четвъртък, декември 1, 2022

Топ 5 на най-известните турски актьори: Класация нареди най-талантливите лица от екрана

Изненадващи позиции за някои от любимците на българската публика

Последно

Филип бесен след финала на „Игри на волята“

Любимецът на зрителите в "Игри на волята" Филип бил бесен след финала на шоуто. Инженерът си тръгва...

Васко Кръпката: Срам ме е, че гоним украинци

"Срам ме е от всичко това. Оказа се, че целият нормален свят помага на Украйна по всякакъв...

I Енгин Акюрек
Енгин Акюрек е приеман за един от най-привлекателните и талантливи актьори на малкия екран. Той е и високо образован с диплома по история от университета в Анкара. Роден е на 12 октомври 1981 година в турската столица. След като завършва висшето си образование, той взима решение да опита реализация като филмов актьор. Така започва да преследва тази своя цел като кандидатства за участие в популярния конкурс „Turkish Stars“. Тази стъпка се оказва в правилната посока и скоро след това, той получава филмова роля.
Енгин Акюрек е носител на награда „Ayakli Gazete“ за най-добър актьор и отново може да бъде видян в главната роля на новия турски сериал „Kara Para Ask“, в който си партнира с Туба Бююкюстюн като неин любим.

Енгин Акюрек

II Кадир Инанир
Кадир Инанир е най-възрастният актьор в тази класация. Mястото му в нея обаче е повече от заслужено. Около половин век след екранния си дебют, той е участвал в повече от 180 кино и телевизионни продукции. Това включва и едни от най-гледаните турски сериали. Сред най-известните му роли в киното са тези в „Utanç“ („Срам“) от 1972 година и в „Yilanlarin öcü“ от 1985 година. Присъщи за Инанир са превъплъщенията в силни персонажи с висок морал. През последните 15 години той се снима главно в телевизионни сериали, последните от които са „Azap yolu“ и „Kuzey rüzgari“.

Кадир Инанир

III Бурак Йозчивит
Бурак Йозчивит е печелил многобройни конкурси за красота и визията му безспорно е атрактивна. Профилът му в Twitter има над 700 000 последователи. Филмовата му кариера стартира през 2007 година с участието му към актьорския екип на сериалите „Zoraki koca“ и „Baba ocagi“. През 2011 година Бурак получава ролята на Малкоджоглу Бали Бей в „Muhtesem Yüzyil“ („Великолепния век“) – най-успешният турски сериал на нашето време.

Бурак Йозчивит

IV Къванч Тътлъту
Къванч Тътлъту е познат и като „турския Брад Пит“. Той е един от най-популярните турски актьори извън Турция. През 2002 година роденият в Адана, Турция, секссимвол печели титлата „Най-добър модел в света“. След това той заминава за Франция. Предложението да се снима в телевизионен сериал го връща в Турция. Така през 2005 година Тътлъту прави своя дебют в „Gümüs“ („Перла“). Преображението му в Мехмет му носи изключителна популярност в Турция, Близкия Изток и на Балканите. Тази известност нараства още повече след ролите му в „Ask-i memnu“, „Ezel“ и най-вече в „Kuzey Güney“ („Север Юг“).

Къванч Тътлъту

V Мурат Йълдъръм
Мурат Йълдиъръм е роден на 13 април 1979 година в Коня. Негов партньор в живота е особено известната турска актриса Бурчин Терзиоглу. Той развива актьорската си кариера в продължение на повече от 10 години. Прави дебюта си в телевизионната поредица „Ölümsüz ask“ през 2003 година. Ролите, с които набира популярност, са на Али в сериала „Firtina“ от 2006 година и на Демир Доган в „Asi“ (2007-2009). Може да бъде гледан и в сериала „Suskunlar“ („Мълчаливите“), а през 2014 година се връща на големия екран с роля в „Kirimli Korkunç Yillar“.

Мурат Йълдиъръм

Най-нови

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

"Цяла нощ не съм спал и на сутринта бях в болница с 27,3 кръвна захар. Извадил съм си...

Васко Кръпката: Срам ме е, че гоним украинци

"Срам ме е от всичко това. Оказа се, че целият нормален свят помага на Украйна по всякакъв начин, само нашата държава шикалкави...

В Катар пращат на съд бившата Мис Хърватия (снимки)

Ивана Кнол не се смущава от критиките, които получи, след като се появи с много провокативни тоалети в Катар страна с мюсюлмански...

Безобразие: По 500 лева на ден в „Пирогов“

Ако нямаш пари - страдаш, или умираш! Това са фактите в България. Милата ни родна картинка, свързана със...

Звезда от „Кошмари в кухнята“ загина в жестока катастрофа край Мездра

Стана ясно кой е загиналият в адската катастрофа на главен път Е-79 между Мездра и Ботевград. Жестокото меле стана...

Още интересни публикации