четвъртък, март 23, 2023

С тази марината пилешките гърди стават сочни и вкусни като в топ ресторант

Пилешкото месо е едно от най-предпочитаните

Последно

Слави изригна заради протежето си: В Нова не са журналисти, а слуги

Лидерът на ИТН и шоумен Слави Трифонов влезе в ролята на майка-орлица за политическото си отроче Станислав...

Бойко Рашков: Борисов не беше арестуван ей така, имаме 430 страници срещу него

„Тримата бяха задържани по конкретен повод и причина. Те не бяха задържани просто ей...

Пилешкото месо е едно от най-предпочитаните, тъй като се смята за диетично. Много хора не пропускат възможност да си го сготвят у дома или да си го поръчат в ресторанта, който посещават. За съжаление домашното пилешко месо не може да се доближи по вкус и сочност до онова, което ни сервират в реномираните заведения за хранене. Не се изненадвайте, защото тайната е в самата марината, предават от actualno.com.

Истината е, че месото, което сме свикнали да похапваме навън, е овкусено по специален начин. В днешната статия ще споделим с вас как трябва да мариновате пилешките гърди, ако искате да се превърнат в кулинарен шедьовър. Как е правилно да мариноваме пилешкото месо? За мариноването на пилешко месо се използват няколко продукта. Става въпрос за соев сос, черен пипер, малко горчица и няколко скилидки чесън. По желание може да добавите и черен пипер, стига пикантната храна да не дразни стомаха ви. Ето какво добавят към ОРИЗА в лъскавите ресторанти, за да е толкова вкусен Сами преценете какво количество от продуктите да добавите.

Съобразете се с количеството пилешки гърди. Едно от най-важните неща е да пресовате скилидките чесън. По този начин ще допринесете изключително много за овксуяването на месото. Препоръчително е пържолите да се мариноват в продължение на няколко часа в хладилник и едва след това да ги метете на скарата, в тигана или както сте решили да ги приготвяте. Задължително пробвайте тази марината. Сигурни сме, че ще останете изключително доволни от вкуса на пилешкото месо. Самите пържолки ще са много по-сочни и вкусни, буквално ще се топят в устата.

Месо – плът от животно (основно мускули), използвана в качеството на храна. Съществува също и изкуствено месо, което не е част от плътта на живо същество (например, соево месо). Определението за месо се различава в различните култури. Например, плътта на рибите и другите морски и речни обитатели не винаги се причислява към понятието „месо“.

По-голямата част от месото, използвано от хората, се произвежда от домашни животни, специално угоявани за целта и убивани и обработвани в кланици. В различните кухни в света се използва месо от различни животни. Съществуват и сериозни културологични и социални нормативи, обуславящи възгледите за употреба на различните видове месо. Например в Европа не е приемливо да се яде кучешко и котешко, но в Югоизточна Азия това е обикновен деликатес. В мюсюлманските общности не се яде свинско месо, а в будистките – телешко (тъй като кравата е свещено животно).

Също така в неевропейските страни се използва месото и на животни, различни от обичайно консумираните в Европа (диви едри и дребни млекопитаещи, студенокръвни, земноводни и др.). А дори в различните европейски страни има различни възгледи. Славянските и германските народи не толерират храни, приготвяни от влечуги (жаби, змии, гущери), но в почти всички кухни на романоезични страни жабешките бутчета са приемлив деликатес.

В последно време се произвеждат заместители на месото, имитиращи неговите вкус и структура (например, соево месо). Основни потребители на тези продукти са вегетарианците. Също така се разглежда възможността за отглеждане на месо „в епруветка“. Думата „месо“ може да се използва и в преносно значение и (жаргонни изрази, например „пушечно месо“).

Най-нови

Слави изригна заради протежето си: В Нова не са журналисти, а слуги

Лидерът на ИТН и шоумен Слави Трифонов влезе в ролята на майка-орлица за политическото си отроче Станислав Балабанов и ядосан, изпрати гневно...

Бойко Рашков: Борисов не беше арестуван ей така, имаме 430 страници срещу него

„Тримата бяха задържани по конкретен повод и причина. Те не бяха задържани просто ей така, защото органите на МВР...

Чинтуловските светци лекуват без пари

Невероятни и необясними знамения и изцеления се случват в Чинтуловския манастир „Св. пророк Илия“, на 10 км от Сливен.

Рапърът Тото се изгаври с Любо Нейков, хората му скочиха

Йонислав Йотов, познат основно като Тото от СкандаУ, разгневи потребителите в нета и си навлече такива попържни, че сигурно свят му се...

Камен Донев към директора на Народния: Ела да се боксираме, ако си мъж

Актьорът Камен Донев покани директора на Народния театър Василев Василев на боксовия ринг "да защити честта си". Това актьорът...

Още интересни публикации