петък, декември 9, 2022

Тони Димитрова се моли за здраве през сълзи: Бате, бори се, дишай

Вече ще бъда безкомпромисна към всеки, който дръзне да твърди, че коронавирус няма, заяви певицата

Последно

Късметче на деня за 9 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 9 декември 2022 година "Ще ви изненадат с подарък, който...

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

„Моля те, бате, бори се, дишай“, изплака Тони Димитрова в молитва за своя брат, който е с коронавирус и в тежко състояние.
Йордан Димитров е само с 4 години по-възрастен от Тони. Състоянието му рязко се влошило и от няколко дни програмистът е на кислород.

„Ни жива, ни умряла съм“, плаче Тони, която има много силна връзка с брат си. Състоянието му не се подобрява и певицата не е на себе си от притеснение.
„Вече ще бъда безкомпромисна към всеки, който дръзне да твърди, че коронавирус няма. Видяла съм го с очите си“, категорична е изпълнителката на „Ах, морето“, цитирана от bgdnes.bg.

Търси се изясняване на епидемиологичната обстановка в страната

Властта започва процес по изясняване епидемиологичната обстановка в страната във връзка с епидемията от COVID-19. Идеята е да се направят максимален брой антигенни тестове, съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. В процес на договаряне е доставката на тези тестове. До 6 ноември трябва да се създаде нужната организация навсякъде, където има лечебни заведения с над 50% държавна собственост, съобщава dnevnik.bg. Пред тях ще се поставят мобилни постройки, тип фургони за взимане на проби.

До 6 ноември всички болници трябва да обособят пунктове за тестване

В сегашната ситуация не може да има „чиста от COVID болница“. Това мнение изрази директорът на кардиологичната болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев пред Нова телевизия. „Това е пълна илюзия“, заяви той. В неговата болница е предвидено едно отделение с 14 легла. До 6 ноември в 13 ч. е срокът, определен от здравния министър, в който всички болници трябва да обособят мобилни пунктове за тестване на идващите пациенти, поясни болничният директор. Там ще се правят антигенни тестове, които за 10-15 минути дават 95-96-процентна сигурност. Ако тестът е положителен, пациентът няма да бъде непременно връщан. Според Начев рестрикциите, обявени от държавата, са закъснели.

За борба с коронавируса са предвидени 3 млрд. лв. в държавния бюджет

Всички средства за борба с пандемията са осигурени 100%, заяви пред Нова телевизия министърът на финансите Кирил Ананиев. Ананиев доскоро беше министър на здравеопазването. Той подчерта, че парите за здравеопазване в проекта за държавен бюджет за 2021 г. са увеличени с близо 12% до 6.5 млрд. лв. Само за мерки за борба с пандемията в държавния бюджет са предвидени 3 млрд. лв.

Предвижда се увеличение на заплатите на медиците на първа линия, а за всички останали се гарантират минималните нива на начални възнаграждения от колективния трудов договор – 900-950 лв. за медсестрите и 1150 лв. за лекарите.

Най-нови

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново. Първата им среща...

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Още интересни публикации