събота, декември 10, 2022

Трус в Бъкингам: Дни след погребението Камила престъпи волята на Елизабет II

Не е минала и седмица от траурната церемония, а Камила вече показа кой ще "кара влака"

Последно

3 са зодиите, които никога не се поддават на стреса

Стресът е нещо, което се случва постоянно в живота на съвременното общество. И деца, и възрастни се...

Утринна молитва ни помага да придобием мъдрост и благословия

Утринна молитва за мъдрост, разум и благословенияДобро утро мили Боже.Добро утро Татко мой,Добро утро Спасителю на моята...

Мария Илиева изправена пред нов проблем (Снимка)

Мария Илиева има сериозни притеснения, свързани с външния си вид, за които тепърва ще мисли как да...

По всичко личи, че британската кралица-консорт Камила ще наруши вековна традиция, обичана от покойната Елизабет II.

По този начин Камила мисли, че ще модернизира монархията.

Това заяви Марлене Кьониг, историк, който е изучавал кралското семейство в продължение на няколко години, цитиран от The Mirror.

По думите му с управлението на Камила ще настъпи краят на т. нар. „придворни дами“.

Верните придворни дами на кралица Елизабет II бяха в черни рокли и шапки, изпълняващи последния си дълг към покойния монарх на погребалната процесия в сряда, пише Блиц.

Жените, които бяха до Нейно Величество повече от 60 години, се превърнаха в нещо повече от кралски персонал те бяха близки спътници и доверени приятели.

Кралица Елизабет II лично подбра своя сплотен екип от всеотдайни жени, които да й помагат с ежедневните изисквания да бъде монарх.

Някои избираха нейните тоалети, помагаха й да се изкъпе и облече, докато други се грижеха за натоварения дневник на кралицата и официалните й ангажименти, организираха частни семейни събития и се занимаваха с всичко друго.

След смъртта на Нейно Величество се очаква няколко от придворните дами скоро да се пенсионират, тъй като са прехвърлили 80-те, но искаха да останат да служат на кралица Елизабет II до самия край.

Докато Камила се адаптира към новата си роля на кралица-консорт, изглежда, че бившата херцогиня на Корнуол ще прави нещата по различен начин спрямо своята свекърва.

Прогнозира се, че тя ще избере напълно да се откаже от услугите на придворни дами, в опит да модернизира монархията.

„По всичко личи, че кралица Камила няма да използва придворни дами, както направи кралицата.

Дори и като херцогиня на Корнуол Камила никога не е имала официална придворна дама.

Имаше бивша секретарка – Анджела МакМанус, която изпълняваше ролята на придворна дама, но не беше официално посочена като такава“, уточни Марлене Кьониг.

Кралица Елизабет обаче назначи девет придворни дами от 1953 до 2017 г., които бяха предимно „жени от аристократични семейства“.

Исторически погледнато, придворните дами не са получавали заплащане и не могат да напуснат или да се оттеглят от позицията, поради което са се ангажирали да служат на кралицата през целия й живот.

И на Камила, и на Кейт Мидълтън – принцесата на Уелс, беше даден избор да назначат свои придворни дами, след като се омъжиха за кралското семейство, но нито една от тях не го направи.

Това е в рязък контраст с кралските жени преди това, които всички са използвали придворни дами.

Пример за това са покойната принцеса Даяна, принцеса Александра и херцогинята на Глостър.

Най-нови

Утринна молитва ни помага да придобием мъдрост и благословия

Утринна молитва за мъдрост, разум и благословенияДобро утро мили Боже.Добро утро Татко мой,Добро утро Спасителю на моята душа!Радвам се да общувам с...

Мария Илиева изправена пред нов проблем (Снимка)

Мария Илиева има сериозни притеснения, свързани с външния си вид, за които тепърва ще мисли как да решава, но сме сигурни, доколкото...

Ути Бъчваров и Гергана Стоянова са неузнаваеми, феновете ахнаха (Снимка)

Ако видите как са изглеждали в студентските си години Ути Бъчваров и Гергана Стоянова, със сигурност ще се изумите, защото промяната им...

Емрах беше опозорен публично, Тони Стораро е изумен

Скандалният наледник на фамилия Стораро - Емрах, за пореден път попадна в кофти ситуация, от която цялото му семейство срамува. Този път...

Разберете възрастта на душата си и каква е нейната мисия

Според доктрината за прераждането човешката душа не е прикрепена към биологичното тяло. Това е енергийната памет на всички минали прераждания. Как да...

Още интересни публикации