четвъртък, януари 21, 2021

Съдбата е безмилостна: Жан Виденов остана без работа, за пенсия му е още рано

Бившият министър-председател остана на издръжката на жена си

Последно

Преди преврата в БКП: Луканов и Младенов треперели Тато да не ги арестува

В интервю за вестник "168 часа" синът на Андрей Луканов - Карло Луканов разказва как се е...

Посягат ни на най-скъпото: Кръчмарите готвят мъст, вдигат цените на ракията и салатата

Ресторанти, кафенета и барове готвят „сладко отмъщение“ не само на държавата, но и на клиентите - скок...

Виц на деня: Един мъж разбира, че жена му му изневерява

Един мъж разбира, че жена му му изневерява. Кара към вкъщи афектиран и прас – прегазва полицай....

Безработен от два месеца насам е Жан Виденов. Бившият премиер бил освободен от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив, където преподаваше на студентите години наред в няколко дисциплини и получаваше доцентска заплата в размер на 5 хиляди лева.

Заедно с него са съкратени и всичките му колеги, тъй като частният ВУЗ фалирал. В него Виденов освен преподавател по управленски дисциплини беше и главен секретар. Още през миналата година той знаел, че финансово колежът не бил добре, но не предполагал, че ще загуби работата си толкова скоро, съобщава retro.bg. Бившият министър-председател имал право да се запише в бюрото по труда, откъдето да получава доходи.

22 години от смъртта на Тодор Живков: Тато не вземаше властта с кръв, а с интриги

Ако не го направи, ще трябва да си търси нова работа или да разчита друг университет да го покани в катедрите си, тъй като все още не е пенсионер и няма сигурни доходи. През идния март Жан ще навърши 62 години, а до пенсия му остават още 2 години.
Макар да получавал солидно възнаграждение като лектор, експремиерът живее скромно, разкриват негови съседи от Филибето. Той така и не се преместил от старата панелка, която обитават с жена му, и не се поблазнил да си купи скъп и лъскав джип. И в последните му работни дни го засичали да паркира стара трошка пред частния ВУЗ.

Дори и да остане „на улицата“ за дълго, Виденов едва ли ще мизерства. Неговата съпруга Каталина има успешен бизнес, свързан с отглеждането на етерични култури и производството на масла от тях. Преди време „Ретро“ ексклузивно разкри, че техният вече пораснал и единствен син Васил пък гради шеметна кариера на архитект в София. Наследникът на Виденов също не обича да е в светлините на прожекторите и страни от медийното внимание. Не е ясно дали има сериозна жена до себе си, макар да е станал мъж за женене.

Иван Костов по-нахален отвсякога: Разгроми политиците, идвали на власт, за да напълнят гушите

Трудните финансови времена в семейството на Жан идват точно когато той решил да инвестира в нов имот. В разгара на лятото се заговори, че бившият премиер се е сдобил с апетитна земя в пловдивския „Бевърли Хилс“ – село Марково, където щял да строи вила. Информацията обаче така и не беше потвърдена от Виденов, който от години отклонява всички покани за изяви и интервюта и предпочита да живее в нелегалност.

Най-нови

Посягат ни на най-скъпото: Кръчмарите готвят мъст, вдигат цените на ракията и салатата

Ресторанти, кафенета и барове готвят „сладко отмъщение“ не само на държавата, но и на клиентите - скок на цените на ястия и...

Виц на деня: Един мъж разбира, че жена му му изневерява

Един мъж разбира, че жена му му изневерява. Кара към вкъщи афектиран и прас – прегазва полицай. Паникьосва се ужасно, чуди се...

Късметче на деня за 21 януари 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 21 януари 2021 година "Късметът днес ще го намирате у дома - само се огледайте...

Тъмни облаци надвиснаха над Веско Маринов: Банкери погнаха трубадура за пари

Черни облаци са надвиснали над главата на Веселин Маринов. Финансовите му неприятности се задълбочавали заради безработицата на артисти и музиканти и той...

Завесата падна: Халваджиян бил шута на Митко Рачков заради любовни интриги

Както вече ви информирахме, Димитър Рачков няма да бъде водещ на 10-ия юбилеен сезон на „Като две капки вода“. Новината шокира верните...

Още интересни публикации