неделя, септември 25, 2022

Топ диетолог разкри как да спрем акнето само с промяна в храненето си

Много хора са изправени пред проблема с акнето

Последно

Антоанета Титянова с разтърсващ разказ за „самоубийството“ на сестра си – иконата на БНТ Татяна

Една от най-харизматичните говорителки на БНТ и талантлив художник - Татяна Титянова е намерена мъртва на 24...

Откриха 74-метровата яхта на стойност $100 млн. на Дмитрий Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев и членове на семейството му, по-специално синът му...

Внимание: Два нови грипни щама ни удрят тази зима

Два нови грипни щама ще ни атакуват тази зима - "Дарвин" и "Австрия". Те вече циркулират в...

Диетологът-ендокринолог Албина Комисарова каза дали е възможно да се реши проблемът с акнето и кожните обриви с помощта на храненето. Много хора, които са изправени пред проблема с акнето, са готови да се откажат от редица продукти и като цяло да започнат да гладуват, само за да се отърват от омразното акне, пишат от Zdrave.to. Но ще помогне ли?

„Не, за съжаление, храненето няма да реши проблема с акнето. Сега има мода за това, че всички проблеми на лицето са резултат от проблеми с червата. Самата аз страдам от акне от тийнейджърска възраст и дерматолозите винаги са предписвали диета. Но не работи“, казва експертът въз основа на личен опит. Напоследък има все повече дерматолози, които казват, че храненето има малък или никакъв ефект върху акнето. Особено за лечение на това заболяване. Много по-важно е правилната, ежедневна домашна грижа. Това е 80% успех.

Но има редица продукти, които наистина могат да стимулират развитието на акне. Според редица изследвания това са млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, както и храни с висок гликемичен индекс (сладкиши, мед, захар) и излишък на въглехидрати в диетата. Всичко това наистина може да провокира пристъпи на акне. Ето защо хората, склонни към обриви по лицето, трябва да избягват тези продукти.

Сърцебиенето представлява аномалия на сърдечната дейност, усещаща се като твърде бърз, твърде бавен или неравномерен пулс. Обикновено при ускорена сърдечна дейност (над 100 удара в минута) се говори за тахикардия, а при забавена сърдечна дейност (под 60 удара в минута) – брадикардия.

Понякога сърцебиенето може да бъде придружено от тежест в гърдите, гърлото или врата, главоболие, задух, гадене или изпотяване. При много висок пулс, кръвното налягане може да се понижи силно и да доведе до световъртеж или припадък (със или без загуба на съзнание).

Различни фактори и състояния могат да доведат до сърцебиене. Някои от тях са физически или психически стрес, тревожност, дехидратация, повишена температура, усилени тренировки (особено в горещо време), понижена концентрация на кислород в кръвта, ниски нива на серотонин в мозъка, прием на кофеинови напитки и продукти, недоспиване, грип, хипогликемия, базедова болест, прекомерни количества алкохол в кръвта, лекарства (стимуланти) и някои билки в по-високи дози. До подобна аномалия могат да доведат и различни хормонални промени, както тези при менструация, бременност и менопауза. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Откриха 74-метровата яхта на стойност $100 млн. на Дмитрий Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев и членове на семейството му, по-специално синът му Иля, използват 74-метровата яхта "Вселена",...

Внимание: Два нови грипни щама ни удрят тази зима

Два нови грипни щама ще ни атакуват тази зима - "Дарвин" и "Австрия". Те вече циркулират в Европа. Доминиращ...

Напук на зложелателите: Д-р Неделя Щонова се завръща в ефира

От тази неделя зрителите на bTV ще могат отново да гледат една от безспорните здравни емблеми на малкия екран – д-р Неделя...

Култов надпис на наш камион предотвратява тежки катастрофи

Интересен надпис е поставил водач на камиона си, за да предотвратява тежки инциденти на пътя. Става дума за тези,...

Мобилизираме до 500 000 запасняци при нужда

Ако за Русия свикването на 300 000 запасняци е само малък процент от наличния потенциал, то у нас при пълна мобилизация на...

Още интересни публикации