вторник, декември 5, 2023

Соня Колтуклиева влезе с бутонките на доц. Мангъров: Защо му дават трибуна

Как е възможно лекар да се държи по този безотговорен начин, пита журналистката

Последно

Васко Кръпката: През соца свирехме по мазетата и чакахме да пукне Бай Тошо

Той е вечният борец за свобода във всякакви времена. Духът му не търпи окови, истината му извира...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки...

Журналистката Соня Колтуклиева атакува остро доц. Атанас Мангъров в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво написа тя: „Как е възможно лекар да се държи по този безотговорен начин?!
Някои журналисти се забавляват да му дават трибуна, търсейки сензации, без да съзнават вредата от тиражирането му. И дори не си правят труда да му опонират!

“Шансът да се заразиш с коронавирус е равен на този, търкайки билетчета, да спечелиш 1 милион” (доц. Мангъров, Евроком).
Тежко и горко на “печелившите”(!) и на близките им.“

Доц. Атанас Мангъров: Ако искаме да сме наплашени, ще продължим да се страхуваме

„Няма място за паника, че заразата от коронавируса се връща като втора вълна. В момента има заразени, но няма болни. А заразените се установяват, защото продължават да се търсят“. Това коментира пред novini.bg специалистът по инфекциозни болести доц. Атанас Мангъров.
Колко от обявените като заразени са в болница? На повечето места – нито един.

Те имат симптоми на болки в гърлото и сополи. Има разлика между хора, които са заразени и болните. Болните са много малко. Като започнат да се правят повече тестове, се откриват и повече заразени. Прави впечатление, че напоследък покосените от вируса се откриват в разни затънтени села и градчета, но в София, Пловдив и Варна има много малко такива случаи. Всъщност никой не знае къде по колко тестове се правят и на какъв принцип се определя кой да бъде изследван и кой не.

Починалият 41-годишен мъж от къмпинга не се знае от какво още е страдал и какви болести е имал. Освен това не е единственият на тази възраст, който внезапно си отива. Всеки ден в страната умират по 300 души от различни болести и старост, т.е. всяка година загиват по 110 000 души. През последните месеци няма увеличаване на смъртността. Заразени има навсякъде, не само у нас. Но тези, които са болни и са в интензивните сектори не са повече от обичайното. Ако обаче ние искаме да сме наплашени, ще продължим да се страхуваме от Ковид19 и толкоз.

Фелдшерът в Каолиново си е вършил работата и трябва да бъде похвален. За разлика от много доктори, които се скриха и лекуваха по телефона, този човек е преглеждал своите пациенти така както трябва – с чайче и аспиринче, а не с по два-три антибиотика, както се прави в някои болници. Този вирус не се лекува с антибиотици. Но, ако направи вторични бактериални усложнения, тогава се прилагат и това се прави в края, а не в началото на болестта.

Ако вирусът не изчезне, той ще продължи да се върти дотогава докато не създаде имунитет сред населението. Всичките тези ограничения – да се затворим вкъщи, да спре транспорта и т.н., не водят до нищо ефективно и сега виждаме резултатите. Щом мерките се вдигнат, всичко започва отначало. Това, което правим сега, е онова, което трябваше да бъде направено през март, когато всичко започна. Така ще завърша с цитат от „Приключенията на добрия войник Швейк“ на Ярослав Хашек: „Войната се развиваше добре, докато не се намеси Генералният щаб.“

Най-нови

Късметче на деня за 5 декември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 5 декември 2023 година През днешния ден ще ти се случат приятни случайни изненади. Може...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки от нас е бил изправен...

В Истанбул се пропукаха къщи след земетресенията, усетени и у нас

Нов природен катаклизъм разтревожи жителите на съседна Турция. Общо 13 вторични труса са регистрирани след земетресението с магнитуд 5,1...

Сашо Кадиев се връща на бял кон в БТВ: Става водещ на ново шоу

Старата любов ръжда не хваща. Това става ясно от плановете на БТВ. Актьорът Сашо Кадиев, който близо 12 години...

Спипаха пиян до козирката варненец, шофирал с 4,7 промила алкохол в кръвта

На нов печален рекорд станахме свидетели в края на календарната година. Той отново е свързан с войната по пътищата...

Още интересни публикации