четвъртък, декември 8, 2022

Срамота: Шефът на болница с най-дебела заплата у нас плаче за държавна помощ

Д-р Христо Мазнейков прибира по 140 бона на месец, иска още

Последно

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от...

Както преди време стана ясно, д-р Христо Мазнейков, управител на МБАЛ „Света София“, е болничният директор у нас с най-тлъста банкова сметка. От имуществената му декларация се видя, че той взема над 1 645 000 лева за една година. Това прави заплата от 137 000 лева на месец, съобщи Пик.

Явно с цел да изкара „повишение“ Мазнейков, на когото преди години временно бяха отнети правата да практикува медицина, този път се опитва да проси пари не от кой и да е, а от НЗОК.
Той настоява касата да сключи договор с болницата му за нови 52 клинични пътеки, а това е в разрез с всички съществуващи правила и закони. Със законообоснован отказ оттам му отказали и това изкарало Мазнейков от равновесие, тъй като така болницата му няма да може да „лапне“ допълнителни приходи.

Предложили му да работи по пътеки за лечение на пациенти в тежко състояние с Ковид, но той категорично отказал и настоявал за договор по дейностите, които той подал.
Исканията му не спрели дотам, а дори настоял договорът и плащането по него да влязат в сила още тази година, разкриват медици. Според законовата уредба това е невъзможно. Именно тогава Мазнейков започнал да заплашва със стачки.

Явно това е поредният път, в който иска да измъкне пари, но този път не от пациент, а от държавата.
Именно сред пациентите си, от които не приема направление за преглед, а ги кара да си плащат, ортопед-травматологът е известен като такъв, който само „муфти“ за пари. Същият беше осъден и след случай от 2006 г. за немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност и му бяха отнети лекарските права за година.

Пловдивски лекар със заплата 377 511 за година

Известният очен специалист д-р Димитър Тасков е получил най-голямо възнаграждение за миналата година сред болничните шефове в Пловдив. Собственикът на пловдивската болница „Луксор“, която се разшири и модернизира, е заработил 377 511 лева, пише „Марица“. Прави впечатление, че той получава тези средства като ръководител на веригата болница, които ръководи в цялата страна.
На второ място след него в пловдивската класация е шефът на МК „Свети Иван Рилски“ Николай Салутски с 267 320 лева, получени за година.

След тях се нареждат две дами – Елена Христева, управител на МБАЛ „Света Каридад“ – с 252 320 лева, и бившият кмет на район „Северен“ д-р Ина Филипова, която е заработила 235 419 лева като шеф на СБАЛ „Специал Медик“.
Управителят на УМБАЛ „Еврохоспитал“ д-р Димитър Димитров заема петото място с 235 419 лева, получени от заплати за година.

Най-нови

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Избраха Владимир Путин за Неудачник на годината

Авторитетното списание „Политико“ публикува класация на 28-те най-влиятелни личности в Европа. Украинският президент Володимир Зеленски оглави списъка, а руският...

Още интересни публикации