сряда, март 22, 2023

Срамна история в София: Това ядат децата ни в училище срещу 4,50 лв.

Трети добави, че не би дал храната и на кучето си. Други пък определиха обяда да "помия"

Последно

Разбра се причината защо Сашо Кадиев си тръгва от bTV

След 11 години в bTV Сашо Кадиев май е напът да си тръгне, защото му е трудно...

Зет като мед: Плевнелиев издържа тъщата

Зет мечта е президентът Росен Плевнелиев. Съпругът на Деси Банова се грижи изцяло за нейната майка Лиляна...

Румен Радев с важна новина за пенсиите и заплатите, засяга всички

Президентът Румен Радев определи като "абсолютни спекулации" слуховете за фалит на държавата. "Финансите на...

Срамна история от столичното 126-о Основно училище – майка се оплака във фейсбук, че срещу 4,50 лв., от които 1 лев за кутия, детето ѝ е получило малко картофено пюре и половин пържола.

„Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата в училище. Това нещо струва 4,50 лв., като 1 лв. струва кутията!!!Това е подигравка с децата и с родителите! Докога?!?!“, написа майката, а постът й породи серия негативни коментари:
„На всичко отгоре изглежда доста гадно, освен че е малко“, пише възмутен фейсбукар.

Трети добави, че не би дал храната и на кучето си. Други пък определиха обяда да „помия“.

Изненадващо за мнозина, но в коментарите под поста се включи и зам.-столичният кмет Тодор Чобанов. Той увери, че ще случаят ще бъде проверен, но посъветва сигнали да се подават официално, а не през социалните мрежи.

„Скъпи родители, подаването на сигнали във фейсбук има само информационен характер и не може винаги пряко да предизвика административно действие. В случая, за да се извърши проверка, ще разпоредя веднага колегите да се самосезират. Когато обаче опре до санкции или прекратяване на договора на някой доставчик, много по-добре е да се пусне официален сигнал, дори да е през call.Sofia.bg, защото стигне ли се до съдебни спорове, отсъствието на официални сигнали често влияе при вземането на решения. Иначе храненето се организира от районните администрации, а това, което виждаме на снимката, не изглежда нормално и ще се ангажираме със случая и вразумяването на участниците в сюжета“, обясни Чобанов.

От училището също не са доволни от фирмата, която доставя обяда на децата, става ясно от публикация в официалната страница на 126 Основно училище „Петко Юрданов Тодоров“ във фейбук.

„Бих искал да уведомя всички родители, че не сме избирали фирмата за стола на училището! От два дена водим война с тях, относно „храната“, която дават на децата! За мен, като директор и родител, е пълна подигравка с всички нас – деца, родители и учители!

Уведомил съм заместник-кмета на район Триадица за положението! Моето мнение е, че въпросната фирма няма място в нашето училище! Извинявам се на всички за причиненото неудобство! Винаги сме поставяли децата на първо място!“, написа директорът Росен Димитров.

Най-нови

Зет като мед: Плевнелиев издържа тъщата

Зет мечта е президентът Росен Плевнелиев. Съпругът на Деси Банова се грижи изцяло за нейната майка Лиляна и не пести средства, за...

Румен Радев с важна новина за пенсиите и заплатите, засяга всички

Президентът Румен Радев определи като "абсолютни спекулации" слуховете за фалит на държавата. "Финансите на държавата са стабилни. Финансовото министерство...

Блага вест: Любима тв двойка чака бебе

Една от любимите тв двойки - Тина и Миро от "Един за друг", ще стават родителите. Щастливото семейство съобщи...

Вижте кога местим стрелките на часовника с час напред

На 26 март 2023 г. в 03:00 часа местно време се въвежда лятно часово време. Тогава часовниците се преместват...

Каква мръсотия написа Диана Димитрова на 15-годишната дъщеря на Юлиан Вергов

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство по сигнала на актрисата Диана Димитрова за престъпление от общ характер. „След внимателен...

Още интересни публикации