вторник, август 9, 2022

Срамота: Шефът на болница с най-дебела заплата у нас плаче за държавна помощ

Д-р Христо Мазнейков прибира по 140 бона на месец, иска още

Последно

Както преди време стана ясно, д-р Христо Мазнейков, управител на МБАЛ „Света София“, е болничният директор у нас с най-тлъста банкова сметка. От имуществената му декларация се видя, че той взема над 1 645 000 лева за една година. Това прави заплата от 137 000 лева на месец, съобщи Пик.

Явно с цел да изкара „повишение“ Мазнейков, на когото преди години временно бяха отнети правата да практикува медицина, този път се опитва да проси пари не от кой и да е, а от НЗОК.
Той настоява касата да сключи договор с болницата му за нови 52 клинични пътеки, а това е в разрез с всички съществуващи правила и закони. Със законообоснован отказ оттам му отказали и това изкарало Мазнейков от равновесие, тъй като така болницата му няма да може да „лапне“ допълнителни приходи.

Предложили му да работи по пътеки за лечение на пациенти в тежко състояние с Ковид, но той категорично отказал и настоявал за договор по дейностите, които той подал.
Исканията му не спрели дотам, а дори настоял договорът и плащането по него да влязат в сила още тази година, разкриват медици. Според законовата уредба това е невъзможно. Именно тогава Мазнейков започнал да заплашва със стачки.

Явно това е поредният път, в който иска да измъкне пари, но този път не от пациент, а от държавата.
Именно сред пациентите си, от които не приема направление за преглед, а ги кара да си плащат, ортопед-травматологът е известен като такъв, който само „муфти“ за пари. Същият беше осъден и след случай от 2006 г. за немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност и му бяха отнети лекарските права за година.

Пловдивски лекар със заплата 377 511 за година

Известният очен специалист д-р Димитър Тасков е получил най-голямо възнаграждение за миналата година сред болничните шефове в Пловдив. Собственикът на пловдивската болница „Луксор“, която се разшири и модернизира, е заработил 377 511 лева, пише „Марица“. Прави впечатление, че той получава тези средства като ръководител на веригата болница, които ръководи в цялата страна.
На второ място след него в пловдивската класация е шефът на МК „Свети Иван Рилски“ Николай Салутски с 267 320 лева, получени за година.

След тях се нареждат две дами – Елена Христева, управител на МБАЛ „Света Каридад“ – с 252 320 лева, и бившият кмет на район „Северен“ д-р Ина Филипова, която е заработила 235 419 лева като шеф на СБАЛ „Специал Медик“.
Управителят на УМБАЛ „Еврохоспитал“ д-р Димитър Димитров заема петото място с 235 419 лева, получени от заплати за година.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации