събота, януари 28, 2023

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Ламбо е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново

Последно

Борисов погреба ПП и ДБ: Ние им работим, а те висят по парапетите

Какъв факт е това, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа и го...

Само за 9 дни: „Чебурашка“ счупи боксофиса в Русия

Най-касовият руски филм на всички времена става игралният филм "Чебурашка". Само за 9 дни...

Ако ни одобрят за еврозоната: Цени в лева и в евро още от август

Ако бъде одобрено членството на България в еврозоната през юли, от август цените у нас ще бъдат...

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Първата им среща е през зимата, по време на снимките на филма „Юлия Вревска“ край село Бели Осъм.

Едно момиче от Троян е на път да сбъдне мечтата си да бъде актриса.

Тя е студентка във ВИТИЗ, с гипсиран крак, от колата на баща си наблюдава как режисьорът Никола Корабов ловко управлява сложната филмова продукция.

В главната мъжка роля е Стефан Данаилов. Истинската среща между двамата актьори обаче се случва по-късно.

Виновник за нея е каскадьорът Димитър Кехайов, пише вестник „24 часа“.

Ламбо, в типично негов стил, пуска поредната шега. Погледите им се срещат. И чудото се случва.

Така започва разказът за голямата любов между Стефан Данаилов и Аня Пенчева в книгата на талантливия журналист Георги Тошев – „Игра на живот“.

Вчера бе премиерата й в кино „Одеон“. На нея се прожектира и документалният филм „Ламбо от София“, дело на Георги Тошев, Ема Константинова и Борис Пинтев.

„Любов! Минали са толкова години и мога да кажа със сигурност, че нашето с Аня беше любов. Разделихме се, защото беше прекалено хубаво. Пътувахме много.

Обичахме се много, но в един момент стана невъзможно хубаво и се уплаших. На нея всичко й предстоеше – деца, да гради собствена кариера, а аз се чувствах уморен.

Аня животът я искаше, а аз бях на средна възраст – 43 години„. Това споделя приживе великият актьор Стефан Данаилов, малко преди кончината си.

За голямата любов между Аня (с рождено име Анушка) и Данаилов е писано много. Но за първи път актьорът признава неща от интимния си свят, свързан с любимите жени в живота му.

В края на 70-те години Ламбо е най-сниманият български артист. Той с лекота влиза от филм във филм. Само за две години снима осем, сред които „Топло“, „От нищо нещо“ и „Дами канят“. Обожаван е от жените.

„Ако някое младо момиче може да си представи Стефан по това време ще кажа – беше все едно да имаш срещу себе си Брад Пит, Джордж Клуни и Леонардо ди Каприо в едно. Беше красив и го знаеше.

А скромността му беше непозната„, разказва Аня в книгата. Когато разбират, че чувствата между тях са повече от мимолетно увлечение, Аня и Стефан заживяват в град Перник в апартамента на актьора Илия Георгиев.

Родителите на Пенчева са категорично против връзката на дъщеря им с женен мъж. Ламбо събира смелост и се изнася от семейното жилище в София.

Не скрива от съпругата си Мария, че има сериозно увлечение и моли за време, преди да реши как ще продължи животът му. След това актьорът решава да се разделят.

„Мери ме прие нормално. Имаше талант да не показва какво й е в душата. А аз търся любовта.

Тя е щастието, то е миг. Може би това е, което търсим цял живот – най-голямата мъка, за да намерим себе си, преди да умрем“, споделя пред журналиста актьорът.

За последната си среща с любовта си Аня Пенчева също е много емоционална. Тя е със сина му Владимир в болницата. „Накачулена като космонавткиня влязох:

О, моето мъжко момиче„, направи неговия жест – козируваше ми с два свити пръста, както когато започваше да ми пее.

Целунах го и приседнах до него. Казах му, че съм за малко, защото много сме чакали с Влади „суетният му баща да се напудри“.

Гледах очите му – нямаше ги, и разбрах, че той бе там и не беше. Нещо като да излезеш от сцената, преди да е паднала завесата. Искаше да каже нещо, но се отказа. Вече не можеше да говори.

Вместо това стисна силно ръката ми. „Хайде миличък, синът ти те чака. Одрал ти е кожата„, е последното, което актрисата казва на Ламбо, а той изсумтява доволно.

„Погалих го и станах. Излязох като от църква – ходех назад, не исках да му обръщам гръб“, казва Аня за последната си среща с Мастера.

„Игра на живот“ е книга за и от Стефан Данаилов. За любовта и липсата на любов, за огромния копнеж по срещата с другите, по киното и театъра.

Лична история, която се превръща в история на едно пъстро общество от чудаци, вече на изчезване“, казва за произведението си журналистът Георги Тошев.

Най-нови

Само за 9 дни: „Чебурашка“ счупи боксофиса в Русия

Най-касовият руски филм на всички времена става игралният филм "Чебурашка". Само за 9 дни лентата изкарва феноменалните 3 милиарда...

Ако ни одобрят за еврозоната: Цени в лева и в евро още от август

Ако бъде одобрено членството на България в еврозоната през юли, от август цените у нас ще бъдат двойни - в лева и...

Февруари ще е много щастлив за три зодии

Крайно време е да узнаете кои са онези 3 зодии, които няма да имат никакви проблеми през месец февруари. Всичко в живота...

Любовта е по-силна от всичко: История за мъжа, който ме научи да си знам цената

Това е моята история за мъжа, който ме научи да си знам цената – Любо.Малко преди да се дипломирам в университета, помолих...

Стана ясно защо Златимир Йочев слиза от екран

Сутрешният блок на бТВ ще претърпи сериозни промени през следващата седмица. Емблематичният водещ на 'Тази сутрин" Златимир Йочев слиза от екран. Новината...

Още интересни публикации