вторник, декември 5, 2023

Срамота: Муки започна да продава имотите на голямата Стоянка Мутафова

Майка много ми липсва, отиде си достойно, сподели Мария Грубешлиева

Последно

Васко Кръпката: През соца свирехме по мазетата и чакахме да пукне Бай Тошо

Той е вечният борец за свобода във всякакви времена. Духът му не търпи окови, истината му извира...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки...

Е, браво! Мария Грубешлиева обяви във фейсбук, че пуска на пазара имот на покойната си майка Стоянка Мутафова. „Продавам наследствен парцел в „Св. Влас“ с панорамна гледка“, написа тя и добави телефонния номер на мениджъра на майка й – Евгени Боянов, който най-вероятно отговаря за сделката.

„Не става дума за пари. Тя си има достатъчно. Просто жената няма какво да прави този парцел. Тепърва няма да тръгне да строи къщи. Иска да го продаде, за да може някой да се радва на хубавото място и да бъде използваемо“, разказват близки на щерката на великата актриса пред „Телеграф“.

От известно време насам се спекулира, че Грубешлиева имала в наследство от доведения си баща Нейчо Попов и друг имот на родното Черноморие, затова и нямала нужда от още.
В момента Муки живее в дома, който обитаваха двете със Стоянка до последния дъх на голямата актриса, в столичния квартал „Лозенец“.

В началото на месеца бе открита и паметна плоча на кооперацията, където живяха и твориха Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев.
Тогава Муки заяви: „Никога няма да продам дома на Стоянка и да оскверня паметта й. Тя живя тук 60 г. Всяко ъгълче ми напомня за нея и ще живея до края с тези спомени“.

Муки: Майка много ми липсва, отиде си достойно

В средата на юли бе открита обща плоча в памет на Стоянка Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев. Плочата беше поставена на софийската улица „Люботрън“ в квартал „Лозенец“, където те са живели до последните си дни. Датата не е избрана случайно – на 13 юли е роден Нейчо Попов, съпруг на Стоянка Мутафова.
Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с дъщерята на великата Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева – Муки, която даде подробности за събитието и разказа за живота на своята майка.

„Инициатор е Евгени Боянов, но двамата сме комбина след загубата на моята майка. Слагаме на първо място Нейчо Попов по ред на смъртта. Ще бъде интересно, ще присъства г-жа Фандъкова, много актьори и певци“, каза Муки пред камерата.
Тя призна, че преживява много тежко периода след смъртта на Стоянка Мутафова.
„Не мога да престана да я мисля. Тя си отиде много достойно, игра един месец преди да си отиде. Самата тя реши, че на 98 години повече няма нужда и ни напусна. Изключително много ми липсва майка ми. Не знам дали ще премине по някакъв начин изобщо. Нашата връзка е много силна и тя продължава да съществува. Както моята болка е към нея, така и нейната болка е към мен“, разкри чувствата си Мария Грубешлиева.

Муки вярва, че Стоянка Мутафова съществува в други измерения и се е издигнала на по-звездна сцена, откъдето продължава да изпраща благородна енергия.
„Нямам тази голяма енергия, която я имаше тя. Майка ми не беше от хората, които обичаха да дават поуки. Попила съм много неща от нея. В първия месец се събуждах и си казвах „има ли я, няма ли я, имам ли майка, нямам ли майка“. Сега вече знам, че нямам майка. Много време бяхме заедно и болката е още по-силна, когато един живот си изживял с един човек. Стоянка Мутафова беше изключително голяма личност. Осъзнавам го след загубата ѝ“, сподели още Муки.

Тя призна, че има много неща, за които съжалява и иска да се извини на Стоянка Мутафова, но те остават в нея. И не скри в ефира „България сутрин“, че се чувства изключително самотна.
„От Нейчо Попов ще запазя спомена, че той ме отгледа, въпреки че не ми е баща. Беше изключителна личност – и като режисьор, и като актьор. Тъкмо му тръгна кариерата и само на 49 години си отиде. С майка ми се хванахме като удавник за сламка една за друга и не можехме да се отделим“, сподели Муки.
„За Калоянчев споменът ми е, че дойдохме заедно да живеем в този блок на една нова година. Дълги години бяхме близки приятели, много добри спомени имам. Израснах между звездни актьори, за което съм много благодарна“, отбеляза още тя.

Най-нови

Късметче на деня за 5 декември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 5 декември 2023 година През днешния ден ще ти се случат приятни случайни изненади. Може...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки от нас е бил изправен...

В Истанбул се пропукаха къщи след земетресенията, усетени и у нас

Нов природен катаклизъм разтревожи жителите на съседна Турция. Общо 13 вторични труса са регистрирани след земетресението с магнитуд 5,1...

Сашо Кадиев се връща на бял кон в БТВ: Става водещ на ново шоу

Старата любов ръжда не хваща. Това става ясно от плановете на БТВ. Актьорът Сашо Кадиев, който близо 12 години...

Спипаха пиян до козирката варненец, шофирал с 4,7 промила алкохол в кръвта

На нов печален рекорд станахме свидетели в края на календарната година. Той отново е свързан с войната по пътищата...

Още интересни публикации