четвъртък, юни 8, 2023

Стефан Софиянски проговори за свата: Не съм се чувал с Васил Божков 2-3 години

Бившият кмет на София не знаел дали бизнесменът ще се връща от Дубай, двамата имали различия

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

„Не знам дали Васил Божков ще се връща от Дубай, не сме се чували от 2 – 3 г.“. Това каза бившият служебен премиер и бивш кмет на столицата Стефан Софиянски пред БНТ. Припомняме, че дъщеря му Ива е съпруга на сина на обвиняемия бизнесмен Антон.

„Не сме се чували отдавна, той беше в друга среда – в средата на сега властващите, а аз съм бил трайна опозиция. По тази линия си имахме различия“, каза още той. Във връзка с твърденията, че протестите са платени, той обясни, че ако се разсъждава по тази линия, то ще се загуби основата на протестите, а то е чувството на хората, че няма държавност“.

Преди няколко месеца Специализираната прокуратура публикува четири записа, в които става ясно, че Васил Божков е готвил щаб на протеста и планувал да съветва президента Румен Радев за съставяне на служебно правителство. Запитан за това, Софиянски отговори: „Не искам да влизам в детайли. Така ще обвиняваме всички.“

В България има криза, това не трябва да се отрича. Няколко са компонентите – допринесе коронакризата, неправилната икономическа политика. Плащаме пари, за да не се работи, а трябва да сменим политиката – да се плаща, за да се работи. Това заяви Стефан Софиянски в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“.

По думите му абсолютно е изчерпано доверието на хората в структурите на властта, а дебатите в Европейския парламент са показали ниския авторитет на България в Европейския съюз.
Софиянски критикува мярката „60/40“.
Трябва да се създават условия за работа в тази трудна ситуация.

Тоест – аз ще дам пари на предприятието, но ще ги дам не за заплата, ще ги дам, за да създадеш условията за работа в COVID ситуацията, заяви той.
Според Софиянски, когато си на власт и правиш избори, винаги има изкушението да се възползваш от ресурсите, да ползваш държавната машина.

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации