сряда, март 22, 2023

Стана ясно защо Златимир Йочев слиза от екран

Златимир Йочев слиза от екран

Последно

Разбра се причината защо Сашо Кадиев си тръгва от bTV

След 11 години в bTV Сашо Кадиев май е напът да си тръгне, защото му е трудно...

Зет като мед: Плевнелиев издържа тъщата

Зет мечта е президентът Росен Плевнелиев. Съпругът на Деси Банова се грижи изцяло за нейната майка Лиляна...

Румен Радев с важна новина за пенсиите и заплатите, засяга всички

Президентът Румен Радев определи като "абсолютни спекулации" слуховете за фалит на държавата. "Финансите на...

Сутрешният блок на бТВ ще претърпи сериозни промени през следващата седмица. Емблематичният водещ на ‘Тази сутрин“ Златимир Йочев слиза от екран. Новината бе съобщена лично от него и хвърли всичко в негови верни почитателки в шок, пишат от show.blitz.bg.

Бързаме да уточним, че отсъствието му ще бъде само за седмица. Йочев е решил да си вземе заслужен отпуск и да отиде някъде на почивка, но не издава какво точно ще прави през свободната седмица. На негово място през следващата седмица ще гледаме Росен Цветков и Мария Ванкова.

Би Ти Ви е първата българска частна национална телевизия. Започва излъчване на 1 юни 2000 г. на мястото на излъчвания дотогава канал на Българската национална телевизия – Ефир 2. bTV е основният канал на медийната група bTV Media Group, към която спадат още Би Ти Ви Комеди, Би Ти Ви Синема, Би Ти Ви Екшън, Би Ти Ви Лейди и Ринг ТВ. Групата е собственост на компанията Сентръл Юръпиън Медиа Ентърпрайзис, част от инвестиционния фонд PPF Group.

От създаването си до февруари 2010 г. Би Ти Ви е собственост на Болкан Нюз Корпорейшън, подразделение на Нюз Корпърейшън на Рупърт Мърдок. Закупена е от Сентръл Юръпиън Медиа Ентърпрайзис (Central European Media Enterprises, СМЕ) за 400 млн. долара (92% от собствеността на телевизията), която купува и 74% от радиокомпания „CJ“. През май 2013 година Европейската комисия одобрява сделката на придобиване на СМЕ от американската компания Тайм Уорнър, собственикът на Си Ен Ен и Търнър Броудкастинг Систъм.

Програмата на Би Ти Ви се разпространява наземно цифрово на национален цифров мултиплекс MUX-2, чрез 19 основни предавателя и над 700 ретранслаторни станции в дециметровия обхват, както и по кабелен път от всички кабелни телевизионни мрежи в България. От 11 април 2002 г. програмата се предава и чрез сателит на територията на Европа.

Първоначално телевизията предлага кратка програма, изпълнена с филми, сериали и развлекателни предавания, с продължителност няколко часа. Китаристът и композитор Иван Лечев създава по това време музикалното оформление на телевизията, а графичното такова е поверено на „Зографик Филм“. Първият кадър на телевизията е един „случаен“ откъс от сериала „Семейство Симпсън“, в който главният герой Хоумър Симпсън се възмущава от това, че собственикът на Нюз Корпорейшън Рупърт Мърдок „краде“ идеите му за създаване на медийния гигант, тъй като идеите на Хоумър подозрително съвпадат с новостите, които Мърдок въвежда. Следва кратко представяне на компанията-собственик на телевизията, последвано от първият филм, излъчен по bTV – белгийско-френската анимация „Дванадесетте изпитания на Астерикс“.

Най-нови

Зет като мед: Плевнелиев издържа тъщата

Зет мечта е президентът Росен Плевнелиев. Съпругът на Деси Банова се грижи изцяло за нейната майка Лиляна и не пести средства, за...

Румен Радев с важна новина за пенсиите и заплатите, засяга всички

Президентът Румен Радев определи като "абсолютни спекулации" слуховете за фалит на държавата. "Финансите на държавата са стабилни. Финансовото министерство...

Блага вест: Любима тв двойка чака бебе

Една от любимите тв двойки - Тина и Миро от "Един за друг", ще стават родителите. Щастливото семейство съобщи...

Вижте кога местим стрелките на часовника с час напред

На 26 март 2023 г. в 03:00 часа местно време се въвежда лятно часово време. Тогава часовниците се преместват...

Каква мръсотия написа Диана Димитрова на 15-годишната дъщеря на Юлиан Вергов

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство по сигнала на актрисата Диана Димитрова за престъпление от общ характер. „След внимателен...

Още интересни публикации