лекар да се държи по този безотговорен начин, пита журналистката

Последно

Тъжно: Ласка Минчева няма повече да проходи, мускулите й са атрофирали

Легендарната режисьорка Ласка Минчева вече четири години е на легло и шансовете й да проходи са нулеви.

Трусове в ефира: Билалов, Нана и Сашо Кадиев слизат от екран

Три от най-обичаните лица в родния тв ефир слизат от малкия екран. Нана Гладуиш...

Правнучката на Тато с нова любов (снимки)

Най-голямата правнучка на Тодор Живков е на крилете на любовта. Людмила Стефанова, първородната дъщеря...

Журналистката Соня Колтуклиева атакува остро доц. Атанас Мангъров в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво написа тя: „Как е възможно лекар да се държи по този безотговорен начин?!
Някои журналисти се забавляват да му дават трибуна, търсейки сензации, без да съзнават вредата от тиражирането му. И дори не си правят труда да му опонират!

“Шансът да се заразиш с коронавирус е равен на този, търкайки билетчета, да спечелиш 1 милион” (доц. Мангъров, Евроком).
Тежко и горко на “печелившите”(!) и на близките им.“

Доц. Атанас Мангъров: Ако искаме да сме наплашени, ще продължим да се страхуваме

„Няма място за паника, че заразата от коронавируса се връща като втора вълна. В момента има заразени, но няма болни. А заразените се установяват, защото продължават да се търсят“. Това коментира пред novini.bg специалистът по инфекциозни болести доц. Атанас Мангъров.
Колко от обявените като заразени са в болница? На повечето места – нито един.

Те имат симптоми на болки в гърлото и сополи. Има разлика между хора, които са заразени и болните. Болните са много малко. Като започнат да се правят повече тестове, се откриват и повече заразени. Прави впечатление, че напоследък покосените от вируса се откриват в разни затънтени села и градчета, но в София, Пловдив и Варна има много малко такива случаи. Всъщност никой не знае къде по колко тестове се правят и на какъв принцип се определя кой да бъде изследван и кой не.

Починалият 41-годишен мъж от къмпинга не се знае от какво още е страдал и какви болести е имал. Освен това не е единственият на тази възраст, който внезапно си отива. Всеки ден в страната умират по 300 души от различни болести и старост, т.е. всяка година загиват по 110 000 души. През последните месеци няма увеличаване на смъртността. Заразени има навсякъде, не само у нас. Но тези, които са болни и са в интензивните сектори не са повече от обичайното. Ако обаче ние искаме да сме наплашени, ще продължим да се страхуваме от Ковид19 и толкоз.

Фелдшерът в Каолиново си е вършил работата и трябва да бъде похвален. За разлика от много доктори, които се скриха и лекуваха по телефона, този човек е преглеждал своите пациенти така както трябва – с чайче и аспиринче, а не с по два-три антибиотика, както се прави в някои болници. Този вирус не се лекува с антибиотици. Но, ако направи вторични бактериални усложнения, тогава се прилагат и това се прави в края, а не в началото на болестта.

Ако вирусът не изчезне, той ще продължи да се върти дотогава докато не създаде имунитет сред населението. Всичките тези ограничения – да се затворим вкъщи, да спре транспорта и т.н., не водят до нищо ефективно и сега виждаме резултатите. Щом мерките се вдигнат, всичко започва отначало. Това, което правим сега, е онова, което трябваше да бъде направено през март, когато всичко започна. Така ще завърша с цитат от „Приключенията на добрия войник Швейк“ на Ярослав Хашек: „Войната се развиваше добре, докато не се намеси Генералният щаб.“

Най-нови

Трусове в ефира: Билалов, Нана и Сашо Кадиев слизат от екран

Три от най-обичаните лица в родния тв ефир слизат от малкия екран. Нана Гладуиш и Михаил Билалов няма да...

Правнучката на Тато с нова любов (снимки)

Най-голямата правнучка на Тодор Живков е на крилете на любовта. Людмила Стефанова, първородната дъщеря на дизайнерката Жени Живкова, показа...

Лелята на Ангел Христов от братятя Галеви: В тая България само се чудят кои да издирват

"Изядоха го детето, изядоха го, докато такъв, та онакъв, та това, та онова“, казва през сълзи лелята на Ангел Христов пред bTV.

Късметче на деня за 6 юни 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 6 юни 2023 година Човекът е част от Вселената и Вселената е вътре в човека....

Жилищата у нас стават недостъпни: И под наем, и за покупка

След десетилетието със суперниски лихви по ипотечните кредити, което позволи на милиони домакинства в Европа да си купят жилище, идва ледена епоха.

Още интересни публикации