вторник, август 16, 2022

Срамна история в София: Това ядат децата ни в училище срещу 4,50 лв.

Трети добави, че не би дал храната и на кучето си. Други пък определиха обяда да "помия"

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Срамна история от столичното 126-о Основно училище – майка се оплака във фейсбук, че срещу 4,50 лв., от които 1 лев за кутия, детето ѝ е получило малко картофено пюре и половин пържола.

„Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата в училище. Това нещо струва 4,50 лв., като 1 лв. струва кутията!!!Това е подигравка с децата и с родителите! Докога?!?!“, написа майката, а постът й породи серия негативни коментари:
„На всичко отгоре изглежда доста гадно, освен че е малко“, пише възмутен фейсбукар.

Трети добави, че не би дал храната и на кучето си. Други пък определиха обяда да „помия“.

Изненадващо за мнозина, но в коментарите под поста се включи и зам.-столичният кмет Тодор Чобанов. Той увери, че ще случаят ще бъде проверен, но посъветва сигнали да се подават официално, а не през социалните мрежи.

„Скъпи родители, подаването на сигнали във фейсбук има само информационен характер и не може винаги пряко да предизвика административно действие. В случая, за да се извърши проверка, ще разпоредя веднага колегите да се самосезират. Когато обаче опре до санкции или прекратяване на договора на някой доставчик, много по-добре е да се пусне официален сигнал, дори да е през call.Sofia.bg, защото стигне ли се до съдебни спорове, отсъствието на официални сигнали често влияе при вземането на решения. Иначе храненето се организира от районните администрации, а това, което виждаме на снимката, не изглежда нормално и ще се ангажираме със случая и вразумяването на участниците в сюжета“, обясни Чобанов.

От училището също не са доволни от фирмата, която доставя обяда на децата, става ясно от публикация в официалната страница на 126 Основно училище „Петко Юрданов Тодоров“ във фейбук.

„Бих искал да уведомя всички родители, че не сме избирали фирмата за стола на училището! От два дена водим война с тях, относно „храната“, която дават на децата! За мен, като директор и родител, е пълна подигравка с всички нас – деца, родители и учители!

Уведомил съм заместник-кмета на район Триадица за положението! Моето мнение е, че въпросната фирма няма място в нашето училище! Извинявам се на всички за причиненото неудобство! Винаги сме поставяли децата на първо място!“, написа директорът Росен Димитров.

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации