вторник, януари 31, 2023

Страшна болест застигна Селин Дион

Неизлечимо заболяване покоси поп иконата, отменя турнето си в Европа

Последно

Късметче на деня за 31 януари 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 31 януари 2023 година Днес те очаква приятна финансова изненада.

Експерт: Соларни панели за 10 kW задоволяват 100% потреблението на ток на домакинство

От 2018 година очакваме България да транспонира в нашето законодателство европейската директива за възобновяемата енергия, а в...

Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща

След двегодишно прекъсване Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща, като вече ще е...

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо.

Синдромът на скована личност е автоимунно неврологично заболяване. Подобно на други видове неврологични разстройства, SPS засяга мозъка и гръбначния мозък (централната нервна система).

Автоимунното разстройство възниква, когато имунната система неправилно идентифицира нормалните телесни тъкани като вредни и ги атакува.

Заболяването превръща страдащите в „човешки статуи“, тъй като постепенно блокира тялото и в крайна сметка оставя хората неспособни да ходят или да говорят.

Въпреки че няма лечение за състоянието, съществуват методи за забавяне на прогресията, като Селин разкрива, че прави всичко възможно, за да сведе до минимум симптомите.

54-годишната певица се обърна към феновете си в трогателен пост в Instagram, в който разкри, че заболяването я е принудило да отмени европейското й турне, съобщи „Дейли мейл“.

„Здравейте на всички, съжалявам, че ми отне толкова време да се свържа с вас. Всички вие ми липсвате толкова много и нямам търпение да бъда на сцената и да говоря с вас лично.

Както знаете, винаги съм била отворена книга и не бях готова да кажа нищо преди, но сега съм готова.

От дълго време се сблъсквам с проблеми със здравето си и ми беше много трудно да се изправя пред предизвикателствата и да говоря за всичко, през което преминавам.

Наскоро ми поставиха диагноза за много рядко неврологично заболяване, наречено Синдром на скованата личност, което засяга 1 на всеки милион души.

Въпреки че все още изучаваме това рядко състояние, вече знаем, че именно то е причината за всички спазми, които имах.

За съжаление, тези спазми засягат всеки аспект от ежедневието ми, понякога причиняват трудности при ходене и не ми позволяват да използвам гласните си струни, за да пея както преди.

Болно ми е да ви кажа днес, че това означава, че няма да съм готова да подновя турнето си в Европа през февруари.

Имам страхотен екип от лекари, които работят заедно с мен, за да ми помогнат да се оправя, както и моите скъпоценни деца, които ме подкрепят и ми помагат.

Работя усилено с моя терапевт по спортна медицина всеки ден, за да изградя обратно силата си, но трябва да призная, че това е борба.

Всичко, което знам, е, че пеенето е това, което съм правила през целия си живот, и това, което обичам да правя най-много.

За да мога да ви докосвам отново с него, нямам друг избор, освен да се съсредоточа върху здравето си в момента и имам надежда, че съм на път да се възстановя.

Обичам ви много и наистина се надявам, че ще мога да ви видя отново съвсем скоро“, написа звездата в социалната мрежа.

Селин за първи път намекна за здравословните си проблеми през януари, когато отмени северноамериканското си световно турне „Courage“ от 9 март до 22 април.

Според прессъобщение, публикувано на нейния уебсайт, тя е била принудена да се откаже от концертите поради „тежки и упорити мускулни спазми“, пише БГНЕС.

Съобщението дойде три месеца след като трябваше да отмени участие в Лас Вегас заради същия здравословен проблем.

През последните няколко десетилетия Селин стана известна като „Кралицата на Лас Вегас“ заради изключително успешните си изяви там.

Най-нови

Експерт: Соларни панели за 10 kW задоволяват 100% потреблението на ток на домакинство

От 2018 година очакваме България да транспонира в нашето законодателство европейската директива за възобновяемата енергия, а в момента страната ни е в...

Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща

След двегодишно прекъсване Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща, като вече ще е с продължителност не един, а...

Новата жена на Кобрата е истинска красавица

В края на миналата година Кубрат Пулев призна, че е станал баща и любовта на живота му го е дарила с момиченце,...

Снегът дойде: Дрането на туристи в зимните ни курорти започна

Първи сняг! Закарах я на Боровец. Мисля, че обядва най-вкусната филийка хляб с майонеза. Това написа Здравко Василев от Приморско във фейсбук.

Гришо омаян от щерката на Сергей Станишев (снимка)

Впечатлен от доведената дъщеря на Сергей Станишев е останал топтенисистът Григор Димитров. Първата ракета на България се запознал лично...

Още интересни публикации