петък, май 14, 2021

С няколко трика ще забравим за старческите петна по лицето

Има няколко домашни средства за справяне с този проблем

Последно

Късметче на деня за 14 май 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 14 май 2021 година "Истинска изненада от специален човек. Пригответе...

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот...

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият...

Потъмняването и старческите петна около устата са често срещани и дразнещи за много хора. А едва ли има някой, който иска още на лицето му да е изписана възрастта му, пишат от zdrave.to. Това е доста потискащо за самочувствието и мнозина се подлагат на скъпи и не винаги ефективни процедури. В същото време обаче има няколко домашни средства за справяне с този проблем, които хем са по-евтини, хем не изискват кой знае каква допълнителна подготовка.

Куркума
Страхотна съставка за изсветляване на тонуса на кожата. Смесете половин чаена лъжичка куркума с две супени лъжици брашно и няколко капки вода или мляко. Нанесете получената паста върху засегнатите области и оставете за 15 минути, след което изплакнете с обикновена вода.

Скраб от овесени ядки
Овесените ядки са отличен продукт, който помага за постигане на по-изразена белота на кожата, а също така ексфолира мъртвите клетки. Използвайте овесена каша, доматен сок и зехтин за скраб. Нанесете сместа върху лицето си и масажирайте бавно. Оставете върху кожата, преди да изплакнете със студена вода.

Светило в кардиологията разкри как аспиринът пази от инфаркт

Папая
Тя има избелващи свойства, за да помогне за изсветляване на кожата и да се отърве от старчески петна около устата. Смесете малко зряла папая и добавете малко лимонов сок. Разбъркайте всичко това добре и нанесете върху кожата, да се измие след 30 минути.

Картофен сок
Подобно на папаята, картофите имат почистващи свойства, за да помогнат за премахването на старчески петна. Полезно е за хора с чувствителна кожа. Нарежете картофите, изцедете сока от тях, нанесете върху кожата около устата и масажирайте, за да останете за 20 минути, и след това изплакнете.

Кожата е анатомичен орган, мекото външно покритие на тялото при гръбначните животни. Тя се отличава по структура, химичен състав и произход от покритието на други животни, като екзоскелета при някои безгръбначни. Основните функции на кожата са да предпазва тялото от механични въздействия, патогени и прекалена загуба на вода. Тя служи и за топлоизолация, регулиране на температурата, както и като рецептор за част от сетивата.

Маска със сол забавя стареенето

При бозайниците кожата е най-големият орган, част от покривната система, и включва няколко слоя ектодермални тъкани. Всички бозайници имат косми по кожата си, дори морските, при които те са труднозабележими. Кожата на останалите гръбначни има различни характеристики от тази на бозайниците. Влечугите и рибите имат твърди защитни люспи, а птиците – пера, а кожата на земноводните е частично пропусклива и позволява осмозата на някои вещества.

Кожата е изградена от два основни слоя – епидермис и дерма. Под дермата е разположен още един вътрешен слой – подкожие (хиподерма), изградено главно от мастни клетки и в различните части от тялото е с различна дебелина. Епидермисът е съставен от 2 слоя – герминативен (в него клетките непрекъснато се делят) и рогов (съставен от мъртви клетки). В основата на епидермиса се намират пигментни клетки, съдържащи меланин, който придава цвета на кожата. В дермата и епидермиса се съдържат редица нервно окончание, чрез които човешкият организъм непрестанно получава информация за измененията във външната среда.

Колагенните влакна се групират в дебели снопчета. Подкожието е изградено от хлабава влакнеста съединителна тъкан. В него се разполага и доста мастна тъкан. Колагенните и еластични влакна с възрастта значително намаляват. Това води до загуба на еластичността и гладкостта на кожата. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот отговаря на всички тези изисквания....

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият инсулт, който е получил Мирослав...

Секретни досиета: Людмила Живкова изпада в транс в Мексико

Интересът към Людмила Живкова и нейната незавидна съдба продължава да интересува и до днес българите. Много е написано за нея, много са...

Златен дъжд за Зуека: Разграбват картините за изложбата му като топъл хляб

О, този портрет на Ван Гог е мой. Моля, сложете точка!Бившият царски депутат Владимир Дончев бе един от първите, който откупи платно...

Служебният кабинет зарадва пенсионерите: Боусът от 50 лева остава поне до изборите

Служебното правителство ще продължи помощта от 50 лв. за всеки пенсионер поне до края на мандата си. Това обяви след заседанието на...

Още интересни публикации