четвъртък, юни 8, 2023

Тони Димитрова се моли за здраве през сълзи: Бате, бори се, дишай

Вече ще бъда безкомпромисна към всеки, който дръзне да твърди, че коронавирус няма, заяви певицата

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

„Моля те, бате, бори се, дишай“, изплака Тони Димитрова в молитва за своя брат, който е с коронавирус и в тежко състояние.
Йордан Димитров е само с 4 години по-възрастен от Тони. Състоянието му рязко се влошило и от няколко дни програмистът е на кислород.

„Ни жива, ни умряла съм“, плаче Тони, която има много силна връзка с брат си. Състоянието му не се подобрява и певицата не е на себе си от притеснение.
„Вече ще бъда безкомпромисна към всеки, който дръзне да твърди, че коронавирус няма. Видяла съм го с очите си“, категорична е изпълнителката на „Ах, морето“, цитирана от bgdnes.bg.

Търси се изясняване на епидемиологичната обстановка в страната

Властта започва процес по изясняване епидемиологичната обстановка в страната във връзка с епидемията от COVID-19. Идеята е да се направят максимален брой антигенни тестове, съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. В процес на договаряне е доставката на тези тестове. До 6 ноември трябва да се създаде нужната организация навсякъде, където има лечебни заведения с над 50% държавна собственост, съобщава dnevnik.bg. Пред тях ще се поставят мобилни постройки, тип фургони за взимане на проби.

До 6 ноември всички болници трябва да обособят пунктове за тестване

В сегашната ситуация не може да има „чиста от COVID болница“. Това мнение изрази директорът на кардиологичната болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев пред Нова телевизия. „Това е пълна илюзия“, заяви той. В неговата болница е предвидено едно отделение с 14 легла. До 6 ноември в 13 ч. е срокът, определен от здравния министър, в който всички болници трябва да обособят мобилни пунктове за тестване на идващите пациенти, поясни болничният директор. Там ще се правят антигенни тестове, които за 10-15 минути дават 95-96-процентна сигурност. Ако тестът е положителен, пациентът няма да бъде непременно връщан. Според Начев рестрикциите, обявени от държавата, са закъснели.

За борба с коронавируса са предвидени 3 млрд. лв. в държавния бюджет

Всички средства за борба с пандемията са осигурени 100%, заяви пред Нова телевизия министърът на финансите Кирил Ананиев. Ананиев доскоро беше министър на здравеопазването. Той подчерта, че парите за здравеопазване в проекта за държавен бюджет за 2021 г. са увеличени с близо 12% до 6.5 млрд. лв. Само за мерки за борба с пандемията в държавния бюджет са предвидени 3 млрд. лв.

Предвижда се увеличение на заплатите на медиците на първа линия, а за всички останали се гарантират минималните нива на начални възнаграждения от колективния трудов договор – 900-950 лв. за медсестрите и 1150 лв. за лекарите.

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации