събота, юни 25, 2022

Трагедията е огромна: Ковид уби първата съпруга на Ангел Найденов

Д-р Нина Найденова е била заразена повторно с вируса и е била в критично състояние

Последно

Деси Радева нощувала с Роналдо по пътя „Камино“ (Снимки)

Интересни преживявания е имала първата дама Десислава Радева по време на религиозния си поход по Пътя Камино,...

Корнелия Нинова свали маската на Радев: Искаше да е скритият премиер

"Нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП и ги изстреля във властта, ги атакува така....

Честито: 2 зодии ще научат, че очакват бебе през юли

Появата на бебе е най-хубавото нещо, което може да се случи в живота на човек. Малките същества...

Починала е първата съпруга на Ангел Найденов – общопрактикуващ личен лекар в Димитровград, съобщиха нейни близки чрез профила й във Фейсбук.

Скръбна вест: Бившият кмет на Велинград и депутат Фидел Беев си отиде от Ковид-19

Д-р Найденова е била заразена повторно с ковид и е била в критично състояние в последната една седмица с тежка двустранна пневмония и респираторен дистрес. Била е поставена на непрекъснат приток кислород, а след това интубирана.

Самата тя е съобщила в социалните мрежи в края на ноември, че е хоспитализирана и не се чувства добре. Д-р Найденова и бившият военен министър имат една дъщеря Десислава и двама внуци. Найденов публикува жалейка в профила си във фейсбук.

Проф. Аргирова разкри кои са най-честите симптоми на „Омикрон“

Скоро „Омикрон“ ще бъде доминиращият вариант на коронавируса по цял свят. Това заяви пред bTV вирусологът проф. Радка Аргирова. По думите й той има свойството да се разпространява по-бързо от „Делта“ и „Бета“. Според нея не трябва този вариант да буди сериозно притеснение в обществото, защото има данни, че протича по-леко.

„При „Омикрон“ има тежко главоболие, силна умора – от много добро общо състояние към силна уморяемост. Липса на вкус и обоняние, като че ли ги няма. Много по-бързо настъпват посочените явления – не са 6-7 дни, а за 2-3 след заразяване“, каза проф. Аргирова.

Тя обясни, че именно заради общите симптоми, хората не търсят веднага лекарска помощ и така допринасят за разпространението. „Вирусът сега е под страхотна преса. Това не е същият вирус, който се разхождаше през февруари-март-април. От една страна има много преболедували и ваксинирани. Има вече и специфична терапия. В тези условия вирусът се стреми да оцелее и адаптира, а това става чрез мутациите“, обясни тя.

Тъжна вест: Ковид-19 ни отне бившия военен министър Георги Ананиев

Вирусологът коментира, че силата на вируса вече се е отслабила, защото милиарди хора вече са се срещнали с него. Според нея обаче третата доза ваксина е наложителна, защото не се знае как ще действа „Омикрон“ на възрастните хора и тези с придружаващи заболявания. „През април-май ще остане като ендемично разпространяващ се – на отделни места ще съществува този отслабен вариант и ще бъде по-лесна борбата с него“, добави тя.

Най-нови

Корнелия Нинова свали маската на Радев: Искаше да е скритият премиер

"Нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП и ги изстреля във властта, ги атакува така. С времето и опита в...

Честито: 2 зодии ще научат, че очакват бебе през юли

Появата на бебе е най-хубавото нещо, което може да се случи в живота на човек. Малките същества ни карат да бъдем по-добра...

Ежедневна молитва, с която ще изцелим всичките си болежки

Нужно е да изречете тази молитва само веднъж и ще видите, какви чудеса може да стори с живота ви! Вярвайте и бъдете...

Обрат: Евгени Минчев разкри какви са отношенията му с Гала (Снимка)

В шоубизнеса всичко е възможно, а в родния сме се нагледали на какво ли не, така че едва ли нещо ще ни...

Няма да повярвате какво се случи на Поля и Митко след „Един за друг“ (Снимка)

Една от най-колоритните и любими двойки от "Един за друг" сбъдна най-голямата си мечта - да имат собствен дом. Поля и Митко...

Още интересни публикации