сряда, септември 27, 2023

Срамна история в София: Това ядат децата ни в училище срещу 4,50 лв.

Трети добави, че не би дал храната и на кучето си. Други пък определиха обяда да "помия"

Последно

Късметче на деня за 27 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 септември 2023 година Работи за щастието си сега, а...

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ...

Срамна история от столичното 126-о Основно училище – майка се оплака във фейсбук, че срещу 4,50 лв., от които 1 лев за кутия, детето ѝ е получило малко картофено пюре и половин пържола.

„Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата в училище. Това нещо струва 4,50 лв., като 1 лв. струва кутията!!!Това е подигравка с децата и с родителите! Докога?!?!“, написа майката, а постът й породи серия негативни коментари:
„На всичко отгоре изглежда доста гадно, освен че е малко“, пише възмутен фейсбукар.

Трети добави, че не би дал храната и на кучето си. Други пък определиха обяда да „помия“.

Изненадващо за мнозина, но в коментарите под поста се включи и зам.-столичният кмет Тодор Чобанов. Той увери, че ще случаят ще бъде проверен, но посъветва сигнали да се подават официално, а не през социалните мрежи.

„Скъпи родители, подаването на сигнали във фейсбук има само информационен характер и не може винаги пряко да предизвика административно действие. В случая, за да се извърши проверка, ще разпоредя веднага колегите да се самосезират. Когато обаче опре до санкции или прекратяване на договора на някой доставчик, много по-добре е да се пусне официален сигнал, дори да е през call.Sofia.bg, защото стигне ли се до съдебни спорове, отсъствието на официални сигнали често влияе при вземането на решения. Иначе храненето се организира от районните администрации, а това, което виждаме на снимката, не изглежда нормално и ще се ангажираме със случая и вразумяването на участниците в сюжета“, обясни Чобанов.

От училището също не са доволни от фирмата, която доставя обяда на децата, става ясно от публикация в официалната страница на 126 Основно училище „Петко Юрданов Тодоров“ във фейбук.

„Бих искал да уведомя всички родители, че не сме избирали фирмата за стола на училището! От два дена водим война с тях, относно „храната“, която дават на децата! За мен, като директор и родител, е пълна подигравка с всички нас – деца, родители и учители!

Уведомил съм заместник-кмета на район Триадица за положението! Моето мнение е, че въпросната фирма няма място в нашето училище! Извинявам се на всички за причиненото неудобство! Винаги сме поставяли децата на първо място!“, написа директорът Росен Димитров.

Най-нови

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато лидерът на ГЕРБ и бивш...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ и по-голямата част от Светия...

Кошмарна присъда чака заловените ни шпиони в Англия

Петима български граждани бяха задържани под стража, след като се явиха пред лондонски съд, обвинени в шпионаж в полза на Русия.

За 2 години: Сиренето, кашкавалът и яйцата поскъпнаха с рекордните 50%

Млякото, сиренето, кашкавалът и яйцата са поскъпнали с близо 50 на сто за две години. Годишната инфлация към края...

Вкарват Славчо Пеев в санаториум

На специално лечение в санаториум ще се подложи актьорът ветеран Славчо Пеев. Комедийната звезда на Сатирата е започнал да...

Още интересни публикации