понеделник, март 27, 2023

Столът на Борисов пак се клати: Слави Трифонов обяви, че е готов за избори

Дългия извади тежки козове за регионалните си структури

Последно

Късметче на деня за 27 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 март 2023 година Днес е време за равносметка. Отсей...

4 зодии имат магнетични гласове, с които постигат целите си

Астрологията е увлекателна тема и може да ни каже много за нас самите. Например за някои зодиакални...

Слави Трифонов е готов за избори. Партията му “Има такъв народ” е изградила структури във всички областни градове. Това потвърди пред “Труд” зам.-председателят на новата партия Тошко Йорданов и поясни: “Ние сме партия на пет дни, но във всички областни градове имаме координатори, както и в чужбина – в САЩ, Великобритания, Испания, в Канада”. От “Има такъв народ” са готови с организациите и във всички избирателни райони в София.

“Дори и утре да са изборите – участваме, готови сме!”, категоричен беше Тошко Йорданов.
“Координаторите ни споделят нашата кауза, както и тези хора, които гласуваха на референдума. Тези хора отделят от своето лично време, без да се облагодетелстват за това”, каза още той. Вощещият на Студио Х по Телевизия 7/8 сподели, че по-голямата част от членовете на партията и самите координатори са хора в активна възраст, със собствен бизнес и експерти, а в основната си част никога не са членували в “партиите на статуквото”.

“Има такъв народ” утвърди областни и общински координатори и стартира масово набиране на членове и симпатизанти. Процесът е в ход след проведения първи Национален съвет на партията на 19 юли в София, а координатор за Великотърновска област е известният адвокат Момчил Иванов.
“По устав структурата на партията стъпва върху общински организации, които са с опростено ръководство – само координатор и секретар.

Работата на общинските структури се контролира от областния лидер, през когото минават молбите за членство. Той може да предлага освобождаване на общинските ръководства, за отхвърля членове и т. н.”, поясни Момчил Иванов.
Юристът допълни, че към момента в региона са приети над 400 членове на “Има такъв народ”, а по устав партията регистрира и симпатизанти.

Секретар на Бачковския поема Асеновград

Секретарят на Бачковския манастир Васил Апостолов е координатор на партия “Има такъв народ” за Асеновград. За политическата кариера на Апостолов игуменът на манастира епископ Сионий казва, че не го интересува, защото секретарят не е духовник.
Координатор на партията в Пловдивска област е адвокатката Николина Деспотова, съпруга на някогашния общински съветник от ВМРО Стойчо Кузев.

Известният с буйния си нрав Кузев беше и кандидат за кмет на Пловдив. Деспотова попада в партията след участието си в кастингите в “Шоуто на Слави”.
Дебют в политиката правят двамата координатори за Пловдив-град. Димитър Миланов и Манол Манолов не са членували в партии досега. Първият е юрист на свободна практика, вторият – психолог. “Интересът към членство в партията е голям, получаваме повече обаждания, отколкото очаквахме”, заяви за “Труд” Димитър Миланов. Отказа обаче да посочи цифри.

Инженер отговаря за Бургас

Инж. Тодор Иванов от архитектурно бюро “Атика Р5” е човекът на Слави в Бургас. “Аз съм областен координатор на партията “Има такъв народ”“, каза пред “Труд” Иванов. Преди това не е членувал в никоя партия. На 41 години. Завършил е Математическата гимназия в Бургас, после Техническия университет в София.

Над 200 са членовете в Бургаска област, като интересът продължава да расте. Участвам в протестите както в Бургас, така и в София в качеството си на свободен гражданин, каза още Иванов – “мотивът ми за участие в този политически проект е, че напълно споделям целите на партията, заложени в учредителната декларация, които са и желанието на 2.5 млн. българи, участвали на референдума през 2016-а”.

Бунтар с референдум е лицето в Пиринско

Координаторът на партия “Има такъв народ” в Пиринско е Илко Стоянов, известен адвокат в региона. За никого не бе изненада, че той е в тази партия, защото е известен като бунтар и човек, който винаги казва на глас, това което мисли.
Адвокат Стоянов напусна Общинския съвет в Благоевград през 2018-а, като обяви, че е компрометиран орган на местното самоуправление, тъй като се държи като политически елит откъснат от естествената си среда – жителите на Благоевград.

Поводът бе отказ на местния парламент да свика референдум по повод откритото археологическо селище край Благоевград, което стоеше на пътя на трасетото на магистрала Струма.
Илко Стоянов бе общински съветник в Благоевград от 2011 до 2015 година от партия “ВОТ Консерватори”, след това стана човека на Светльо Витков в “Глас народен” и общински съветник. В продължение на 3 години съвместяваше поста с този на зам.-кмет по финансите на община Петрич.

Илко Стоянов стана известен и като адвокат на Йордан Динов, младежа, който бе показно разстрелян преди 8 години в столицата.
Сега Стоянов прави структури в Пиринско, а членове стават предимно млади хора. Колко обаче е членската маса, няма кой да отговори.

Най-нови

Седмичен хороскоп за 27 март – 2 април 2023 година: Изненади за Близнаците, разочарования за Раците

Седмичен хороскоп за 27 март - 2 април 2023 година ОвенСедмицата от 27 март до 2 април ще има...

4 зодии имат магнетични гласове, с които постигат целите си

Астрологията е увлекателна тема и може да ни каже много за нас самите. Например за някои зодиакални знаци се казва, че имат...

Лична драма: Любовницата ми спаси брака ми

Благодарение на любовницата си успях да спася брака и семейството си. Ето как се случи всичко – ожених се много млад, едва...

Сашо Кадиев насади Деси Стоянова на пачи яйца

Сашо Кадиев за пореден път прикова погледите с колоритни изказвания в "Преди обед", а най-потърпевша, не за първи път, се оказа екранната...

Две участнички в „Стани богат“ втрещиха зрителите, Билалов гледа сеир

"Това се нарича диалект и то от гадните. Такива хора като тази госпожица не трябва да им се позволява да участват в...

Още интересни публикации