понеделник, август 8, 2022

Топ 5 на най-известните турски актьори: Класация нареди най-талантливите лица от екрана

Изненадващи позиции за някои от любимците на българската публика

Последно

I Енгин Акюрек
Енгин Акюрек е приеман за един от най-привлекателните и талантливи актьори на малкия екран. Той е и високо образован с диплома по история от университета в Анкара. Роден е на 12 октомври 1981 година в турската столица. След като завършва висшето си образование, той взима решение да опита реализация като филмов актьор. Така започва да преследва тази своя цел като кандидатства за участие в популярния конкурс „Turkish Stars“. Тази стъпка се оказва в правилната посока и скоро след това, той получава филмова роля.
Енгин Акюрек е носител на награда „Ayakli Gazete“ за най-добър актьор и отново може да бъде видян в главната роля на новия турски сериал „Kara Para Ask“, в който си партнира с Туба Бююкюстюн като неин любим.

Енгин Акюрек

II Кадир Инанир
Кадир Инанир е най-възрастният актьор в тази класация. Mястото му в нея обаче е повече от заслужено. Около половин век след екранния си дебют, той е участвал в повече от 180 кино и телевизионни продукции. Това включва и едни от най-гледаните турски сериали. Сред най-известните му роли в киното са тези в „Utanç“ („Срам“) от 1972 година и в „Yilanlarin öcü“ от 1985 година. Присъщи за Инанир са превъплъщенията в силни персонажи с висок морал. През последните 15 години той се снима главно в телевизионни сериали, последните от които са „Azap yolu“ и „Kuzey rüzgari“.

Кадир Инанир

III Бурак Йозчивит
Бурак Йозчивит е печелил многобройни конкурси за красота и визията му безспорно е атрактивна. Профилът му в Twitter има над 700 000 последователи. Филмовата му кариера стартира през 2007 година с участието му към актьорския екип на сериалите „Zoraki koca“ и „Baba ocagi“. През 2011 година Бурак получава ролята на Малкоджоглу Бали Бей в „Muhtesem Yüzyil“ („Великолепния век“) – най-успешният турски сериал на нашето време.

Бурак Йозчивит

IV Къванч Тътлъту
Къванч Тътлъту е познат и като „турския Брад Пит“. Той е един от най-популярните турски актьори извън Турция. През 2002 година роденият в Адана, Турция, секссимвол печели титлата „Най-добър модел в света“. След това той заминава за Франция. Предложението да се снима в телевизионен сериал го връща в Турция. Така през 2005 година Тътлъту прави своя дебют в „Gümüs“ („Перла“). Преображението му в Мехмет му носи изключителна популярност в Турция, Близкия Изток и на Балканите. Тази известност нараства още повече след ролите му в „Ask-i memnu“, „Ezel“ и най-вече в „Kuzey Güney“ („Север Юг“).

Къванч Тътлъту

V Мурат Йълдъръм
Мурат Йълдиъръм е роден на 13 април 1979 година в Коня. Негов партньор в живота е особено известната турска актриса Бурчин Терзиоглу. Той развива актьорската си кариера в продължение на повече от 10 години. Прави дебюта си в телевизионната поредица „Ölümsüz ask“ през 2003 година. Ролите, с които набира популярност, са на Али в сериала „Firtina“ от 2006 година и на Демир Доган в „Asi“ (2007-2009). Може да бъде гледан и в сериала „Suskunlar“ („Мълчаливите“), а през 2014 година се връща на големия екран с роля в „Kirimli Korkunç Yillar“.

Мурат Йълдиъръм

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации