вторник, август 9, 2022

Тони Димитрова се моли за здраве през сълзи: Бате, бори се, дишай

Вече ще бъда безкомпромисна към всеки, който дръзне да твърди, че коронавирус няма, заяви певицата

Последно

„Моля те, бате, бори се, дишай“, изплака Тони Димитрова в молитва за своя брат, който е с коронавирус и в тежко състояние.
Йордан Димитров е само с 4 години по-възрастен от Тони. Състоянието му рязко се влошило и от няколко дни програмистът е на кислород.

„Ни жива, ни умряла съм“, плаче Тони, която има много силна връзка с брат си. Състоянието му не се подобрява и певицата не е на себе си от притеснение.
„Вече ще бъда безкомпромисна към всеки, който дръзне да твърди, че коронавирус няма. Видяла съм го с очите си“, категорична е изпълнителката на „Ах, морето“, цитирана от bgdnes.bg.

Търси се изясняване на епидемиологичната обстановка в страната

Властта започва процес по изясняване епидемиологичната обстановка в страната във връзка с епидемията от COVID-19. Идеята е да се направят максимален брой антигенни тестове, съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. В процес на договаряне е доставката на тези тестове. До 6 ноември трябва да се създаде нужната организация навсякъде, където има лечебни заведения с над 50% държавна собственост, съобщава dnevnik.bg. Пред тях ще се поставят мобилни постройки, тип фургони за взимане на проби.

До 6 ноември всички болници трябва да обособят пунктове за тестване

В сегашната ситуация не може да има „чиста от COVID болница“. Това мнение изрази директорът на кардиологичната болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев пред Нова телевизия. „Това е пълна илюзия“, заяви той. В неговата болница е предвидено едно отделение с 14 легла. До 6 ноември в 13 ч. е срокът, определен от здравния министър, в който всички болници трябва да обособят мобилни пунктове за тестване на идващите пациенти, поясни болничният директор. Там ще се правят антигенни тестове, които за 10-15 минути дават 95-96-процентна сигурност. Ако тестът е положителен, пациентът няма да бъде непременно връщан. Според Начев рестрикциите, обявени от държавата, са закъснели.

За борба с коронавируса са предвидени 3 млрд. лв. в държавния бюджет

Всички средства за борба с пандемията са осигурени 100%, заяви пред Нова телевизия министърът на финансите Кирил Ананиев. Ананиев доскоро беше министър на здравеопазването. Той подчерта, че парите за здравеопазване в проекта за държавен бюджет за 2021 г. са увеличени с близо 12% до 6.5 млрд. лв. Само за мерки за борба с пандемията в държавния бюджет са предвидени 3 млрд. лв.

Предвижда се увеличение на заплатите на медиците на първа линия, а за всички останали се гарантират минималните нива на начални възнаграждения от колективния трудов договор – 900-950 лв. за медсестрите и 1150 лв. за лекарите.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации