неделя, декември 4, 2022

Срамна история в София: Това ядат децата ни в училище срещу 4,50 лв.

Трети добави, че не би дал храната и на кучето си. Други пък определиха обяда да "помия"

Последно

Коментатор спомена забраненото от Ердоган име на Хакан Шукур, уволниха го на полувремето

Коментаторът на турската национална телевизия TRT Бакир Бакирчигил бе сменен на пулта на полувремето на мача от...

Лекарите спряха битката с рака на Пеле, Краля на футбола живее последните си дни

Краля на футбола Пеле може би живее последните дни от живота си. Той е...

Румен Радев тропна по масата: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен

Президентът Румен Радев отправи едно от най-острите дипломатически послания, откакто е начело на "Дондуков" 2.

Срамна история от столичното 126-о Основно училище – майка се оплака във фейсбук, че срещу 4,50 лв., от които 1 лев за кутия, детето ѝ е получило малко картофено пюре и половин пържола.

„Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата в училище. Това нещо струва 4,50 лв., като 1 лв. струва кутията!!!Това е подигравка с децата и с родителите! Докога?!?!“, написа майката, а постът й породи серия негативни коментари:
„На всичко отгоре изглежда доста гадно, освен че е малко“, пише възмутен фейсбукар.

Трети добави, че не би дал храната и на кучето си. Други пък определиха обяда да „помия“.

Изненадващо за мнозина, но в коментарите под поста се включи и зам.-столичният кмет Тодор Чобанов. Той увери, че ще случаят ще бъде проверен, но посъветва сигнали да се подават официално, а не през социалните мрежи.

„Скъпи родители, подаването на сигнали във фейсбук има само информационен характер и не може винаги пряко да предизвика административно действие. В случая, за да се извърши проверка, ще разпоредя веднага колегите да се самосезират. Когато обаче опре до санкции или прекратяване на договора на някой доставчик, много по-добре е да се пусне официален сигнал, дори да е през call.Sofia.bg, защото стигне ли се до съдебни спорове, отсъствието на официални сигнали често влияе при вземането на решения. Иначе храненето се организира от районните администрации, а това, което виждаме на снимката, не изглежда нормално и ще се ангажираме със случая и вразумяването на участниците в сюжета“, обясни Чобанов.

От училището също не са доволни от фирмата, която доставя обяда на децата, става ясно от публикация в официалната страница на 126 Основно училище „Петко Юрданов Тодоров“ във фейбук.

„Бих искал да уведомя всички родители, че не сме избирали фирмата за стола на училището! От два дена водим война с тях, относно „храната“, която дават на децата! За мен, като директор и родител, е пълна подигравка с всички нас – деца, родители и учители!

Уведомил съм заместник-кмета на район Триадица за положението! Моето мнение е, че въпросната фирма няма място в нашето училище! Извинявам се на всички за причиненото неудобство! Винаги сме поставяли децата на първо място!“, написа директорът Росен Димитров.

Най-нови

Лекарите спряха битката с рака на Пеле, Краля на футбола живее последните си дни

Краля на футбола Пеле може би живее последните дни от живота си. Той е бил преместен в отделението за...

Румен Радев тропна по масата: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен

Президентът Румен Радев отправи едно от най-острите дипломатически послания, откакто е начело на "Дондуков" 2. В коментар заради решението...

6 зодии ще намерят щастието през декември

РАКТова е вашият шанс да влезете в собствената си емоционална сила. Вие сте воден знак, което означава, че сте надарени с изострено...

С тази молитва на Духа ще забравим несгодите

Една изключително силна молитва на Духа:„Господи, Боже наш, да дойде Твоят благ Дух и да обгърне нашия дух в Своите обятия. Да...

Деси Цонева скандализира с интимни признания (Снимки)

На Деси Цонева й доскуча и направи такава мощна серия от интимни признания, които нагорещиха до червено последователите й в социалните мрежи....

Още интересни публикации