неделя, април 18, 2021

Топ подправка бори високия холестерол

Неслучайно се нарича "кралска подправка"

Последно

Двойките зодии, които се обичат, но не могат да са заедно

Знаете ли какви слабости има всяка от зодиите? Астролозите споделят с нас с представител на кое съзвездие...

13 знака, че той наистина е влюбен във вас

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват чувствата си по различен начин, пишат от iWoman.bg. Докато...

Поли Генова и Геро се сродяват: Готвят сватба

Актьорът и водещ на "Като две капки вода" Герасим Георгиев - Геро и певицата Поли Генова възнамеряват...

На науката отдавна са известни свойствата на кардамона, но много малко хора се възползват от тях. Неслучайно той се нарича „кралска подправка“. Научете за какво може да ви е от полза този природен дар, предават от actualno.com.

За пречистване на тялото от токсини и излишни течности
Едно от най-популярните свойства на кардамона се свързва със способността му да извежда токсините от тялото. Тази подправка притежава силно изразени диуретични свойства, което означава, че с елиминирането на токсините от тялото се изхвърлят и излишните течности.

2 плода и 3 зеленчука намаляват риска от преждевременна смърт

За намаляване на лошия холестерол и регулиране нивата на кръвната захар
Освен за изхвърляне на токсините, кардамонът съдейства за намаляване нивата на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта, а също така подобрява глюкозния толеранс при пациенти със захарен диабет.

За елиминиране на коремните мазнини и подобряване на сърдечното здраве
Интересното е, че кардамонът помага да се отървете от коремните мазнини, което оказва благоприятен ефект върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Проучванията показват, че кардамонът на прах, приеман като хранителна добавка, предотвратява натрупването на коремни мазнини.

С тези добавки към чая имунитетът ни ще е железен

За намаляване на наднорменото тегло
Изгарянето на мазнините в коремната област и намаляване на холестерола в кръвта, е особено важно за хората с наднормено тегло. Проучване при жени с преддиабет и затлъстяване установява, че кардамонът намалява нивата на липопротеините и триглицеридите с ниска плътност. Следователно, това води до значително подобряване на общото здравословно състояние.

Холестеролът (наричан някога холестерин) (от старогръцкото холе – „жлъчка“, и стереос – „твърд“; последвано от наставката ол за алкохол) е стерол и липид, съдържащ се в клетъчните мембрани на всички тъкани на човешкото тяло и транспортиран в кръвната плазма на всички животни. Минимални количества холестерол се съдържат и в мембраните при растенията. Холестеролът е бяло мазно вещество, неразтворимо във вода и разтворимо в повечето органични разтворители. Промишлено холестеролът се получава от говежди гръбначен мозък или от ланолин.

Това вещество е идентифицирано за пръв път в жлъчни камъни през 1769 година от французина Франсоа дьо ла Сал. Тъй като той не публикува труда си, друг французин, Мишел Йожен Шеврьол, му дава името.

Мишел Шеврьол (1786 – 1889) е роден в семейство на хирурзи и става един от най-известните и изтъкнати учени на 19 век. Като професор по химия в Париж, Шеврьол прави задълбочени изследвания на сапуна. В резултат на проучванията му се раждат много научни статии, които водят началото си от 1813 година, а кулминацията им е забележителният му труд върху животинските мазнини „Изследвания върху мазнините с животински произход“, публикуван през 1823 година. В тази публикация за първи път се появява думата холестерол. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

13 знака, че той наистина е влюбен във вас

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват чувствата си по различен начин, пишат от iWoman.bg. Докато жената очаква лавина от любовни...

Поли Генова и Геро се сродяват: Готвят сватба

Актьорът и водещ на "Като две капки вода" Герасим Георгиев - Геро и певицата Поли Генова възнамеряват да се сродят, пишат от...

Нана Гладуиш в емоционална изповед: Не съм загубила апетита към живот

Водещата на "Съдебен спор" Нaнa Глaдуиш мина през истински ад, но пък показа истинска воля за живот и вдъхна надежда на много...

Симона Загорова изненада Глория (видео)

Симона Загорова изглежда е на крилете не само на любовта, след като роди момиченце наскоро, но и на вдъхновението, защото вече успя...

Ясно е защо не трябва да ядем покълнали картофи

Картофите са един от най-вкусните и масово консумирани зеленчуци в цял свят. Тяхната трайност е голяма, но въпреки това често се случва...

Още интересни публикации