вторник, юни 6, 2023

Срамота: Шефът на болница с най-дебела заплата у нас плаче за държавна помощ

Д-р Христо Мазнейков прибира по 140 бона на месец, иска още

Последно

Тъжно: Ласка Минчева няма повече да проходи, мускулите й са атрофирали

Легендарната режисьорка Ласка Минчева вече четири години е на легло и шансовете й да проходи са нулеви.

Трусове в ефира: Билалов, Нана и Сашо Кадиев слизат от екран

Три от най-обичаните лица в родния тв ефир слизат от малкия екран. Нана Гладуиш...

Правнучката на Тато с нова любов (снимки)

Най-голямата правнучка на Тодор Живков е на крилете на любовта. Людмила Стефанова, първородната дъщеря...

Както преди време стана ясно, д-р Христо Мазнейков, управител на МБАЛ „Света София“, е болничният директор у нас с най-тлъста банкова сметка. От имуществената му декларация се видя, че той взема над 1 645 000 лева за една година. Това прави заплата от 137 000 лева на месец, съобщи Пик.

Явно с цел да изкара „повишение“ Мазнейков, на когото преди години временно бяха отнети правата да практикува медицина, този път се опитва да проси пари не от кой и да е, а от НЗОК.
Той настоява касата да сключи договор с болницата му за нови 52 клинични пътеки, а това е в разрез с всички съществуващи правила и закони. Със законообоснован отказ оттам му отказали и това изкарало Мазнейков от равновесие, тъй като така болницата му няма да може да „лапне“ допълнителни приходи.

Предложили му да работи по пътеки за лечение на пациенти в тежко състояние с Ковид, но той категорично отказал и настоявал за договор по дейностите, които той подал.
Исканията му не спрели дотам, а дори настоял договорът и плащането по него да влязат в сила още тази година, разкриват медици. Според законовата уредба това е невъзможно. Именно тогава Мазнейков започнал да заплашва със стачки.

Явно това е поредният път, в който иска да измъкне пари, но този път не от пациент, а от държавата.
Именно сред пациентите си, от които не приема направление за преглед, а ги кара да си плащат, ортопед-травматологът е известен като такъв, който само „муфти“ за пари. Същият беше осъден и след случай от 2006 г. за немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност и му бяха отнети лекарските права за година.

Пловдивски лекар със заплата 377 511 за година

Известният очен специалист д-р Димитър Тасков е получил най-голямо възнаграждение за миналата година сред болничните шефове в Пловдив. Собственикът на пловдивската болница „Луксор“, която се разшири и модернизира, е заработил 377 511 лева, пише „Марица“. Прави впечатление, че той получава тези средства като ръководител на веригата болница, които ръководи в цялата страна.
На второ място след него в пловдивската класация е шефът на МК „Свети Иван Рилски“ Николай Салутски с 267 320 лева, получени за година.

След тях се нареждат две дами – Елена Христева, управител на МБАЛ „Света Каридад“ – с 252 320 лева, и бившият кмет на район „Северен“ д-р Ина Филипова, която е заработила 235 419 лева като шеф на СБАЛ „Специал Медик“.
Управителят на УМБАЛ „Еврохоспитал“ д-р Димитър Димитров заема петото място с 235 419 лева, получени от заплати за година.

Най-нови

Трусове в ефира: Билалов, Нана и Сашо Кадиев слизат от екран

Три от най-обичаните лица в родния тв ефир слизат от малкия екран. Нана Гладуиш и Михаил Билалов няма да...

Правнучката на Тато с нова любов (снимки)

Най-голямата правнучка на Тодор Живков е на крилете на любовта. Людмила Стефанова, първородната дъщеря на дизайнерката Жени Живкова, показа...

Лелята на Ангел Христов от братятя Галеви: В тая България само се чудят кои да издирват

"Изядоха го детето, изядоха го, докато такъв, та онакъв, та това, та онова“, казва през сълзи лелята на Ангел Христов пред bTV.

Късметче на деня за 6 юни 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 6 юни 2023 година Човекът е част от Вселената и Вселената е вътре в човека....

Жилищата у нас стават недостъпни: И под наем, и за покупка

След десетилетието със суперниски лихви по ипотечните кредити, което позволи на милиони домакинства в Европа да си купят жилище, идва ледена епоха.

Още интересни публикации